Πανωλεθρία  Θωμά στο δημοτικό συμβούλιο- Έβγαλε έναν αντιπρόσωπο στην ΠΕΔ και δεν συμμετείχε ούτε ο ίδιος

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Μετά από πολλά χρόνια ο πρώην δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης δεν θα συμμετέχει στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου πρόεδρου και του Διοικητικού συμβουλίου Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και κοινοτήτων καθώς όχι μόνο δεν ήταν υποψήφιος αλλά εξέλεξε ένα μόνο σύμβουλο και δεν ήταν καν ο ίδιος.

Σύμφωνα με τις ισορροπίες στο δημοτικό συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου αλλά και το νέο νόμο της αυτοδιοίκησης η μείζονα αντιπολίτευση θα μπορούσε να εκλέξει δυο αντιπροσώπους στην ΠΕΔ.

Στους εικοσιπέντε συμβούλους η “Πορεία Δημιουργίας” του Νίκου Μπαράκου έχει 15 συμβούλους οι “νέοι ορίζοντες” του κ Θωμά 8 συμβούλους και από έναν σύμβουλο έχουν η “λαϊκή συσπείρωση” του Κώστα Κέκη και η “συνεργασία πολιτών” του Γιάννη Πιλάτη.

Οι κάλπες που μπήκαν ήταν δυο και οι ψηφοφορίες έγιναν ξεχωριστά για πλειοψηφία και μειοψηφία,

Προβλεπόταν να εκλεγούν τρείς σύμβουλοι από τη δημοτική αρχή που μαζί με τον Δήμαρχο Νίκο Μπαράκο που συμμετέχει εξ οφίτσιο ως δήμαρχος θα είναι τέσσερις.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης θα εκλέγονταν δύο και βάσει αριθμητικών συσχετισμών θα μπορούσαν να βγουν δυο από την μείζονα αντιπολίτευση δηλαδή από τον συνδυασμό του Δ.Θωμά.

Αυτό όμως προϋπόθετε σύμφωνα με τον αλγόριθμο να λάβουν  τουλάχιστον έξι ψήφους οι δύο υποψήφιοι των νέων οριζόντων , κάτι που ήταν απολύτως εφικτό καθώς οι σύμβουλοι του Δ. Θωμά είναι οκτώ.

Αρα το λογικό ήταν ο κ Θωμάς ως υποψήφιος και ένας σύμβουλός του να εκλεγούν ως αντιπρόσωποι της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Η πρώτη ήττα όμως για τον κύριο Θωμά πρέπει να συνέβη πριν το συμβούλιο καθώς όπως φαίνεται εξέφρασαν τη βούληση να είναι υποψήφιες και η κυρία Μέξη και η κυρία Θαλασσινού.

Έτσι ο επικεφαλής Δ. Θωμάς αναγκάστηκε προφανώς να υπαναχωρήσει καθώς φαίνεται ότι μέσα στο συνδυασμό του έχουν αρχίσει και δημιουργούνται αρχηγικές τάσεις τόσο από την πλευρά Μέξη όσο και από την Αλεξάνδρα Θαλασσινού οι οποίες διεκδικούν την μετά Θωμά εποχή στους νέους ορίζοντες.

Είναι φανερό ότι μετά από πολλές δεκαετίες ο πρώην δήμαρχος Κύμης δεν έθεσε καν υποψηφιότητα για να μην δυσαρεστηθεί μια εκ των δυο κυριών

Ο κ Κέκης έθεσε υποψηφιότητα αρχικά για την “τιμή των όπλων” γνωρίζοντας ότι δεν έχει πιθανότητες εκλογής.

Άρα τα ψηφοδέλτια ήταν τρία.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την ψηφοφορία της πλειοψηφίας όπου οι δεκαπέντε σύμβουλοι του Νίκου Μπαράκου εξέλεξαν τους τρείς συμβούλους του, Τον Παναγιώτη Δήμου με 15 ψήφους, τον Νίκο Μαστροκώστα με 15 ψήφους και τον Κώστα Δημά με 14.

Στην ψηφοφορία της αντιπολίτευσης όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμα χειρότερα για τον συνδυασμό των “νέων οριζόντων”.

Είχαν προσέλθει στο συμβούλιο μόνο πέντε σύμβουλοι του κ Θωμά άρα δεν διέθετε ούτε το εκλογικό μέτρο των έξι ψήφων για την εκλογή δυο συμβούλων.

Φαίνεται ότι ο Γιάννης Πιλάτης ψήφισε τον Κώστα Κέκη γι’ αυτό όταν άνοιξε η κάλπη της αντιπολίτευσης βρέθηκαν πέντε ψήφοι για την κυρία Μέξη, πέντε ψήφοι για την κυρία Θαλασσινού και δυο για τον Κώστα Κέκη.

Βάσει του αλγόριθμου λοιπόν εκλέχτηκε και ο κ Κέκης και μεταξύ των κυρίων θ

Θαλασσινού και Μέξη έγινε κλήρωση αφήνοντας έξω από την εκπροσώπηση στην ΠΕΔ την κυρία Θαλασιννού

Έτσι οι αντιπρόσωποι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου που θα ψηφίσουν στις εκλογές της ΠΕΔ είναι ο Δήμαρχος Νίκος Μπαράκος οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Δήμου, Νίκος Μαστροκώστας και Κώστας Δημάς από την δημοτική αρχή η δημοτική σύμβουλος κυρία Μαργαρίτα Μέξη από την μείζονα αντιπολίτευση και ο Κώστας Κέκης από την ελάσσονα αντιπολίτευση.

Όμως η όλη διαδικασία έδειξε αφενός ότι υπάρχει μια επίπλαστη ισορροπία στον συνδυασμό του κυρίου Θωμά ενώ ο ίδιος είναι πολιτικά αποδυναμωμένος περισσότερο από κάθε άλλη φορά!

Δ. Θωμάς και Αλεξάνδρα Θαλασσινού έμειναν εκτός ΠΕΔ στην ψηφοφορία του Δημοτικού συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου