Παγώνης προς Σακελαράκη: “Kα Πρόεδρε, με την τακτική σας αυτή υποβαθμίζετε το Δημοτικό Συμβούλιο”

ΠΑΓΩΝΗΣ ΣΑΛΕΚΑΡΑΚΗ EVIATHEMA

Επιστολή απέστειλε ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, προς την πρόεδρο του ΔΣ, όπου εκτός των άλλων αναφέρει την δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι στην τελευταία συνεδρίαση συζητήθηκαν μόλις 3 θέματα ημερήσιας διάταξης  ενώ στις 29/09 έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα υπόλοιπα θέματα ενώ δηλώνει ότι η παράταξη δεν θα συμμετέχει …

Με έκπληξη λάβαμε την Πρόσκληση, μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου,  για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την 29 Σεπ 2021, με ένα και μοναδικό θέμα: Την κατανομή της επιχορήγησης του ΥΠΕΣ στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το θέμα αυτό είναι, όπως γνωρίζετε, τυπικό αφού έχει συμφωνηθεί ομόφωνα η κατανομή του με συγκεκριμένα ποσοστά. (60% & 40%).

Όπως αντιλαμβάνεστε, κα Πρόεδρε, με την τακτική σας αυτή υποβαθμίζετε το Δημοτικό Συμβούλιο, ένα κατ΄εξοχήν συλλογικό  Όργανο Λαϊκής Εκπροσώπησης.

Μετατρέπετε τούς Δημοτικούς Συμβούλους σε διακοσμητικά όργανα, χωρίς να δύνανται, με τις διαδικασίες που ακολουθείτε, να εκφραστούν παρά μόνον να ψηφίζουν.

Το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε, με τηλεδιάσκεψη, την 12-8-2021 με 14 θέματα, εκ των οποίων συζητήθηκαν τα 3 (τρία) πρώτα. Τα υπόλοιπα κρατήθηκαν για να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση. Μέχρι σήμερα δεν έχουν συζητηθεί ακόμη.

Για τους λόγους αυτούς, αρνούμενοι να συνηγορήσουμε σε περαιτέρω ευτελισμό των θεσμών, δεν θα συμμετέχουμε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχετε συγκαλέσει για την 29-9-2021.

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

fb1