Οδικό έργο προχωρά στην Εύβοια – Δείτε ποιόν άξονα αφορά

οδικο δικτυο

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Προχωρά νέο οδικό έργο στην Εύβοια, μετά την ανανέωση – τροποποίηση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του έργου: ‘’Οδός Ραπταίοι – Ν. Στύρα – Στύρα’’ στο Ν. Ευβοίας, η οποία αφορά στη νέα χάραξη της οδού.

Φορέας του έργου είναι η Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Περιγραφή του έργου

Πρόκειται για νέα χάραξη συνολικού μήκους 16,5 χλμ. με σκοπό τη βελτίωση τμήματος της υφιστάμενης επαρχιακής οδού “Λέπουρα – Ν. Στύρα – Στύρα – Κάρυστος”.

Το έργο περιλαμβάνει νέα χάραξη οδού στο τμήμα πριν από το χωριό Πολυπόταμος μέχρι το χωριό Καψάλα, ώστε να βελτιωθούν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της υφιστάμενης οδού “Λέπουρα – Κάρυστος” στο συγκεκριμένο τμήμα.

Η νέα χάραξη πλησιάζει και συνδέεται με τα Ν. Στύρα. Παρακάμπτει δυτικά τα χωριά Πολυπόταμος, Κουβέλες, Ρεούζι, Στύρα και Καψάλα και διέρχεται ανατολικά των Ν. Στύρων.

Αφετηρία της είναι η οδός Λέπουρα – Κάρυστος, μεταξύ διασταυρώσεων προς Τσακαίους και Πολυπόταμο (χ.θ. 24+760) και τερματισμός της είναι η ίδια οδός προς Κάρυστο, μετά το χωριό Καψάλα, πλησίον της διασταύρωσης προς Φυγόντα και Πόρτο Λάφια (χ.θ. 42+492).

Ο υπό μελέτη αυτοκινητόδρομος διέρχεται από τα διοικητικά όρια του Δήμου Καρύστου.

Το τοπίο της περιοχής μελέτης διαμορφώνεται από ένα σύνολο χαρακτηριστικών στοιχείων, που είναι αποτέλεσμα όχι μόνο των φυσικών παραγόντων (τοπογραφικό ανάγλυφο, νερά, βλάστηση και ζώα) αλλά και της ανθρώπινης παρουσίας και της χρήσης της γης (δρόμοι, οικισμοί, καλλιέργειες, διάφορες κατασκευές, κ.ά.).

Στη περιοχή μελέτης υφίσταται το εγκεκριμένο Γ.Π.Σ. Στύρων.

Πηγή