Ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα και τα τμήματα προαίρεσης της Παράκαμψης Χαλκίδας Ψαχνών.

Θανάσης Ζεμπίλης

Ως γνωστό το έργο «Παράκαμψη Χαλκίδας Ψαχνών», Π/Υ 210 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει στο κεντρικό του κορμό δύο τμήματα: το πρώτο από την Νέα Λάμψακο μέχρι τη Σήραγγα Βαθροβουνίου μήκους 2χλμ και στη συνέχεια το τμήμα Σήραγγα Βαθροβουνίου μέχρι τα Ψαχνά μήκους 14,7 χλμ. Ωστόσο, στη σύμβαση περιλαμβάνεται προαίρεση για την κατασκευή πρόσθετων τμημάτων, όπως η παράκαμψη Ψαχνών αλλά και διασυνδετήριων επεκτάσεων προς την Υψηλή γέφυρα και τον ΑΚ Σχηματαρίου – Χαλκίδας, το βόρειο και το νότιο οδικό άξονα.

Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι το δικαίωμα της προαίρεσης ασκείται μονομερώς και αποκλειστικά από τον αναθέτονται (ΥΠΟΜΕΔΙ) και ως σύστημα έχει εφαρμοστεί επιτυχώς και σε άλλα έργα, όπως το «Άκτιο Αμβρακία».

Σήμερα, κατά την επίσκεψη στη Χαλκίδα του κυβερνητικού κλιμακίου και τη σύσκεψη που ακολούθησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Π.Σ., ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε από τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη την επίσπευση της άσκησης του δικαιώματος προαίρεσης για τα συγκεκριμένα τμήματα, με εντολή προς την ανάδοχο εταιρεία «Μυτιληναίος ΑΕ», ώστε το έργο να παραδοθεί ολόκληρο σε 48 μήνες, ως ενιαίο και λειτουργικό σύνολο.

Ο κ. Καραγιάννη δεσμεύθηκε ότι το προβλεπόμενο δικαίωμα της προαίρεσης θα ασκηθεί εντός 18 μηνών, προκειμένου η εργολήπτρια εταιρεία να παραδώσει το έργο στο σύνολο του.

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Χαλκίδα: Αυτοκίνητο έπεσε στην θάλασσα – Σώοι οι επιβάτες

Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή που ασυνείδητος οδηγός παραβιάζει κόκκινο φανάρι στο κέντρο της Χαλκίδας

Χαλκίδα: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό μετά από σύγκρουση ΙΧ και μηχανής

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ερέτρια: Τρεις συλλήψεις ανηλίκων για την έκρηξη στο γυμνάσιο την ώρα της εκδήλωσης

Εύβοια: Πανικός στο γυμνάσιο Ερέτριας μετά από έκρηξη την ώρα της γιορτής του σχολείου [ΒΙΝΤΕΟ]

Εύβοια: Σταθμευμένο όχημα λαμπάδιασε