Ο Βουλευτής Μ. Χατζηγιαννάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου για τις ανεμογεννήτριες

103487016 590869604899654 6154270695223272884 n 2

Ο  Μίλτος Χατζηγιαννάκης, Βουλευτής Εύβοιας έλαβε μέρος  στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κύμης Αλιβερίου την Πέμπτη 11 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδριάσεων των  Κριεζών,  και τοποθετήθηκε στο θέμα συζήτησης για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον δήμο αλλά και σε ολόκληρη την Εύβοια.

” Οι Ευβοιώτες επιβάλλεται αυτή τη στιγμή να θέσουν όρους” τόνισε ο  κ. Χατζηγιαννάκης. Η καταπάτηση δασικών και προστατευόμενων περιοχών και στην ανεξέλεγκτη  εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Εύβοια, η έλλειψη της άποψης της τοπικής κοινωνίας και διοίκησης όσο αφορά τις αδειοδοτήσεις, η έλλειψη χωροθέτησης καθώς και  σημαντικών ανταποδοτικών ωφελειών ήταν τα σημεία που εστίασε ο βουλευτής της Εύβοιας.
Οι προτάσεις του ήταν η κοινή  δράση όλων των δημοτικών αρχών του νομού σε συνεργασία με τους βουλευτές και με την γνώμη των ειδικών να κινηθούν  με σκοπό να καταφέρουν  την αλλαγή της δεδομένης κατάστασης, με την αλλαγή του χωροταξικού σχεδιασμού καθώς και της νομοθεσίας.

Ο Βουλευτής  απηύθυνε κάλεσμα να  διεκδικήσουν τα οφέλη που δικαιούνται οι τοπικές κοινωνίες από την κεντρική διοίκηση των ανεμογεννητριών. Ενώ δήλωσε πως ο ίδιος δεν είναι αρνητικός προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  φτάνει  οι Ευβοιώτες κινηθούν σωστά και να θέσουν εκείνους τους όρους που θα μετατρέψουν το πρόβλημα των ανεμογεννητριών σε μια μεγάλη ευκαιρία για την Εύβοια.