«Ομόφωνα αθώοι ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς , ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μπαράκος και η διευθύντρια του τμήματος Περιβάλλοντος κ. Όλγα Μπόκαρη»

ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

Ομόφωνα αθώους έκρινε το πλημμελειοδικείο Χαλκίδας τον Δήμαρχο Θανάση Μπουραντά , τον Αντιδήμαρχο Νίκο Μπαράκο και την διευθύντρια του τμήματος Περιβάλλοντος Όλγα Μπόκαρη για την κατηγορία της υποβάθμισης περιβάλλοντος στους χώρους όπου γινόταν η μεταφόρτωση των απορριμμάτων , πλησίον των πρώην ΧΑΔΑ Αλιβερίου και Κύμης.

Οι καταγγελίες ξεκίνησαν το 2016 και συνεχίστηκαν ως και πρόσφατα, ασταμάτητα, από τον πρώην δήμαρχο και τον σύλλογο «καθαρή πόλη» που στα περίπου πέντε(5) χρόνια λειτουργίας του ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το θέμα. Σκοπός ήταν εξ αρχής να δημιουργηθεί αδιέξοδο στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων με ολέθριες συνέπειες για την δημόσια υγεία .

Το δικαστήριο αναγνώρισε την μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί από την σημερινή δημοτική αρχή, η οποία έκλεισε οριστικά και αποκατέστησε πλήρως τους χώρους των δύο (2) πρώην ΧΑΔΑ και σταμάτησε το περιβαλλοντικό έγκλημα που γινόταν επί πολλά χρόνια με ανεξέλεγκτες πυρκαγιές και έκλυση επικίνδυνων αερίων , ενώ ταυτόχρονα ολοκλήρωσε και την κατασκευή των δύο(2)ΣΜΑ, σε Αλιβέρι και Κύμη, μέσω των οποίων πραγματοποιείται απρόσκοπτα η μεταφορά των απορριμμάτων .

Η οριστική και αμετάκλητη απαλλαγή του δημάρχου , του αντιδημάρχου και της προϊσταμένης (που εντελώς αδικαιολόγητα συμπεριλήφθηκε στις καταγγελίες), καταδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν υποβάθμισε το περιβάλλον αλλά αντιθέτως έδωσε λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ύπαρξης χωματερών , απαλλάσσοντας τον δήμο μας από τα πρόστιμα και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών