Ο γιος του αείμνηστου Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας ανάμεσα στους διασώστες της ΕΜΑΚ – Σώζει ζωές στην Τουρκία [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

νικας

Μάχη για την εύρεση ζωής δίνουν οι διασώστες στην Τουρκία, ανάμεσά τους και η ελληνική ΕΜΑΚ, η οποία απεγκλωβίζει επιζώντες από τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός.

Την ώρα που ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται, η ιστορία ενός Έλληνα διασώστη της 1ης ΕΜΑΚ έρχεται στο φως. Πρόκειται για τον πυραγό Κωνσταντίνο Νίκα (φωτό κάτω), ο οποίος είναι ένας από τους Έλληνες που συμμετέχουν στις έρευνες διάσωσης.

Με καταγωγή από την Καλαμάτα είναι γιος του πυροσβέστη στρατηγού Παναγιώτη Νίκα (φωτό πάνω), ο οποίος συγκλόνισε με τη διάσωση του μικρού Ανδρέα στον σεισμό στο Αίγιο το 1995.

Ο Παναγιώτης Νίκας είχε διατελέσει Διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας και δυστυχώς έφυγε πρόωρα από την ζωή, σε ηλικία 55 ετών. Προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση ότι ο γιος του ακολουθεί τα βήματα του πατέρα και σώζει ζωές.

pateras

«Έχω πει άπειρες φορές ότι το επάγγελμα του Πυροσβέστη είναι ένα “μικρόβιο” που εισέρχεται στον οργανισμό μας και εκκολάπτεται μέσα μας για όσο χρονικό διάστημα υπηρετούμε το ένδοξο Πυροσβεστικό Σώμα. Το “μικρόβιο” τούτο είναι ισχυρότατο όταν μεταφέρεται απο τους γονείς στα παιδιά τους και μεταφράζεται σε υπέρτατα παράδειγμα ανδρείας και προσφοράς στον συνάνθρωπο…

pyragos

Βλέποντας σήμερα την εικόνα του φίλου μου Πυραγού Nikas Konstantinos να συμμετέχει στην επιτυχή διάσωση νεαρού παιδιού στην Αντιόχεια της Τουρκίας, θυμήθηκα την εικόνα του πατέρα του, αείμνηστου Στρατηγού Παναγιώτη Νίκα στο σεισμό του Αιγίου και τη διάσωση του μικρού τότε Ανδρέα…

ΘΑΡΣΕΙΝ ΣΩΖΕΙΝ…

Κουράγιο στον Τουρκικό και Συριακό λαό και καλή επιτυχία στους διασώστες μας…», γράφει συνάδελφος του Κωνσταντίνου, σε ανάρτησή του που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και ξυπνά μνήμες από τον φονικό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ, τον Ιούνιο το 1995, που συντάραξε την πόλη του Αιγίου.

Πηγή: Pelop.gr

Διαβάστε Επίσης

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News