Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Εύβοιας: Αναίτια και άδικα αποκλείονται από την κάλυψη των παγίων εξόδων οι εμπορικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους

Βούλα Αγιοστρατίτη

Επιστολή απέστειλε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τους Βουλευτές Ν. Ευβοίας, επισημάνοντας ότι κατά την εξιδείκευση του μέτρου κάλυψης παγίων δαπανών οδηγούνται σε αναίτιο και άδικο αποκλεισμό οι εμπορικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν προσωπικό καθώς και όσες έχουν εργαζόμενους μόνο με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Η Ομοσπονδία μας επί τούτου, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της, καθώς και των μελών της για την αδικαιολόγητη εξαίρεση από το μέτρο κάλυψης των παγίων δαπανών, κυρίως ατομικού και οικογενειακού χαρακτήρα, αφού ως κριτήριο υπαγωγής αναφέρεται ότι θα πρέπει να απασχολούν τουλάχιστον έναν εργαζόμενο με εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Νέα Αρτάκη: Διαρρήκτες έκαναν «πλιάτσικο» σε κεντρικό ξενοδοχείο

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας ζήτησε την άμεση διορθωτική παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε οι εν λόγω επιχειρήσεις να τύχουν ισότιμης και δίκαιης μεταχείρισης καθώς έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, έχουν χάσει τζίρους από τα συνεχόμενα lockdown και συσσωρεύσει απαξιωμένα εμπορεύματα, ενώ υπόκεινται σε όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις έχοντας τελικά έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις προς προμηθευτές και Δημόσιο με επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζομένους.

Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι ο εκ νέου αποκλεισμός τους θα δημιουργήσει σε βάρος τους συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, εντείνοντας τις ανισότητες στην αγορά που ήδη έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ της Ο.Ε.Ε.Ε
Παρασκευή Αγιοστρατίτη

ΧΑΛΚΙΔΑ: Απέραντη θλίψη – Απροσδόκητος ο χαμός του του τοπογράφου μηχανικού Γιώργου Πανοτόπουλου

Πανικός στον Δήμο Χαλκιδέων – Δημοτικός Υπάλληλος με όχημα του Δήμου “Ψάρευε ερωτικό σύντροφο” με δόλωμα 50αρικο δίπλα στο Αστυνομικό Μέγαρο – Διετάχθη ΕΔΕ από την Έλενα Βάκα

ΕΚΤΑΚΤΟ – 63χρονος έπεσε με το αυτοκίνητο από την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας – Νεκρός Βρέθηκε από το Λιμενικό

Ψαχνά Ευβοίας: Αυτόφωρο και πρόστιμο σε ιδιοκτήτης καταστήματος το πρωί της Καθαράς Δευτέρας

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο