“Μαρία Τσάλα”: Ο Δικηγόρος Νίκος Λυμπερόπουλος από το Αλιβέρι βοήθησε τη Ρωσίδα Κατάσκοπο να εγγραφεί στα δημοτολόγια του Δήμου Κύμης Αλιβερίου

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Ο Δικηγόρος του Αλιβερίου Νίκος Λυμπερόπουλος υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος στο Αλιβέρι με το συνδυασμό του Δημήτρη Θωμά Νέοι Ορίζοντες το 2014 και μέλος της κεντρικής επιτροπής του Μέρα 25 με Γραμματέα τον Γιάνη Βαρουφάκη, είναι ο δικηγόρος που βοήθησε την ρωσίδα κατάσκοπο να εγγραφεί στο δημοτολόγιο Αλιβερίου με το όνομα Μαρία Τσάλα που ανήκε σε ένα βρέφος που πέθανε το 1991 σε μαιευτήριο του  Αμαρουσίου.

Όπως προέκυψε από την αποκάλυψη της εκπομπής του Σκάι Δεκατιανοί οι οποίοι τον φιλοξένησαν σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Ο κ Λυμπερόπουλος φάνηκε να τα μπερδεύει σε ότι αφορά την εμπλοκή του με το θέμα αυτό, κάποια πράγματα τα θυμόταν με πλήρεις λεπτομέρειες (αν και έχουν περάσει πέντε χρόνια) και κάποια άλλα δεν τα θυμόταν καθόλου.

Θυμόταν πολύ καθαρά ότι πίεσε την αρμόδια υπάλληλο του δημοτολογίου η οποία δεν  ήθελε να εγγράψει την Ρωσίδα κατάσκοπο στο δημοτολόγιο αλλά δεν θυμόταν ποιος παραχώρησε τη δήλωση ότι την φιλοξενεί στο Αλιβέρι…

Είπε ότι τυχαία βρήκε την Ρωσίδα στο δημαρχείο και ότι αποφάσισε να την βοηθήσει μάλλον επειδή του το ζήτησε κάποιος συνάδελφός του.

Στην αρχή είπε ότι δεν θυμόταν τίποτα για αυτή την υπόθεση αλλά στην συνέχεια θυμήθηκε πολύ καλά αρκετές λεπτομέρειες.

Θυμήθηκε επακριβώς ότι η ληξίαρχος του Αλιβερίου ήταν πολύ προσεκτική και έλεγε στην Φερόμενη Μαρία Τσάλλα «είχε ενστάσεις και έλεγε… από πού αποδεικνύεται ότι εσύ μένεις στο δήμο Κύμης Αλιβερίου;»

Αμέσως μετά δεν θυμόταν καλά τι είχε συμβεί τότε.. είπε ότι δεν ξανασχολήθηκε με το θέμα και δεν ήξερε αν προσκομίστηκε το ενοικιαστήριο σπιτιού  που απαιτούνταν για να γίνει η εγγραφή.

Μετά πάλι ξαναθυμήθηκε λεπτομέρειες ο κ Λυμπερόπουλος λέγοντας ότι η υπάλληλος ρωτούσε τη Ρωσίδα κατάσκοπο με το όνομα Μαρία Τσάλλα.. «Γιατί αφού ήσουν γραμμένη σε κάποιο άλλο δημοτολόγιο ήρθες να εγγραφείς εδώ στο δικό μας δήμο;»

Ο κ Λυμπερόπουλος τότε  έντονο ύφος είπε στην υπάλληλο «Γιατί δεν την γράφεις στο δημοτολόγιο; Είναι δικαίωμα της να εγγραφεί όπου θέλει»

Στη συνέχεια της Συνέντευξης πάλι δεν θυμόταν καλά τι έγινε..

Με δυο λόγια η μνήμη του κυρίου Λυμπερόπουλου για το συγκεκριμένο θέμα  ερχόταν και έφευγε με διαφορά λεπτών.

Οι πληροφορίες του ρεπορτάζ όμως είναι διαφορετικές και φαίνεται ότι υπάρχει συγκεκριμένη εμπλοκή του κυρίου Λυμπερόπουλου στην υπόθεση αυτή και το αν εξαπατήθηκε ή όχι και σε ποιο βαθμό εμπλέκεται είναι θέμα των αρμοδίων αρχών να το διαλευκάνουν.

Πάντως ο κ Λυμπερόπουλος στην Ερώτηση των κ Γιάννη Πιταρά και Γιώργου Γρηγοριάδη ποιος έδωσε υπεύθυνη δήλωση στο δημοτολόγιο ότι φιλοξενούσε την Ρωσίδα φάνηκε να αιφνιδιάζεται και να λέει.. «αυτό δεν το θυμάμαι» το επανέλαβε μάλιστα όταν τον ρώτησαν ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ είπε πως φιλοξενούνταν στο σπίτι δικηγόρου από το Αλιβέρι!

Στην εκπομπή του ΣKAI Δεκατιανοί συνδέθηκε σε απευθείας σύνδεση και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Μπαρσάκης που αποκάλυψε αποκλειστικά το έγγραφο του δημοτολογίου στο όνομα του νεκρού βρέφους (Μαρίας Τσάλλα) στα στοιχεία του οποίου με πλαστό έγγραφο από το ληξιαρχείο Αμαρουσίου ενεγράφη η Ρωσίδα κατάσκοπος στο δημοτολόγιο Αλιβερίου.

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Χαλκίδα: Την έπιασαν επ’ αυτοφώρω να κλέβει Super Market και την συνέλαβαν

Εύβοια: Τροχαίο ατύχημα στην Νέα Αρτάκη μετά από σφοδρή σύγκρουση – Τραυματίστηκαν επιβάτες [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Φωτιά σε συμβολαιογραφείο στα Ψαχνά – Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανείς [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Δημότης Αλιβερίου φαινόταν η Μαρία Τσάλα – Ραγδαίες εξελίξεις για την Ρωσίδα κατάσκοπο στο Παγκράτι [ ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

Εύβοια: Διάρρηξη με κλοπή σε φούρνο στην Νέα Αρτάκη – Καρφώθηκε στην τζαμαρία ο δράστης [ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Χαλκίδα: Γυναίκα μπούκαρε σε κατάστημα και έκλεψε το κουτί με τα χρήματα για το Χαμόγελο του Παιδιού