Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος σε σχολεία της Τριάδας Μεσσαπίων

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος σε σχολεία της Τριάδας Μεσσαπίων

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ενορία της Τριάδας, όπου, κατόπιν αιτήματος του Δημοτικού Σχολείου Τριάδας, τέλεσε με εποπτικό τρόπο τη Θεία Λειτουργία για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου, ενώ συμμετείχαν και οι μικροί μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείο.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο οικον. Φώτιος Πάσχος-Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Σπυρίδωνος Τριάδας, ο πρεσβ. Μάριος Μπαρσάκης-εφημέριος της Ενορίας τιμίου Προδρόμου Άτταλης και ο αρχιδιάκ. Σταύρος Καλαφάτης.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος σε σχολεία της Τριάδας Μεσσαπίων

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, καθ’ όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, εξηγούσε στα παιδιά τα τελούμενα, ώστε να είναι εναργέστερη η συμμετοχή τους. Όλοι μαζί απήγγειλαν και έψαλλαν αναγνώσματα και ψάλματα και μετείχαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Μετά την απόλυση, όλοι μετέβησαν στο Δημοτικό Σχολείο, όπου ο Σεβασμιώτατος είχε μια ουσιαστική επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ο οποίοι του απηύθυναν απορίες τους γύρω από τη Θεία Λειτουργία, όσο και εν γένει για τη ζωή της Εκκλησίας.

Στο τέλος της επίσκεψής του και αφού οι εκπαιδευτικού τον ευχαρίστησαν για την αποδοχή της πρόσκλησής τους, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες και το επετειακό φυλλάδιο για τα εκατό χρόνια από την έλευση του ιερού σκηνώματος του οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στην Εύβοια, πράγμα το οποίο ο Σεβασμιώτατος έπραξε και κατά την σύντομη επίσκεψή του στο Νηπιαγωγείο.