in ,

Ολομέλεια της Βουλής- Ο Θανάσης Ζεμπίλης αξίωσε δέσμη κοινωνικών μέτρων για τη Βόρεια Εύβοια (video)

Θανάσης Ζεμπίλης Βουλευτής Ευβοίας

Μέτρα κοινωνικής στήριξης για τη Βόρεια Εύβοια ζήτησε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, με τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης σχετικής τροπολογίας του Υπ. Οικονομικών, που κατατέθηκε στο Σ/Ν του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά: εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών στην επικουρική ασφάλιση, ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης και συναφείς διατάξεις», που ψηφίστηκε χθες το βράδυ.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε τα εξής:

…..«Κύριε πρόεδρε, με αφορμή την τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών θα ήθελα να επισημάνω ότι το παρόν Σ/Ν του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων συζητείται σε μια περίοδο που προσπαθούμε να κλείσουμε τις πληγές μας και να διαχειριστούμε τις τραγικές συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς στην ιδιαίτερη πατρίδα μου.

Στην Βόρεια Εύβοια, ο κοινωνικός και παραγωγικός ιστός έχει πλήρως διαρραγεί, αφού το δάσος έδινε ζωή σε χιλιάδες δασεργάτες, ρητινοκαλλιεργητές, μελισσοκόμους, υλοτόμους, γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Επίσης, η επιχειρηματική δραστηριότητα ιδιαίτερα στον χώρο του τουρισμού και της εστίασης ήταν συνδεδεμένη με αυτό το πανέμορφο δάσος. Η περιοχή αυτή, σήμερα, έχει την ανάγκη της παρουσίας ενός ισχυρού κράτους πρόνοιας, προκειμένου να αναπτυχθεί ένα πλέγμα μέτρων κοινωνικής προστασίας για τους πληγέντες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους αδύναμους.

Επισημαίνω, συνεπώς, την υποχρέωση της πολιτείας να εφαρμόσει πολιτικές στήριξης των συνανθρώπων μας στην πληγείσα περιοχή, που μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνουν:

-Την πρόωρη προαιρετική συνταξιοδότηση δασεργατών και ρητινοκαλλιεργητών άνω των 55 ετών, που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα (με πάνω από 4.500 βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα).
-Την επιδότηση θέσεων εργασίας για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική οικονομία.
-Την διεύρυνση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ στους Δήμους Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
-Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ για τους εργαζόμενους σε εποχικές επιχειρήσεις με 50 ένσημα αντί για τα 80, που προβλέπονται σήμερα. -Την δημιουργία ειδικού προγράμματος απασχόλησης, στοχευμένο στις ανάγκες της περιοχής, με σκοπό να καταπολεμηθεί η ανεργία, που αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία.

Θα πρέπει, συνεπώς, να εφαρμοστεί έγκαιρα μια ολοκληρωμένη πολιτική, που θα απλώνει «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας στην Βόρεια Εύβοια. Είναι γνωστό ότι εκπονείται ένα ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής. Ωστόσο, τα μεγάλα έργα υποδομών παίρνουν χρόνο και ήδη στην περιοχή έχουμε τα πρώτα δείγματα εσωτερικής μετανάστευσης. Καλούμαστε, συνεπώς, να δώσουμε μάχη με τον χρόνο ώστε να προλάβουμε την ερημοποίηση των οικισμών και να κρατήσουμε τους κατοίκους στα χωριά τους!

Να τους κρατήσουμε Όρθιους και με ψηλά το κεφάλι! Και προς αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει σημαντικό έργο να επιτελέσει!
Μπορείτε να παρακολουθήσετε απόσπασμα της Ομιλίας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Πηγή

Χαλκίδα: Τους σταμάτησε η ΔΙΑΣ για έλεγχο και βρήκαν ηρωίνη

Mad Clip: Στην τελευταία στροφή με 140 χλμ – Πάνω από 2.000 άτομα στον τόπο του τροχαίου

Εργατικό ατύχημα στα Ψαχνά: Εργάτης έπεσε σε οικοδομή από ύψος 9 μέτρων

Mad Clip: Ψάχνουν παντού το λευκό «Audi» που περνούσε τη στιγμή του δυστυχήματος – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Ανατριχιαστική ανάρτηση του Trapper Mad Clip το 2019: “Εγώ θα διαλέξω το πως θα πεθάνω”

ΣΟΚ στην Εύβοια: 65χρονος αυτοκτόνησε με καραμπίνα μέσα στο σπίτι του

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Συναγερμός για αυξήσεις σε καφέ, ψωμί και ενέργεια – Φόβοι πως ο καφές θα φτάσει τα 5€

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Εύβοια: 54χρονος Αλβανός ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του – Σε λίμνη αίματος την βρήκαν μέσα στο σπίτι οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ