Παρέμβαση Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας για το παραλιακό μέτωπο του Αγ. Νικολάου και τα αντιπλημμυρικά έργα στο Ληλάντιο

ΛΗΛΑΝΤΙΟ

Παρέμβαση της Γρανέττας Τσιβίκα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας για το παραλιακό μέτωπο του Αγ. Νικολάου και τα αντιπλημμυρικά έργα στο Ληλάντιο.

Ολόκληρη η τοποθέτηση:

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, πως βρισκόμαστε 2 χρόνια μετά την τελευταία πλημμύρα στο Ληλάντιο και η αποκατάσταση των ζημιών αλλά και τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας δεν είναι τα δέοντα.

Όσο αφορά το παραλιακό μέτωπο του Αγ. Νικολάου, παρέμεινε και αυτό το καλοκαίρι εκτός πρόσβασης σε λουόμενους και κατοίκους. Ο δρόμος εξακολουθεί να έχει λακούβες, χαλίκια σε κάποια σημεία, να είναι χωματόδρομος, να έχει σημάνσεις και παρακάμψεις για αυτοκίνητα. Εμποδίζοντας εκ των πραγμάτων τους περιπάτους, τις βόλτες με κατοικίδια, τα ποδήλατα τα οποία αποτελούν διέξοδο ψυχαγωγίας για τους κατοίκους. Η κατάσταση του δρόμου έχει αποφέρει επιπλέον ζημιά στα μαγαζιά της παραλίας που έρχεται να προστεθεί στα έξοδα που είχαν για να αποκαταστήσουν ζημιές στα μαγαζιά τους αλλά και στον παραθαλάσσιο χώρο που τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα.

Ακόμη ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής, το οποίο έχει θέσει και ο πολιτιστικός σύλλογος Αγ. Νικολάου, είναι ότι καταστράφηκαν η παιδική χαρά και η πλατεία και δεν έχουν αποκατασταθεί ώστε να μπορούν τα παιδιά να παίζουν.

Αν και τα έργα αποκατάστασης των ζημιών φαίνεται να προχωρούν , δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός πως αυτά γίνονται με απελπιστικά αργούς ρυθμούς. Επίσης δεν μπορούμε και να παραβλέψουμε πως ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία δεν υπάρχει δεδομένου ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί τα αναγκαία έργα στην κοίτη του ποταμού, δεν έχει γίνει καν η οριοθέτησή του, αντίθετα έχει μπαζωθεί περισσότερο. Αυτό σημαίνει πως σε μια επόμενη ισχυρή βροχόπτωση, ότι έχει αποκατασταθεί ενδέχεται να ξανακαταστραφεί. Το κυριότερο όλων βέβαια, απειλείται η προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους οι οποίοι σε κάθε κακοκαιρία αγωνιούν για το τι θα καταφέρουν σώσουν!

Είναι ξεκάθαρο για άλλη μια φορά πως θέματα που αφορούν καίρια ζητήματα της ζωής του λαού, όπως είναι η ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία, κρίνονται ασύμφορα και μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα αφού κυριαρχεί η πολιτική του κόστους – οφέλους.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να πραγματοποιήσει τα απαραίτητα έργα για την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου στον Αγ. Νικόλαο και για την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία του Ληλαντίου.