Είδηση για: #, #, #

Παραλίγο να πνιγεί 13χρονος στον Κάραβο Αλιβερίου από φαγητό -τον έσωσε ο φίλος του

15 Ιουνίου 2024, 11:08 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
sozoun zoes oi protes vothies

Παραλίγο να αποβεί μοιραία η βόλτα για ενα 13χρονο παιδί από το Αλιβερι ο ποίος πήγε με την παρέα του στον Κάραβο για να φάνε σουβλάκια (γύρους).

Ο Νεαρός κατάπιε  με βουλιμία μια μεγάλη μπουκιά με αποτέλεσμα να φράξει το αναπνευστικό του σύστημα και να νοιώσει ότι πνίγεται. Δεν μπορούσε να μιλήσει και το πρόσωπο του κοκίνησε.

Για καλή του τύχη στην παρέα βρισκόταν ένας συμμαθητής του που είχε λάβει μαθήματα διάσωσης από την εθελοντική ομάδα του Αλιβερίου  SAR 312 η οποία εκτός από την παρουσία της σε φωτιές πλημμύρες και κάθε φυσική καταστροφή όπου συνδράμει τις αρχές , παράλληλα γυρίζει σε όλα τα  σχολεία και παραδίδει μαθήματα πρώτων βοηθειών.

Έτσι λοιπόν όταν ο 13χρονος έβαλε στο στόμα μια μεγάλη μπουκιά με αποτέλεσμα να του φράξει τον αεραγωγό και να μην μπορεί να πάρει ανάσα, αμέσως  ο φίλος του  μόλις αντιλήφθηκε το γεγονός έτρεξε κοντά του και κάνοντας τον χειρισμό Heimlich .. (κοιλιακές ωθήσεις) .. που είχε παρακολουθήσει από την Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας – Rescue Team 312 σε κάποιο σεμινάριο που τους είχαν κάνει λίγους μήνες πριν, ΕΣΩΣΕ τον φίλο του.

 Ο πατέρας του μικρού διασώστη γεμάτος περηφάνια για τον μικρό του γιό έστειλε μήνυμα στον Νίκο Αποστόλου υπεύθυνο της Ομάδας διάσωσης ο oποίος με τη σειρά του το κοινοποίησε στα σόσιαλ Μιντια αισθανόμενος και εκείνος υπερήφανος για την δουλειά που γίνεται στα σχολεία σε συνεργασία με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

πολύ σημαντικά αποδεικνύονται τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών στα σχολεία
Παραλίγο να πνιγεί 13χρονος στον Κάραβο Αλιβερίου από φαγητό -τον έσωσε ο φίλος του 3
πολύ σημαντικά αποδεικνύονται τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών στα σχολεία
Παραλίγο να πνιγεί 13χρονος στον Κάραβο Αλιβερίου από φαγητό -τον έσωσε ο φίλος του 4

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.