Ο ΣΚΑΙ στην Εύβοια – Οδοιπορικό στους Καθενούς για τα μανιτάρια Δίρφυς [ΒΙΝΤΕΟ]

Λευτέρης Λαχουβαρης Διρφυς

Μια καλλιέργεια αιώνων, που ανθεί στην Εύβοια, στους πρόποδες της Δίρφυς, δίνει δουλειά σε δεκάδες ανθρώπους και αποτελεί ακόμη και τουριστική ατραξιόν για την περιοχή… Το μανιτάρι είναι ο… χρυσός για τον Λευτέρη και τον συνέταιρό του που τα τελευταία 19 χρόνια έχουν στήσει μονάδα παραγωγής και συσκευασίας ανταποκρινόμενοι ακόμη και στις πιο περίεργες απαιτήσεις των σεφ…

Ο Δημοσιογράφος Σωτήρης Μπαρσάκης και ο ΣΚΑΙ βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της μονάδας παραγωγής Μανιταριών Δίρφυς και συνάντησε τον ιδιοκτήτη Λευτέρα Λαχουβαρη.

Μεταξύ άλλων ο Λευτέρης δήλωσε: “Έχουμε τα σταθερά μας είδη, που είναι το κίτρινο πλευρώτους, η λεντινούλα και το κίτρινο πλευρώτους, και εποχιακά καλλιεργούμε, άλλα 4 είδη. Το βασιλικό πλευρώτους, το λεγόμενο αρνάκι που βλέπουμε εδώ από πίσω μας, την φωλιωτα και κάποια άλλα περίεργα τέλος πάντων που είναι απαιτήσεις κάποιων μαγείρων και σεφ.”

Ο Λευτέρης Λαχούβαρης ασχολείται περισσότερα από 30 χρόνια με την καλλιέργεια μανιταριών. Είναι ένα προϊόν, όπως λέει, που μπορεί να βρεθεί σε όλα τα πιάτα και έτσι μπορεί να εξασφαλίσει σταθερό εισόδημα… Ήδη η επιχείρησή του απασχολεί 40 άτομα

Πάνω από έξι είδη μανιταριών παράγονται στην μονάδα παραγωγής στην Στενή Διρφύως ενώ όπως μπορείτε να δείτε από πίσω μου βρίσκεται το κατάστημα όπου ο καθένας μπορεί να έρθει και να προμηθευτεί τις ποσότητες που χρειάζεται.