Ο Συνδυασμός του Θανάση Μπουραντά «ψήφισε» Νίκο Μπαράκο

Δεν θα ξανα είναι υποψήφιος ο πρώην Νομάρχης και νυν δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου

Μπουραντάς Μπαράκος

Με μια πολιτική διαδικασία που διήρκεσε πάνω από τρείς ώρες οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας του δήμου Κύμης Αλιβερίου συνεδρίασαν χθες το βράδυ στο Δημαρχείο ακούγοντας τον σημερινό δήμαρχο να τους λέει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος μετά από τριάντα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα κοινά, εκλεγμένος Νομάρχης Ευβοίας και δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου.

Στη σύσκεψη παραβρίσκονταν και οι 11 δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού δηλαδή Οι Νίκος Μπαράκος, Γιώργος Ζέρβας, Γιώργος Μπόκαρης, Κώστας Δημάς, Νίκος Μαστροκώστας, Μαρία Σαμαρά Μπότη, Χρήστος Σαμαράς,Γιώργος Κότσαρης, Αθηνά Ανδριώτη, Αλέξανδρος Θεοδώρου και Γιάννης Πιλάτης.

Ο Δήμαρχος αφού έκανε αναφορά στις δυο προηγούμενες θητείες το 2014 και το 2019 , στις δυσκολίες που υπήρξαν να ορθοπήσει ξανα ο δήμος μετά την οικονομική καταστροφή που είχε οδηγηθεί, στα πρώτα πέτρινα χρόνια που δεν υπήρχε ίχνος οργάνωσης ιδιαίτερα στις μεγάλες δημοτικές ενότητες της Κύμης και του Αλιβερίου, στις προσπάθειες που έγιναν να αξιοποιηθούν προγράμματα και να εξασφαλιστούν μεγάλα έργα για το δήμο, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανα υποψήφιος και ζήτησε από τους συνεργάτες του να ορίσουν ένα επικεφαλής τον οποίο όλοι πρέπει να στηρίξουν με ειλικρίνεια, ενότητα και ωριμότητα.

Όλοι οι παριστάμενοι πρότειναν η ομάδα να συνεχίσει την προσπάθεια της με συντονιστή τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων Νίκο Μπαράκο.

Μοναδική διαφωνία εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Πιλάτης που δήλωσε πως δικαιούται να είναι αρχηγός της παράταξης και πρέπει να τεθεί επικεφαλής. Ζήτησε να γίνει ανοικτή διαδικασία σε ένα κοσμικό κέντρο να κληθούν στελέχη και να προτείνουν αρχηγό.

Ο Έμπειρος Αυτοδιοικητικός θανάσης Μπουραντά του είπε ότι αυτό ήταν σκόπιμο να γίνει το 2014 αλλα σήμερα που υπάρχει μια ομάδα που εχει συνεργαστεί και δουλέψει για τον τόπο δεν μπορεί να γίνει ανοικτή συγκέντωση.Αλοίμονο αν δεν έχουμε την ωριμότητα και την δυνατότητα να επιλέξουμε έναν από αυτήν ομάδα είπε ο Θανάσης Μπουραντάς και όλοι συμφώνησαν πλην του Γιάννη Πιλάτη.

Όπως φαίνεται λοιπόν η παράταξη της δημοτικής αρχής έχει βρει στο πρόσωπο του Νίκου Μπαράκου τον άνθρωπο που θα μπεί μπροστά στην προσπάθεια να μην χαθούν οι μελέτες και τα έργα που έχουν δρομολογηθεί  για το δήμο Κύμης Αλιβερίου..

Το αν σε αυτή την προσπάθεια που θα προστεθούν και άλλοι νέοι συνεργάτες συμμετέχει και ο δυσαρεστημένος Πιλάτης θα φανεί το επόμενο διάστημα..Πάντως εχθές ο κύβος ερρίφθει και η πλειοψηφία εκφράστηκε ξεκάθαρα!

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Τραγωδία στα Τέμπη: Ανοιχτή η Αιμοδοσία του Νοσοκομειου Χαλκίδας

Έκτακτη αιμοδοσία διοργανώνει ο Καλός Σαμαρείτης για τα θυματα της τραγωδιας στα Τεμπη

Βόρεια Εύβοια: Διάρρηξη και κλοπή στο περιφερειακό ιατρείο στα Λουτρά Αιδηψού – Οι δράστες πήραν καρδιογράφο, λάπτοπ και κουτιά με χάπια [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Εύβοια: Έσπασε το αυτοκίνητο σε λακκούβα σε δρόμο της Χαλκίδας και έκανε μήνυση στο Δήμο