Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Πότε ξεκινούν οι αποταμιεύσεις για τους αγρότες που πληγήκαν [ΗΧΗΤΙΚΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

14 Οκτωβρίου 2020, 10:32 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Ανδρέας Λυκουρέντζος Πρόεδρος Ελγά

Το Περιφερειακό Μέγαρο της Χαλκίδας στην Εύβοια, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 14/10 ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τους Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρη Βουρδάνο και Γιώργο Κελαίδίτη, παρουσία του Βουλευτή Ν. Ευβοίας Θανάση Ζεμπίλη, του Δημάρχου Γιώργου Ψαθά και του Αντιδημάρχου από τον Δήμο Χαλκιδέων Δημήτρη Σέρρα.

Στη Βουλή το «Φράγμα των Ψαχνών», με ερώτηση του Θανάση Ζεμπίλη

Αποζημιώσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου σε αγρότες της Εύβοιας όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Κ. Λυκουρέντζος.

«Μέσα σε δύο μήνες πέτυχαμε να γίνουν όλες οι εκτιμήσεις, να συνταχθούν τα πορίσματα και να καταλήξουμε στο ποσό της αποζημίωσης ανά δικαιούχο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λυκουρέντζος ενώ πρόσθεσε: «Είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία, η οποία εξελίχθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και επιτύχαμε να έχουμε με ακρίβεια και δικαιοσύνη τα τελικά μας συμπεράσματα». (Ακούστε ολόκληρη την τοποθέτηση του Προέδρου στο Παρακάτω Ηχητικό.)

Ενώ σε τοποθέτηση προχώρησε και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός όπου αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο και ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνείσφεραν στην άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ για τους αγρότες της Εύβοιας. “Σήμερα σε ακριβώς δύο μήνες καταφέραμε την έναρξη των εκταμιεύσεων από το ξέσπασμα της μεγάλης καταστροφής. Είναι αρκετά σημαντικό για εμάς. Θα θέλαμε να μην έχει χρειαστεί ποτέ να δοκιμάσουμε τον μηχανισμό του ΕΛΓΑ και το πόσο γρήγορα δουλεύει.” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

Ενώ σε τοποθετήσεις προχώρησαν και οι Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Βουρδάνος και Γιώργος Κελαϊδίτης σχετικά με το θέμα. (Ακούστε στα παρακάτω ηχητικά τις τοποθετήσεις τους)

Σε ερώτηση σχετικά με τις αποζημιώσεις προχώρησε ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για το αν κάποιος έχει για παράδειγμα 30 στρέμματα δηλωμένα αγροτεμάχια και άλλα 20 αδήλωτα, δικαιούται να πάρει και για αυτά αποζημίωση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ να απαντά αρνητικά.

 

Ανδρέας Λυκουρέντζος

Φάνης Σπανός

Γιώργος Κελαϊδίτης

 

Γιώργος Κελαϊδίτης Φάνης Σπανός Λυκουρέντζος  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Λυκουρέντζος Ζεμπίλης Σέρρας Ψαθάς Λυκουρέντζος3    Θανάσης Ζεμπίλης Σπανός Λυκουρέντζος Λυκουρέντζος5 Λυκουρέντζος6   Σπανός Κελαίδιτης Σερρας

Φίλοι της Ιστιοπλοϊας μείνετε συντονισμένοι με τον ΙΟΧ. Έπεται συνέχεια.

Στη Βουλή το «Φράγμα των Ψαχνών», με ερώτηση του Θανάση Ζεμπίλη

Περί προσκυνημάτων ο λόγος….. – Του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου

Κρούσμα κορονοϊού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας – Από την Μακρυκάπα η θετική υπάλληλος στον ΙΟ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.