in

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος στην Βόρεια Εύβοια – Με ποιους φορείς συναντήθηκε

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος στην Βόρεια Εύβοια

Χρήστος Τριαντόπουλος: Επίσκεψη με κυβερνητικό κλιμάκιο στη Β. Εύβοια και συσκέψεις εργασίας με παραγωγικούς φορείς

Την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφθηκε τη Βόρεια Εύβοια με κυβερνητικό κλιμάκιο και συμμετείχε σε συσκέψεις εργασίας με παραγωγικούς φορείς της περιοχής. Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούνταν από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σίμο Κεδίκογλου, τον Υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Γεώργιο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Δημήτριο Σκάλκο, και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο.

Ήδη από το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις εργασίας με (α) στελέχη του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας, αναφορικά με την προώθηση ενός μεγάλου επενδυτικού και επιχειρησιακού προγράμματος για τον θαλάσσιο και αλιευτικό τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας, με έμφαση στο βόρειο τμήμα της, (β) στελέχη του παραρτήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αναφορικά με τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί και επεκτείνεται στο πλαίσιο της στήριξης των συμπολιτών μας στη Βόρεια Εύβοια, και (γ) στελέχη του Επιμελητηρίου Εύβοιας και παραγωγικούς φορείς για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που υλοποιούνται, καθώς και τα επόμενα που δρομολογούνται.

Εκτός των άλλων κατά την σύσκεψη στο Επιμελητήριο Εύβοιας, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, Βούλα Αγιοστρατίτη, μετέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της Βόρειας Εύβοιας, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι γραφειοκρατικές διαδικασίες να επισπευστούν.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος στην Βόρεια Εύβοια Ο Χρήστος Τριαντόπουλος στην Βόρεια Εύβοια

Με αφορμή τις εν λόγω συσκέψεις εργασίας, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε πως «η Κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί και να προωθεί ό,τι έχει ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή για τη στήριξη των επιχειρήσεων στη Βόρεια Εύβοια. Έτσι, παράλληλα με τις αναστολές των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, τη διευκόλυνση ως προς τις επιταγές, την αναστολή των πλειστηριασμών και την άμεση στήριξη μέσα από την πλατφόρμα arogi.gov.gr – η οποία ανήλθε για το σύνολο της Βόρειας Εύβοιας στα 12 εκατ. ευρώ-, η Κυβέρνηση υλοποιεί και προωθεί και άλλα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία δεν επιστρέφεται το επιστρεπτέο μέρος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για το σύνολο των επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας, όπως και η διάταξη -με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών-για το ειδικό καθεστώς ενίσχυσης των επιχειρήσεων της περιοχής με άμεσες και έμμεσες απώλειες από τις πυρκαγιές.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, δρομολογείται τις επόμενες ημέρες η πρώτη ΚΥΑ για την επιχορήγηση κρατικής αρωγής προς τις επιχειρήσεις για την κάλυψη του 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς.

Και, βέβαια, καθώς ξεδιπλώνεται ένα ολιστικό πλέγμα στήριξης των επιχειρήσεων, σχεδιάζονται για τις αρχές του 2022 και μέτρα που θα αφορούν τις επενδύσεις, την οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των επενδυτικών και λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων και τη στήριξη των μεταποιητικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα με μεγάλο πλήγμα λόγω της πυρκαγιάς.

Σε αυτά τα μέτρα θα πρέπει να προστεθούν και τα στοχευμένα μέτρα στήριξης του τουριστικού κλάδου που υλοποιούνται όλη αυτή την περίοδο. Σε συνεργασία, λοιπόν, με τους παραγωγικούς φορείς, υλοποιείται ένα ολιστικό πλάνο στήριξης των επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας, τόσο με άμεση και μεσοπρόθεσμη διάσταση, όσο και με μακροπρόθεσμη. Μία συνεργασία που συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς».

Στη συνέχεια ακολούθησαν επισκέψεις στο πεδίο και, ειδικότερα, στα σημεία όπου επιχειρούν οι δασικοί συνεταιρισμοί στα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, οι οποίοι πραγματοποιούν ένα δύσκολο, αλλά και συνάμα σημαντικό έργο.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί το 95% των αντιδιαβρωτικών έργων στην εν λόγω περιοχή (σε επιμέρους περιοχές έχουν, μάλιστα, ολοκληρωθεί πλήρως οι εργασίες) και μάλιστα αρκετά νωρίτερα από τα σχετικά χρονοδιαγράμματα, ενώ προχωρούν και οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις. Επίσης, οι Υφυπουργοί κκ. Γεώργιος Αμυράς και Σίμος Κεδίκογλου πραγματοποίησαν σύσκεψη στα Λουτρά Αιδηψού με τους αναγκαστικούς συνεταιρισμούς του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, καθώς και με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα,.

Τέλος, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Σκάλκο, επισκέφθηκαν τις Κεχριές, όπου μαζί με τη δημοτική αρχή και το τοπικό συμβούλιο βρέθηκαν στο ιστορικό αρχοντικό Τομπάζη, το οποίο – έπειτα από αίτημα και μελέτη του Δήμου- θα αναδιαμορφωθεί και θα αναπτυχθεί με κοινοτικούς πόρους ύψους 1,3 εκατ. ευρώ πό το σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Ψαχνά: Χειροπέδες σε 26χρονο για ναρκωτικά μόλις κατέβηκε από το ΚΤΕΛ

Θρήνος: Πέθανε 14χρονη που νοσούσε από κορονοϊό