Ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Σιμιτζής για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

Βασίλης Σιμιτζής

Μια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση έκανε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διρφύων Μεσσαπίων ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Σιμιτζής για το Τεχνικό Πρόγραμμα όπου συζητήθηκε και τελικώς καταψηφίστηκε.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Το Τεχνικό Πρόγραμμα που υποχρεούται από τον νόμο να καταρτίσει κάθε Δήμος με έργα και παρεμβάσεις σε συντηρήσεις, αναπλάσεις και ό,τι άλλο στο κατασκευαστικό κομμάτι εκτός της τυπικότητας και της αναγκαιότητας που υπάρχει, μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με ώριμες μελέτες δίνει την δυνατότητα να δημιουργηθεί και ένα Αναπτυξιακό Πλαίσιο Δήμου.

Όσων αφορά το Τ.Π του δικού μας Δήμου το συνολικό παραγόμενο έργο για την φετινή χρονιά ήταν απογοητευτικό.

Κάθε χρόνο τα Τ.Π του Δήμου μας αφήνουν ένα ίδιο στίγμα και μια ίδια φιλοσοφία.. της απλής τυπικής διαδικασίας και όχι ό,τι απαιτεί η σύγχρονη εποχή και οι ανάγκες των περιοχών.

Δεν αρκεί μια σειρά από προβλεπόμενα έργα δίχως να υπάρχουν οι απαιτούμενες ενδείξεις από στοιχεία και παράγοντες ενός δυναμικού και οργανωμένου ΤΠ που πρέπει να έχει στην διάθεσή του ένας Δήμος. Ενός Τ.Π δηλαδή που θα φανερώνονται ξεκάθαρα οι στοχεύσεις, οι προτεραιότητες, η σωστή χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων και ο βαθμός διεκδικησιμότητας χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Στα δικά μας Τ.Π απουσιάζουν ολόκληροι τέτοιοι παράγοντες-στοιχεία ή όπου υπάρχουν παρουσιάζονται μεγάλες αδυναμίες.

Η σημασία της ύπαρξης τέτοιων παραγόντων-στοιχείων σε ένα σχεδιασμένο Τεχνικό Πρόγραμμα είναι το Α και το Ω για το αποτέλεσμα του παραγόμενου έργου.

Όπως προανέφερα, οι στόχοι χρειάζεται να είναι ξεκάθαροι και που θα βασίζονται σε δύο κεντρικούς άξονες. 1ος άξονας) Της υλοποίησης έργων μεγάλης κλίμακας με σκοπό την εξυπηρέτηση της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και της ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. 2ος άξονας) Των παρεμβάσεων με σκοπό την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

Με έργα που επίσης θα συνδέονται και μεταξύ τους όπως στις υποδομές ώστε να μπορεί να ενισχυθεί η Ανάπτυξη σε τομείς και να μπορέσει η περιοχή μας να γίνει μια περιοχή έντονου Επιχειρηματικού, Τουριστικού, Πολιτιστικού και Ερευνητικού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε Επίσης:

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr