Παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Χαλίδας στο συμβούλιο λογοδοσίας: Ζητάμε σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς

4 Ιουλίου 2024, 6:07 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Χαλίδας στο συμβούλιο λογοδοσίας

Την Τρίτη 2 Ιούλη μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Χαλκίδας βρέθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκιδέων μετά την εισήγηση της κ. Γρανέτας Τσιβίκα που έβαλε ζήτημα στη Δήμαρχο για τις ελλείψεις στους παιδικούς σταθμούς της Χαλκίδας.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν στο Δελτίο τύπου:

Ζητήσαμε, πρώτο και βασικότερο, από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για ίδρυση νέων βρεφικών και παιδικών σταθμών στη Χαλκίδα και σε κάθε δημοτική ενότητα ώστε να υπάρχει θέση για κάθε βρέφος και παιδί. Να ζητήσει η Δημοτική Αρχή κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό και να προχωρήσει στην ανέγερση νέων κτιρίων, αλλά μέχρι τότε να ψάξει και δυνατότητες για αξιοποίηση ακινήτων του Δήμου ή για ενοικίαση χώρων άμεσα.

Δεύτερον, υπάρχουν ελλείψεις σε υπάρχοντες σταθμούς για τις οποίες απαιτήσαμε λύσεις. Όπως, ότι κοιμούνται τα παιδιά στο πάτωμα πάνω σε μία μοκέτα και δεν έχουν προαύλιο στον Α’ βρεφονηπιακό στη Σουβάλα. Όπως ότι δεν έχουν κατάλληλο προαύλιο στη Ν. Αρτάκη ή το “προαύλιο” της Κανήθου είναι σε πυλωτή πολυκατοικίας.

Τρίτον, πρέπει οι αρμόδιοι να σκεφτούν ποιες είναι οι ανάγκες σήμερα και να πράξουν αναλόγως με πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, αφού υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που χρήζουν παράλληλης στήριξης και επίσης δύνανται να προσλάβουν διατροφολόγο, κοινωνικό λειτουργό αλλά και νοσηλευτή αν υπάρχουν παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα για παράταση του ωραρίου έως τις 6μμ για τους εργαζόμενους γονείς και η αγορά λεωφορείων για την μετακίνηση των παιδιών.

Από την πλευρά τους η Δήμαρχος και η αντιδήμαρχος απάντησαν ότι έχουν γίνει ενέργειες για τα στρώματα και το προαύλιο του Σταθμού της Σουβάλας και ότι θα κάνουν προσπάθεια για ίδρυση νέων σταθμών.

Με την πίεσή μας θεωρούμε ότι κερδίσαμε αυτές τις δεσμεύσεις από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Αναμένουμε να δούμε άμεσα αποτελέσματα.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.