Ο Αλέξης Τσίπρας στην Βόρεια Εύβοια [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Αλέξης Τσίπρας Βόρεια Εύβοια

Στην Βόρεια Εύβοια βρέθηκε από το μεσημέρι της Πέμπτης 16/06 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία Αλέξης Τσίπρας. Μεταξύ άλλων τον υποδέχθηκαν  ο Βουλευτής Νομού Ευβοίας Μίλτος Χατζηγιαννάκης και Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης, αντιδήμαρχοι του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας και πλήθος κόσμου.

«Στη Βόρεια Εύβοια αποκρυσταλλώνεται η αδιαφορία και η κοροϊδία του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά την άφιξή του.

ΤΣΙΠΡΑΣ155

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δέκα μήνες μετά τις πυρκαγιές οι κάτοικοι «δεν έχουν δει καμία προσπάθεια να επουλωθούν οι μεγάλες πληγές τους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε σε δήλωση του κατά την περιοδεία του στην περιοχή ότι «όμως η κοροϊδία και τα επικοινωνιακά σόου έχουν και ένα όριο. Και αυτό το όριο εδώ έχει ξεπεραστεί». Υπογράμμισε ότι «αυτό σύντομα θα το κατανοήσει ο κ. Μητσοτάκης, με τρόπο ηχηρό και δημοκρατικό, οπότε και αν αποφασίσει να στήσει κάλπες για να δραπετεύσει από τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε».

ΤΣΙΠΡΑΣ4

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «τον περασμένο Αύγουστο οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας έβλεπαν επί δέκα μέρες να καίγεται ο τόπος τους, να καταστρέφεται το βιος τους και έμειναν αβοήθητοι από το δήθεν επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα, 10 μήνες σχεδόν μετά, η οργή τους είναι ακόμα μεγαλύτερη και δικαιολογημένα. Διότι εκτός από μεγάλες υποσχέσεις δεν έχουν δει τίποτα απτό στην καθημερινότητά τους, καμία προσπάθεια να επουλωθούν οι μεγάλες τους πληγές».

ΤΣΙΠΡΑΣ3

Είπε ειδικότερα ότι «δέκα μήνες τώρα δεν έχει πέσει ούτε ένα κυβικό μέτρο μπετόν για αντιπλημμυρικά έργα», ότι «δέκα μήνες τώρα και όσοι έχουν δει το σπίτι, τα σπίτια τους να καίγονται, έχουν αποζημιώσεις που δεν φτάνουν ούτε για να μαζέψουν τα μπάζα από τα καμένα τους σπίτια». Επίσης είπε ότι «δέκα μήνες τώρα και όσοι είχαν δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής έχουν παραμείνει παντελώς αβοήθητοι, μόνοι τους να ξαναχτίζουν τη ζωή τους μέσα από τις στάχτες».

ΤΣΙΠΡΑΣ20

Στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά την περιοδεία του στη βόρεια Εύβοια απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μέσω δήλωσής του, ο κ. Οικονόμου είπε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «επισκεπτόμενος την Εύβοια, έκανε το απολύτως αναμενόμενο για εκείνον: διαστρέβλωσε την πραγματικότητα και είπε ασύστολα ψέματα. Έκανε όμως και κάτι χειρότερο, ακόμα και για εκείνον: χρησιμοποίησε την περσινή τραγωδία και τον πόνο των ανθρώπων για να κάνει φθηνή αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση, χωρίς να νοιάζεται ούτε για τους Ευβοείς, ούτε για την Εύβοια, ούτε για την αλήθεια».

Ακόμη, ο υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ επισήμανε πως «οι κάτοικοι και οι επισκέπτες γνωρίζουν άριστα το τι έχει ήδη γίνει, τι γίνεται και τι θα γίνει έγκαιρα για την πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών. Το σχέδιό μας για την Εύβοια εκτελείται με απόλυτη συνέπεια και προσήλωση. Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε την περιοχή ως ντεκόρ για δηλώσεις. Εμείς, αντίθετα, έχουμε δρομολογήσει έργα που όχι μόνο θα επουλώσουν τις πληγές, αλλά θα διαμορφώσουν το αναπτυξιακό αύριο της περιοχής και των κατοίκων».

ΤΣΙΠΡΑΣ21 ΤΣΙΠΡΑΣ