Ο Σπύρος Πνευματικός στην τελετή λήξης του 16ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας DocFest

Σπύρος Πνευματικός

Στην τελετή λήξης του 16ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας DocFest, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, παρέστη ο Σπύρος Πνευματικός, βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ.

Πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση, με διεθνή αναγνώριση, καθώς η Χαλκίδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ως τόπος συνάντησης και δημιουργίας για σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μουσικούς, εκπροσώπους των γραμμάτων και το κοινό, που την επισκέπτονται με αφορμή αυτό το σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός.

Image 1 34 DF

Η διεξαγωγή του Φεστιβάλ έχει ιδιαίτερη σημασία για την τοπική ανάπτυξη και οικονομία. Η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του πολιτιστικού τουρισμού δίνει τη δυνατότητα να γίνει γνωστή η ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας ως τουριστικός προορισμός, ενώ σε συνδυασμό με τις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται προβάλλεται ο τόπος και τα έθιμα, ακόμα και εκτός συνόρων γεγονός που έχει πολλαπλά οφέλη και σε άλλους τομείς.

Σε αυτό το πλαίσιο απαιτείται η συνεργασία όλων των τοπικών φορέων, προκειμένου να συνεχιστεί ο θεσμός του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας που προβάλλει διεθνώς την πόλη μας.