ΟΛΝΕ: Απάντηση σε δημοσίευμα Ευβοϊκής εφημερίδας με τίτλο: Στήνει “κλουβιά” στην παραλία Ερέτριας

84080689 2471647449720225 6299027606436052992 n

Ο Οργανισμός λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση των άναρχων, διαφοροποιημένων και πολυποίκιλων κατασκευών στις παραλιακές Ζώνες ευθύνης του όσο και τα χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής της δικαιοδοσίας του στην Εύβοια προχώρησε ως όφειλε βάσει των διατάξεων του Ν. 4504/17 στην σύνταξη μελέτης ενιαίου και ομοιόμορφου τύπου κατασκευής.

Τηλεδιάσκεψη Ηλία Μπουρμά με τουριστική επιτροπή δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας για την τουριστική ανάδειξη του τόπου

Άλλωστε ο Οργανισμός μας ήταν σχεδόν απο τους πρώτους που έσπευσε να συμμορφωθεί σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε ο Ν. 4504/17. Ήταν δε ένα πάγιο αίτημα των περιβαλλοντικών και αυτοδιοικητικών φορέων ο τερματισμός της άναρχης κατάστασης που επικρατούσε στις διαφορετικές κατασκευές των καταστημάτων.

Η συγκεκριμένη μελέτη εγκρίθηκε τόσο από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Π.Ε. Εύβοιας όσο και από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Η μελέτη (με τους διαφορετικούς τύπους ανά χαρακτήρα και θέση της έκτασης ως προς τις εγκεκριμένες οριογραμμές) σκοπό έχει την δημιουργία ενιαίων παραλιακών μετώπων μέσα από την αρμονική τους ένταξη στο φυσικό δομημένο περιβάλλον και στην εξασφάλιση βιοκλιματικής συμπεριφοράς, διασφαλίζοντας συγχρόνως την πρόσβαση για πεζούς και ΑΜΕΑ. Η εφαρμογή της μελέτης είναι υποχρεωτική για όλες τις υφιστάμενες νέες κατασκευές εντός Χερσαίας Ζώνης του Οργανισμού Λιμένων Ν. Εύβοιας και πρέπει να εφαρμοστεί εντός 2 ετών σύμφωνα με την Νομοθεσία. Τυχόν παραβάσεις είτε ως προς τον τύπο της κατασκευής είτε ως προς την έκταση που καταλαμβάνουν θεωρούνται μη νόμιμες και υπεύθυνος θεωρείτε ο εκπρόσωπος του καταστήματος.

Ανδρέας Παπανδρέου

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΝΕ Α.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηλεδιάσκεψη έκαναν οι Πρωταθλητές Ευβοίας λόγω κορονοϊού – Συγκίνησε ο Θανάσης Μεθενήτης

Ασφάλεια Χαλκίδας: Ξεσκεπάστηκε εγκληματική σπείρα

«Μένουμε ασφαλείς» και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας