in

Χαμός στην Χαλκίδα: Ο άνθρωπος που έκαιγε βιβλία του Τριβιζά πάλι αρνητικός πρωταγωνιστής – Ακραία επίθεση στο Δήμαρχο Καρύστου στην κινητοποίηση για τις ανεμογεννήτριες[ΒΙΝΤΕΟ]

Αμαυρώθηκε η πετυχημένη κινητοποίηση δήμων και συλλόγων για τις ανεμογεννήτριες όταν με φασιστικό τρόπο επιτέθηκαν στο δήμαρχο Καρύστου

Ο άνθρωπος που έκαιγε βιβλία του Τριβιζά πάλι αρνητικός πρωταγωνιστής

Με μια κινητοποίηση που τάραξε τη Χαλκίδα και έστειλε το μήνυμα ότι η Εύβοια δεν αντέχει άλλες ανεμογεννήτριες, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο στρογγυλό της παραλίας.

Οι Δήμοι Χαλκίδας , Διρφύων -Μεσσαπίων, Κύμης Αλιβερίου, Ερέτριας και Καρύστου με την σημαντική συνεισφορά του Ορειβατικού συλλόγου Χαλκίδας, ορειβατικών συλλόγων από όλη τη Χώρα, κόμματα, και εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων έδωσαν ένα βροντερό παρόν με μια συγκέντρωση που θύμιζε άλλες εποχές.

Χρόνια είχε να γίνει τέτοια κινητοποίηση στην Εύβοια και να αγκαλιαστεί τόσο θερμά από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Δυστυχώς η εκδήλωση αμαυρώθηκε από δυο τρείς γραφικούς τύπους που προκάλεσαν αντιδράσεις και την γενική κατακραυγή στο πρόσωπο του δημάρχου Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλου, ο οποίος δέχτηκε φραστική επίθεση μέχρι και προσπάθεια να του αφαιρεθεί το μικρόφωνο.

Ανάμεσα στους φασίζοντες που πρωτοστάτησαν σε αυτό το αίσχος και ο γνωστός γραφικός τύπος που έκαιγε βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά στον πεζόδρομο της Χαλκίδας θυμίζοντας εποχές των ναζί και της Χούντας.

Επίθεση στο Δήμαρχο Καρύστου

 

Δυστυχώς αυτοί οι ελάχιστοι φασίστες που έχουν παρεισφρήσει στο κίνημα κατά των ανεμογεννητριών, κάνουν μόνο ζημιά και λειτουργούν διασπαστικά σε αυτό το πανευβοϊκό κύμα που πάει να δημιουργηθεί.

Είναι αμφίβολο εάν μετά από αυτά τα καραγκιοζιλίκια πραγματοποιηθεί αντίστοιχη τέτοια κινητοποίηση με τη συμμετοχή όλων των φορέων και των δήμων καθώς το αρραγές μέτωπο που πήγε να δημιουργηθεί έσπασε εν τη γενέσει του.

Επίθεση Ραβιόλος Χαλκίδα

Κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ή το κάνουν επίτηδες- ότι στο σημείο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή , ο πόλεμος με τα συμφέροντα των ανεμογεννητριών , δεν περισσεύει κανείς ούτε γίνεται διαγωνισμός ποιος ξεκίνησε πρώτος ή ποιος είναι πιο μεγάλος αγωνιστής κατά των αιολικών.
Το ακροατήριο της σημερινής συγκέντρωσης ήταν ετερόκλιτο και απ’ όλο το πολιτικό φάσμα.

Υπήρχαν από ακροδεξιοί μέχρι ακροαριστεροί και όλοι έλεγαν όχι άλλες ανεμογεννήτριες. Υπήρχαν και άνθρωποι που είναι υπέρ της αιολικής ενέργειας αλλά δεν δέχονται με τίποτα άλλες ανεμογεννήτριες στη Δίρφυ, στη Σέττα, στα Κοτύλαια στο όρος Καντήλι.

Υπήρχαν  άνθρωποι που δεν θα βρισκόντουσαν ποτέ κάτω από την ίδια στέγη εκφράζοντας την ίδια ταύτιση  για ένα θέμα που αφορά τον νομό και ούτε θα ξαναβρεθούν ποτέ κάτω από την ίδια ομπρέλα διεκδικώντας το ίδιο αίτημα.

Ηταν ευκαιρία σε αυτή τη φάση η Εύβοια να πετύχει κάτι σημαντικό στο μέτωπο κατα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα πανέμορφα δάση της!

Κανένας δεν δίνει το δικαίωμα σε κάθε κύριο Στήβεν Κουνή –ή όπως αλλιώς λέγεται- να βάζει face control σε κινητοποιήσεις να σηκώνεται στο βήμα και να λέει σε ποιον επιτρέπει και σε ποιον όχι να συμμετέχει σε κινητοποιήσεις που αφορούν όλη την Εύβοια.. Θλιβερή εικόνα και απογοήτευση για κάτι που έδειξε ότι θα ταράξει τα νερά του καθεστώτος.. Η προσπάθεια σήμερα απέτυχε πριν κάν ξεκινήσει.

Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε το eviathema.gr την ώρα της έντασης που προκλήθηκε κατά την ομιλία του Δημάρχου Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλου:

Το Δεκέμβριο του 2021 ο εν λόγω άνδρας όντας πρωτοστάτης μιας ομάδας γονέων είχαν συγκεντρωθεί πίσω από τα δικαστήρια Χαλκίδας. Συγκεκριμένα είχαν μαζευτεί γύρω από έναν κάδο, μέσα στον οποίο έκαιγαν το παιδικό βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, με θέμα την πανδημία του κορωνοϊού. [Διαβάστε το τότε ρεπορτάζ του eviathema.gr για το συγκεκριμένο θέμα εδώ]

Δείτε το επίμαχο βίντεο της καύσης του παιδικού βιβλίου:

Θανάσης Τάρτης διαδήλωση ανεμογεννήτριες

Θανάσης Τάρτης: “Να υπάρξει ένα σχέδιο ώστε να διατηρήσουμε τα βουνά μας παρθένα και καθαρά, ως πραγματικούς πνεύμονες της πατρίδας μας”

Διαδήλωση Χαλκίδα Ανεμογεννήτριες

Ισχυρό μήνυμα κατά των ανεμογεννητριών εξέπεμψε η Χαλκίδα – χιλιάδες διαδηλωτές στο στρογγυλό της παραλίας [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]