in ,

«Ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου τρία μεγάλα έργα: οι ασφαλτοστρώσεις Κονιστρών (150 χιλ ευρώ) ο Νέος βρεφονηπιακός σταθμός Κύμης (1 εκ. ευρώ) και το νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων (372 χιλ ευρώ)»

Δήμος Κύμης Αλιβερίου
Τρία πολύ σημαντικά έργα για το δήμο Κύμης Αλιβερίου ψηφίστηκαν ομόφωνα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 8 Δεκεμβρίου 2020 η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα από την εξάπλωση της πανδημίας του Κορωνοϊου.
Πρόκειται γιατη μελέτη και τον καθορισμό εκτέλεσης του έργου «επισκευή και συντήρηση οδικού δικτύου της Δ.Ε. Κονιστρών», την αποδοχή της ένταξης του έργου «Ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού Κύμης» στο πρόγραμμα«Αντώνης Τρίτσης» ,την έγκριση της μελέτης και τον καθορισμό εκτέλεσής του, και την αποδοχή ένταξης στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του «νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δήμου Κύμης Αλιβερίουόπως και την αποδοχή της μελέτης του και του καθορισμού εκτέλεσής του.
Επισκευή συντήρηση οδικού δικτύου Κονιστρών:
Στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Νίκος Μπαράκος τόνισε ότι πρόκειται για μια μελέτη που προβλέπει ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις της Δ.Ε Κονιστρών προϋπολογισμού 150 χιλιάδων ευρώ που έγινε με ανοιχτό διαγωνισμό σε συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Δημά και τους τοπικούς προέδρους της δημοτικής Ενότητας.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κονιστρών Κ. Δημάς τόνισε ότι οι ασφαλτοστρώσεις τσιμεντοστρώσεις αφορούν σε 7 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και δεν αποκλείστηκε κανένας πρόεδρος από τη διαδικασία επιλογής των σημείων που χρειάζονται παρεμβάσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλη την έκταση της δημοτικής ενότητας.
Ανέγερση νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Κύμης
Ο κ Μπαράκος στην εισήγησή του ανέφερε ότι το έργο ανέγερσης του νέου Βρεφονηπιακού σταθμού Κύμης είναι ένα έργο που ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή προσπαθούν εδώ και πολύ καιρό να εντάξουν καθώς είχε κατατεθεί πρόταση στο πρόγραμμα Φιλόδημος αλλά μαζί με αρκετά άλλα έργα δεν είχαν προχωρήσει κάτι που έγινε κατορθωτό στη συνέχεια με την ένταξη του στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.
Στην παρούσα συνεδρίαση εγγράφηκε και το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000 € )στον προϋπολογισμό και πλέον είναι έτοιμο προς δημοπράτηση ενώ προβλέπεται η ανέγερση του κτηρίου και η αγορά του εξοπλισμού του.
Ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλ. Θεοδώρου ευχαρίστησε τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου , τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και το δήμαρχο για την «διορατικότητα του να καταβάλει κάθε προσπάθεια ένταξης ενός έργου που αφορά στα παιδιά και για τις προσπάθειες εξασφάλισης αρκετών μελετών που αφήνουν παρακαταθήκη στις επόμενες δημοτικές αρχές να πράξουν έργα κάτι που δεν βρήκε η παρούσα δημοτική αρχή»
Νέο καταφύγιο αδέσποτων Ζώων
Το νέο καταφύγιο Αδέσποτων ζώων θα γίνει στο σημείο που σήμερα βρίσκεται το προσωρινό τόνισε ο αντιδήμαρχος έργων Νίκος Μπαράκος. Είναι προϋπολογισμού 372 χιλιάδων ευρώεκ των οποίων 334 χιλιάδες ευρώ αφορούν στην ανέγερση του νέου κτηρίου και 38 χιλιάδες ευρώ τον υπερσύχρονο κτηνιατρικό εξοπλισμό του ενώ έχει εξασφαλισθεί η μίσθωση του Οικοπέδου για 15 χρόνια.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Δημάς δήλωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα που ταλανίζει εδώ και πολύ καιρό τον δήμο αλλά και άλλους δήμους σε όλη τη χώρα.
Πρόσθεσε ότι παράλληλα με την κατασκευή του νέου καταφυγίου πρέπει να εξασφαλιστεί η δημιουργία ενός συνεργείου περισυλλογής με ειδικευμένο κτηνίατρο υπαλλήλους και η εξασφάλιση ενός αυτοκινήτου.
Στις επιφυλάξεις του επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης για τις θέσεις του καταφυγίου σε σχέση με τις ανάγκες και την έκταση του δήμου , ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς διευκρίνισε ότι: «Σήμερα φιλοξενείται μεγάλος αριθμός ζώων στο προσωρινό καταφύγιο. Ο νόμος όμως είναι ξεκάθαρος ..Τα ζώα δεν μπορεί να κρατούνται σε ένα χώρο. Πρέπει να εμβολιάζονται, να γίνεται αποπαρασίτωση να στειρώνονται και να επιστρέφουν εκεί όπου περισυλλέγησαν. Το φιλοζωικό σωματείο καταβάλει μια προσπάθεια με τη διαχείριση του προσωρινού χώρου φιλοξενίας να υλοποιεί προγράμματα υιοθεσίας.. Με την ένταση της οικονομικής κρίσης ο αριθμός των αδέσποτων αυξήθηκε όμως κάποια στιγμή μεγάλος αριθμός από αυτά πρέπει να επιστρέψει στο περιβάλλον του. Ο δήμος πρέπει να βρει τρόπους να τα ταΐζει διότι όταν τα αδέσποτα δεν πεινάνε και είναι στειρωμένα μειώνεται η επιθετικότητά τους.»
Στα παραπάνω έργα συμφώνησαν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων τόσο της μείζονος αντιπολίτευσης Αρετή Μπάτσα όσο και της Ελάσσονος Αλεξάνδρα Θαλασσινού και Κώστας Κέκης καθώς και το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου.
Ολόκληρη η Συνεδρίαση και οι τοποθετήσεις του δημάρχου και όλων των δημοτικών συμβούλων δήμου Κύμης Αλιβερίου στις 8 Δεκεμβρίου βρίσκονται μαγνητοσκοπημένες στην ιστοσελίδα του δήμου www.kimis-aliveriou.gr.

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

CRF250 RALLY

Οι νέες CRF300L και CRF300 RALLY .

Θανάσης Ζεμπίλης

Στην Oλομέλεια της Βουλής το θέμα των φυλακών Χαλκίδας από τον Θ. Ζεμπίλη (video)