Ολοκλήρωση & Παρουσίαση Σχεδίου Δράσης 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας στα πλαίσια του Προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ»

Χαλκίδα Νέα 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας

Το 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας υλοποίησε το σχέδιο δράσης που υποβλήθηκε τη σχολική χρονιά 2019-2020 με τίτλο: «ΑνάπλασηΠροαύλιων Χώρωντου Σχολείου μας»και αποτελεί έναν από τους άξονες του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ – MNAE». Σκοπός του σχεδίου δράσης ήταν η συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του προαύλιου χώρου του σχολείου μας.

Κορονοϊός – Δευτέρα 26/10: 715 νέα κρούσματα στην Ελλάδα με 2 στην Εύβοια και 6 στην Βοιωτία- Στην Χαλκίδα τα δύο κρούσματα

Οι Μαθητές με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών τους υλοποίησαν τις ακόλουθες 4 υποδράσεις (projects):

  1. Κατασκευαστικές ΠαρεμβάσειςστονΠροαύλιοΧώροτουΣχολείου: Εκμεταλλευόμενοι τομεγάλο δέντρο που βρίσκεται στο κέντρο του προαυλίου, δημιούργησαν μια βάση από τσιμέντο πάνω στην οποία τοποθετήθηκε ένα πεντάγωνο παγκάκι. Επιπλέον έγινε αναβάθμιση του σχολικού κήπου με την φύτευση νέων φυτών και τοποθέτηση μηχανισμού για αυτόματο πότισμα.
  2. Κατασκευή Ψηφιακού Πίνακα Ανακοινώσεων: Μια τηλεόραση Smart,ένας μικρός υπολογιστής raspberry και ένα λογισμικόδιαχείρισης αναρτήσεων, ήταν αρκετά για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού πίνακα ανακοινώσεων μέσω του οποίου θα ενημερώνονται πλέον μαθητές και γονείς για θέματα της σχολικής καθημερινότητας.
  3. Μετατροπή Παλαιών Πινάκων σε πίνακες ζωγραφικής: Παλιοί πίνακες κιμωλίας οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από νέους μαρκαδόρου, μετατράπηκαν σε πίνακες ζωγραφικής και τοποθετήθηκαν στους τοίχους του προαυλίου και του κυλικείου. Στη δράση αυτή οι μαθητές επέλεξαν τα θέματα τους και πέρασαν τα μηνύματα τους για τον εκφοβισμό (bullying), την ανακύκλωση, τον εθισμό στο διαδίκτυο. Στα σκίτσα τους αποτύπωσαν τους προβληματισμούς τους και τα πλαισίωσαν μεμηνύματα ενθάρρυνσης. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλαίσθητο και όσοι συμμετείχαν ένοιωσαν την μεγάλη ικανοποίηση πουδιακόσμησαν το προαύλιο με δικά τους έργα ζωγραφικής.
  4. Ανακύκλωση χαρτιού και υλικών συσκευασίας: Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους καθηγητές για τα οφέλη και την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης και τοποθέτησαν στο χώρο του κυλικείου 3 ειδικούς κάδους συλλογής χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου. Επιπλέον οι μαθητές οργάνωσαν εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμμαθητών τους σχεδιάζοντας μια αφίσα που τοιχοκολλήθηκε στις τάξεις με σκοπό την προτροπή όλων μας να ανακυκλώνουμε.

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον covid-19, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σχεδίου δράσης, την οποία παρακολούθησαν με ενδιαφέρον μαθητές της Α’ Τάξης και εκπαιδευτικοί.

Συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί:

Κεσελόπουλος Γ. – Υπεύθυνος Σχεδίου Δράσης

Κούρνη Ν., Μαρινάκης Αν., Πανταζόπουλος Δ., Μπέης Χ., Ζάννε Μ. – Υπεύθυνοι Υποδράσεων

«Στο πλαίσιουλοποίησηςτηςΠράξης «Υποστήριξη και ΔιαχείρισητωνΣχεδίωνΔράσηςτουέργου “Μια Νέα Αρχήστα ΕΠΑΛ”» μέσωτου ΕπιχειρησιακούΠρογράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» μετησυγχρηματοδότηση τηςΕλλάδας και τηςΕυρωπαϊκήςΈνωσης».

Χαλκίδα Νέα 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας Χαλκίδα Νέα 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας Χαλκίδα Νέα 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας Χαλκίδα Νέα 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας Χαλκίδα Νέα 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr