,

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Παραδίδεται η 3η φάση της διαπλάτυνσης στο δρόμο Χαλκίδας – Ιστιαίας – Αιδηψού

19 Ιουνίου 2020, 12:00 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Την τρίτη φάση του έργου συντήρησης, βελτίωσης και διαπλάτυνσης τμημάτων της Εθνικής Οδού υπ’ αριθ. 77 (Χαλκίδα – Ιστιαία- Αιδηψός), επέβλεψαν σήμερα, 19 Ιουνίου 2020, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους και ενημερώθηκαν επί τόπου από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη και τον ανάδοχο για την ολοκλήρωση του έργου. Ειδικότερα, επισκέφθηκαν το υπό κατασκευή τμήμα στην περιοχή Άγιος – Νέος Παγώντας, όπου, εντός των ημερών, ολοκληρώνονται οι εργασίες διαπλάτυνσης της οδού στο τμήμα από Κυπαρίσσι έως και Ν. Παγώντα.

Εύβοια – ΑΠΑΤΗ: Ανύπαρκτο τοπικό site στην λίστα με τα ΜΜΕ που μοιράστηκαν τα 20 εκατ. της καμπάνιας για τον κορονοϊό

Ο εν λόγω οδικός άξονας είναι χαρακτηρισμένος ως δευτερεύουσα Εθνική Οδός και αποτελεί την κύρια συνδετήρια αρτηρία μεταξύ της Κεντρικής & Βόρειας Εύβοιας, με ιδιαίτερα αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο. Με τις δύο προηγούμενες και ήδη ολοκληρωμένες εργολαβίες, καθώς και την τρίτη εργολαβία που ολοκληρώνεται έως τα τέλη Ιουνίου, βελτιώθηκε και διαπλατύνθηκε, κατά μία λωρίδα κυκλοφορίας, το τμήμα της Εθνικής οδού 77, συνολικού μήκους 7,5 χιλιομέτρων περίπου, από την περιοχή του οικισμού Κυπαρισσίου έως την περιοχή του Ν. Παγώντα, με σκοπό την ελάφρυνση του κυκλοφοριακού φόρτου και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, έχουν γίνει οι εξής παρεμβάσεις με τις τρεις εκτελεσμένες εργολαβίες:

Α) ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΨΑΧΝΑ-ΠΡΟΚΟΠΙ

(Έναρξη εργασιών: Ιούνιος 2016, Πέρας εργασιών: Μάρτιος 2017): Πραγματοποιήθηκαν διανοίξεις – βελτιώσεις σε μήκος 2800 μέτρων.

Β) ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ- ΒΕΛΤΙΩΣΗ Ε.Ο. ΨΑΧΝΑ-ΠΡΟΚΟΠΙ

(Έναρξη εργασιών: Απρίλιος 2018, Πέρας εργασιών: Σεπτέμβριος 2018):

Πραγματοποιήθηκαν διανοίξεις – βελτιώσεις σε μήκος 3300 μέτρων.

Γ) ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ Ε.Ο ΨΑΧΝΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ (Β’ ΦΑΣΗ)» (Έναρξη εργασιών: Ιούνιος 2019, Προβλεπόμενο Πέρας εργασιών Ιούνιος 2020: Πραγματοποιήθηκαν διανοίξεις – βελτιώσεις σε μήκος 1600 μέτρων.

Τι είπε ο Γιώργος Στούπας στην Γενική Συνέλευση του Ηρακλή Ψαχνών – Αποκλειστικές Δηλώσεις στο eviathema.gr

«Ολοκληρώνουμε ένα έργο πρότυπο ταχύτητας, οικονομίας και κυρίως ωφελιμότητας. 8 χιλιόμετρα ουσιαστικά νέου δρόμου και άλλα 2 που ξεκινούν τώρα, στο πιο δύσκολο οδικό τμήμα της Εύβοιας, μας δείχνουν το δρόμο για να συνεχίσουμε να υπηρετούμε μεθοδικά, όλα όσα έχει ανάγκη ο τόπος μας» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός.

Αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης συμπλήρωσε: «Το εν λόγω έργο, που έχει εκτελεσθεί την τελευταία τετραετία, είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα έργα που σχεδιάσαμε ολιστικά και κάνουμε πράξη στην Εύβοια  στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Μετά την παράδοση και της γ` φάσης, προχωράμε σύντομα στην τέταρτη εργολαβία βελτίωσης και διαπλάτυνσης της Εθνικής οδού 77, με  τίτλο  «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ Ε.Ο ΨΑΧΝΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ», δηλαδή παρεμβαίνουμε και διαπλατύνουμε το τμήμα από Ν. Παγώντα έως την περιοχή πλησίον του οικισμού Προκοπίου, με την οποία θα αυξηθεί περαιτέρω το ανωτέρω βελτιωθέν μήκος των 8 χιλιομέτρων και θα πλησιάσει τα 10 χιλιόμετρα.»

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.