in

Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια για το νερό στο Δημοτικό συμβούλιο στα Ψαχνά

Καταγγελίες. αποχωρήσεις, απειλές μεταξύ συμβούλων του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων και διακοπή συνεδρίασης

Όταν διάφοροι αναλυτές πριν από πολλά χρόνια έλεγαν ότι οι πόλεμοι στο μέλλον θα γίνονται για το νερό.. πιθανόν δεν είχαν στο μυαλό τους το δημοτικό συμβούλιο Διρφύων Μεσσαπίων , στο οποίο η συνεδρίαση την Δευτέρα το βράδυ, τινάχθηκε στον αέρα με τις συγκρούσεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης γύρω από τη ποιότητα του πόσιμου νερού.
Συγκρούσεις που οδήγησαν σε ύβρεις, απειλές, διακοπή συνεδρίασης, αλλά στην ουσία δεν καθησύχασαν και τους δημότες απεναντίας, άφησαν αιωρούμενα την ανησυχία και το φόβο για την ποιότητα του νερού που πίνουν.
Η ατμόσφαιρα “μύριζε μπαρούτι” από την αρχή, όταν ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ανδρέας Κουλοχέρης και ο δημοτικός του σύμβουλος Γιώργος Σελεβάκος ζήτησαν από το Δήμαρχο Γιώργο Ψαθά, να προηγηθεί το θέμα της ενημέρωσης για την ποιότητα του νερού του Δήμου το οποίο το τελευταίο διάστημα ανησυχεί τους πολίτες και έχει δημιουργήσει προβληματισμό για την ποιότητα του, με την δημοτική αρχή να καθησυχάζει και την αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι είναι ακατάλληλο.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Σπύρος Ραπτάκης επέμεινε πως το θέμα έχει συμφωνηθεί να συζητηθεί μετά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ενώ ο Ανδρέας Κουλοχέρης και ο Γιώργος Σελεβάκος με έντονες διαμαρτυρίες και φωνές, υποστήριξαν ότι ο Δήμαρχος θέλει να αποφύγει την συζήτηση και οτι κοροϊδεύει τόσο τους δημότες όσο και τους Δημοτικούς συμβούλους.
Αφού συζήτησαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεκίνησε η συζήτηση για το νερό όμως το κλίμα δεν είχε ομαλοποιηθεί.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς υποστήριξε ότι το νερό είναι πόσιμο, ότι δεν έχει εντοπιστεί κανένα απολύτως πρόβλημα, και ότι συνεχώς γίνονται αναλύσεις.
Πρόσθεσε, ότι είναι αυτός που ενδιαφέρεται για την υγεία των δημοτών και είναι ο πρώτος που πίνει κάθε μέρα νερό από την βρύση, καθώς επίσης πως όλη αυτή η κατευθυνόμενη  προσπάθεια λασπολογίας γίνεται από πλευράς Γιάννη Μπουροδήμου με στόχο τις εκλογές.

Τέλος ο Γιώργος Ψαθάς είπε πως « το μόνο που η αντιπολίτευση καταφέρνει μοιράζοντας φυλλάδια με αναλύσεις στα καφενεία είναι να τρομάζει τους πολίτες και να σπέρνει δυσπιστία για το νερό», το οποίο όπως είπε ο ίδιος κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να φέρει με ένα πολύ μεγάλο έργο στα Ψαχνά από την πηγή του Αγίου Στεφανου, «ένα έργο που σταμάτησε την χρόνια λειψυδρία στην περιοχή και έφερε επιτέλους καθαρό και πόσιμο νερό χωρίς εξασθενές χρώμιο στις βρύσες των σπιτιών».

Ο Δήμαρχος πριν ολοκληρώσει την τοποθέτηση του κάλεσε οποιονδήποτε διαθέτει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα κρούσματα της γαστρεντερίτιδας στα Ψαχνά προήλθαν από το νερό, να τα καταθέσει δημοσίως και τότε εκείνος θα πληρώσει με όποιο τίμημα την βλάβη που προκάλεσε στον κόσμο.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε η αρμόδια Αντιδήμαρχος και Γιατρός Σοφία Αφένδρα, η οποία επέμεινε ότι τα κρούσματα της γαστρεντερίτιδας δεν είναι απαραίτητο να οφείλονται στο νερό αλλά μπορεί να προέρχονται από πολλές άλλες αιτίες, ενώ κάλεσε δημόσια όλους όσους ασχολούνται το τελευταίο διάστημα με το νερό και τις ιώσεις να αφήσουν τους Γιατρούς και τους ειδικούς να ασχοληθούν με αυτά τα τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν την δημόσια υγεία των πολιτών και να μην χρησιμοποιούν το νερό για να πετύχουν άλλους σκοπούς.

Ωστόσο η τοποθέτηση της δεν ήταν καθαρά επιστημονική (δηλαδή συνοδευόμενη από στοιχεία μετρήσεων κλπ αλλά περισσότερο πολιτική)

Έτσι παίρνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σελεβάκος της καταλόγισε ευθύνες και της είπε ότι πρέπει να ντρέπεται γιατί συγκαλύπτει τον Δήμαρχο.

Αμέσως μετά ο Δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σελεβάκος παρουσίασε και μοίρασε στο συμβούλιο αναλύσεις τις οποίες προμηθεύτηκε από την περιφέρεια και όπως ανέφερε «ο Δήμαρχος τις έκρυβε και δεν του τις έδινε» μετά από γραπτό αλλά και τηλεφωνικό αίτημα του.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Σελεβάκο οι μετρήσεις αυτές δείχνουν κολοβακτηρίδια και βακτήρια όπως εντερόκοκος, και colli, που όπως ο ίδιος τόνισε είναι αιτία δύο θανάτων στην Γερμανία.
Για τις συγκεκριμένες αναλύσεις οι οποίες έγιναν από την Περιφέρεια ο Δήμαρχος απάντησε πως δεν τις έκρυβε αλλά δεν μπορούσε να τις παραδώσει καθώς δεν της είχε λάβει ακόμη και πως “είναι στην διάθεση όλων των πολιτών”.

Και η συζήτηση εντάθηκε ακόμα περισσότερο ώσπου οδηγήθηκε στη διακοπή και την παραλίγο σύρραξη όταν  ο Γιώργος Σελεβάκος είπε ότι «το νερό που έφερε ο Δήμαρχος από τον Άγιο Στέφανο δεν είναι κατάλληλο» και στη συνέχεια ότι «οι υπάλληλοι του Δήμου έχουν ενημερώσει τον Δήμαρχο ότι δεν δουλεύουν οι χλωριωτές», κάτι το οποίο σημαίνει ότι “στις βρύσες των σπιτιών φτάνει νερό το οποίο δεν χλωριώνεται με γνώση και συγκατάθεση του ίδιου του Δημάρχου”.

Ακούγοντας αυτά ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Σπύρος Ραπτάκης διέκοψε την συνεδρίαση φωνάζοντας πως πρόκειται για καταγγελία εγκλήματος και πως ο ίδιος θα πάει αμέσως στον Εισαγγελέα για ότι ειπώθηκε στην αίθουσα.

Η αίθουσα δημοτικού συμβουλίου σε λίγα δευτερόλεπτα μετατράπηκε σε καφενείο.

Βρισιές ακούγονταν και από τις δυο πλευρές με τον Πρόεδρο Σπύρο Ραπτάκη και τον Γιώργο Σελεβάκο να έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια.

Το “είσαι βλάκας” ήταν το πιο ήπιο που ακούστηκε μεταξύ προέδρου και δημοτικού συμβούλου και το μόνο ευχάριστο ήταν πως το καφενείο δεν μετατράπηκε σε ρίγκ όταν ειπώθηκε και το “πάμε έξω να λογαριαστούμε”

Όπως γίνεται πλέον αντιληπτό οι δημότες βρίσκονται σε σύγχυση παρά σε εφησυχασμό καθώς ακούνε για μετρήσεις που έγιναν και δεν δόθηκαν, ακούνε για βακτήρια και κολοβακτηρίδια στο νερό και δεν ξέρουν ποιον να πιστέψουν .

Σοκαριστικό τροχαίο: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε μαγαζί [ΦΩΤΟ]

Φρίκη: Έκαψε την σύντροφό του ζωντανή επειδή ήθελε να τον χωρίσει