Πάσχα 2023 – Χαλκίδα: Τι λέει η αδερφή του 7χρονου Χρήστου που σκοτώθηκε από φωτοβολίδα το 2011

garifalia

Για την οικογένεια του μικρού Χρήστου, που έχασε τη ζωή του στη Χαλκίδα το 2011 από ναυτική φωτοβολίδα την ημέρα της Ανάστασης, η γιορτινή ημέρα δεν ήταν ποτέ πια η ίδια.

Η αδερφή του 7χρονου Χρήστου αποφασίζει να λύσει τη σιωπή της και να στείλει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση μέσα από ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αφορμή τα σοβαρά ατυχήματα που σημειώθηκαν και τη φετινή Ανάσταση με παιδιά να ακρωτηριάζονται σε Σύμη και Αγκίστρι και νεαρούς να τραυματίζονται από κροτίδες στο Λεωνίδιο της Αρκαδίας. Η ίδια έχει πονέσει, έχει κλάψει και έχει θρηνήσει. Γνωρίζει την επικινδυνότητα των κατά τα άλλα εθίμων της Ανάστασης και προειδοποιεί. Ο αδερφός της, χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στο μάτι και άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο 5 μέρες αργότερα. Σε μια τραγωδία που συντάραξε τότε τη Χαλκίδα και ολόκληρη τη χώρα.

Το δυστύχημα όπως αναφέρει η νεαρή κοπέλα σηματοδότησε το τέλος των παιδικών της χρόνων. Ο 7χρονος Χρήστος είχε πάει με την αδερφή και τους γονείς του, σε εκκλησία στη Δροσιά στη Χαλκίδα όταν ξαφνικά σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το μοιραίο. Το χτύπημα από τη ναυτική φωτοβολίδα του στοίχισε τη ζωή.

Σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok η αδερφή του αδικοχαμένου 7χρονου, Γαρυφαλλιά, κάλεσε όλους εκείνους που αισθάνονται το Πάσχα μόνο αν δουν στον ουρανό φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα να μην πάνε στην εκκλησία. «Το κάνω γιατί αν ένας άνθρωπος σκεφτεί με λογική ή σταματήσει αν το χέρι του κάνει πίσω θα είμαι περήφανη. Δεν το κάνω για μένα, γιατί το δικό μου κορμί το πόνεσα» λέει χαρακτηριστικά η νεαρή Γαρυφαλλιά.

Όπως λέει «το 2011 έπαψα να έχω παιδική ηλικία και αυτό χάρη σε κάποιον που πήγε να κάνει Ανάσταση χωρίς να σκεφτεί τους γύρω του. Απλά για να περάσει καλά αποφάσισε να απλώσει το χέρι και να πετάξει μια φωτοβολίδα που θα βρεθεί πάνω στον αδερφό μου, θα τον οδηγήσει στο νοσοκομείο και μετά από 5 ημέρες να φύγει από τη ζωή μας και να αφήσει πίσω αδέρφια και γονείς».

«Αν έχεις μια ανιψιά, έναν ανιψιό, ένα παιδί να κανονίζει με την παρέα του κάτι τέτοιο δείξτου αυτό το βίντεο. Μίλησε του ή τουλάχιστον προστάτευσέ τον γιατί είναι κρίμα μια άλλη οικογένεια να περάσει ό,τι και η δική μου. Εύχομαι να βάλουμε μυαλό όσοι χρειάζεται».

@garufalia_

Σήμερα λοιπόν δεν είναι η μέρα που θα ανεβάσω τα βίντεο μας γιατί αν κάτι δεν το κάνω αυθόρμητα προτιμώ να μην το κάνω καθόλου , Αύριο είναι μεγάλη Παρασκευή και Για το δικό μου σπίτι δύσκολες μέρες αν μπορείς κάπου να δείξεις αυτό το βίντεο είναι αποτρέψεις κάποιον θα με κάνει πραγματικά χαρούμενη Καλή Ανάσταση σου εύχομαι !!

♬ πρωτότυπος ήχος – Γαρυφαλιά ‘Σούτζιου’

Για την τραγωδία είχε μιλήσει και ο πατέρας του 7χρονου, ο πάτερ Διονύσιος. Ο μικρός Χρήστος, σύμφωνα με τον ίδιο, βρισκόταν ακριβώς μπροστά από τον ιερέα πατέρα του ντυμένος παπαδάκι όταν η ναυτική φωτοβολίδα τον πέτυχε στο μάτι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του μετά από λίγες ημέρες.

«Το μόνο που θυμάμαι είναι όταν του είπα σ’ αγαπάω ένα δάκρυ να βγαίνει από το μάτι του… τίποτα άλλο” είχε δηλώσει ο ιερέας συγκλονίζοντας με τη φράση του “πάλι καλά που ήτανε το παιδί μου».