in

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τίμησε τους εθελοντές της Εύβοιας

Εθελοντές

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού με σειρά εκδηλώσεων, προκειμένου να αναδείξει τους εκατοντάδες Στερεοελλαδίτες, που κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο με την αξιέπαινη νοοτροπία τους, με τη διάθεσή τους να συνδράμουν τον συνάνθρωπό τους.

Ανάμεσα στους εθελοντές που τιμήθηκαν ήταν και αυτοί της Εύβοιας: Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Προκοπίου, Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», Ομάδα Διάσωσης Eύβοιας SAR 312, Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Σώμα Σαμαρειτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Περιφερειακό Τμήμα Χαλκίδας, Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας, Σ.Ε.Δ.Δ. Ελυμνίων, Ο.Ε.Δ.Δ. «Η ΑΜΑΡΥΝΘΕΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ», Σ.Ε.Δ.Δ. Μετοχίου, Σ.Ε.Δ.Δ. Kαρύστου, Σ.Ε.Δ.Δ. Στυρέων, Ε.Σ.Δ.Δ.Ε. Ερέτριας, Ναυτικός Όμιλος Λίμνης, Φ.Ε.Τ.Ε.Σ. Ερέτριας, Λέσχη Ευρίπου 4Χ4, Α.Π.Φ.Υ.Σ. «ΙΠΠΟΒΟΤΕΣ» Διρφύων – Μεσσαπίων, Εθελοντές Χαλκίδας «ΓΕΦΥΡΑ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ», Ε.Ρ.Ε. Χαλκίδας, Λέσχη Τετρακίνησης Εύβοιας «EVIA OFF ROAD TEAM», Σ.Ε.Δ.Δ. Μαρμαρίου, «HUMAN WAVE PROJECT», Λέσχη 4Χ4 Καρύστου, Ε.Δ.Α.Κ.Ο.Δ. «ΟΛΥΜΠΟΣ», Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Εύβοιας, Δ’ Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Στερεάς Ελλάδας, Ο.Ε.Δ.Δ. «ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ», Σ.Ε.Π.Π. Αυλώνος, Σύλλογος Δρομέων Εύβοιας, Ο.Ε.Δ. Εύβοιας, Σ.Ε.Δ.Δ. Ψαχνών, Ε.Ο.Δ.Δ. «ΤΙΤΘΗ» και Ορειβατικός Σύλλογος Αλιβερίου.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τίμησε τους εθελοντές της Εύβοιας Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τίμησε τους εθελοντές της Εύβοιας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τίμησε τους εθελοντές της Εύβοιας Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τίμησε τους εθελοντές της Εύβοιας Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τίμησε τους εθελοντές της Εύβοιας

Ιδιαίτερη βράβευση έγινε στον «ανώνυμο εθελοντή», δηλαδή προς τιμήν όλων των εθελοντών που δεν συμμετέχουν σε κάποια οργανωμένη ομάδα, αλλά προσφέρουν τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο. Πλέον χαρακτηριστική περίπτωση, όπως ανέφερε και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, αποτέλεσαν οι πάνω από 600 εθελοντές της διακίνησης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που εργάστηκαν για πολλές μέρες και νύχτες προς υποστήριξη των πληγέντων συμπολιτών μας στην καταστροφική φωτιά της βόρειας Εύβοιας! Το βραβείο παρέλαβε η εμβληματική εθελόντρια Ιωάννα Κούκουζα.

Τις απονομές έκαναν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού & Εθελοντισμού Ηλίας Μπουρμάς, χωρικοί ή θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κοινοβουλευτικοί και αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, όπως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών και εκπρόσωποι αρχών και φορέων κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, στη Λαμία, τη Λιβαδειά, την Άμφισσα, το Καρπενήσι και τη Χαλκίδα. Τιμήσαμε και στις πέντε περιφερειακές μας ενότητες τους Στερεοελλαδίτες που πασχίζουν για να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο, δίχως να περιμένουν υλικά ανταλλάγματα!

»Είναι οι εθελοντές μας, είναι οι άνθρωποι που βγαίνουν μπροστά σε κάθε σημαντική στιγμή και ευτυχώς είναι αμέτρητοι! Ενδεικτικά, βραβεύσαμε συλλόγους, ομάδες και μεμονωμένους εθελοντές, ώστε να προβληθεί το παράδειγμά τους και να αποτελέσουν πρότυπα για πολλούς ακόμη! Δεσμευθήκαμε, όμως, ακόμη και σε εκείνους τους εθελοντές με τους οποίους δεν μπορέσαμε να συναντηθούμε, ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους, όπως είναι και οι ίδιοι πάντα δίπλα μας, πάντα δίπλα στην κοινωνία, στα εύκολα και τα δύσκολα!»

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Αθλητισμού & Εθελοντισμού Ηλίας Μπουρμάς τόνισε: «Τιμήσαμε σε Καρπενήσι, Χαλκίδα, Λαμία, Άμφισσα και Λιβαδειά, τις Εθελοντικές μας ομάδες και όλους τους ανθρώπους μας της πρώτης γραμμής, που στα ευχάριστα, στα δυσάρεστα, στα εύκολα, στα δύσκολα, καταθέτουν την ψυχή τους ανιδιοτελώς σε οποιασδήποτε μορφής ανάγκη, δράση, κοινωφελή σκοπό.

»Περισσότερες από 100 ομάδες που κοσμούν με την παρουσία και τη δράση τους την Περιφέρειά μας, διδάσκουν πολιτισμό, υποδεικνύουν την εξέλιξη, μεταλαμπαδεύουν αξίες και ιδανικά στην κοινωνία μας και στα παιδιά μας, θωρακίζοντας τα, πολιτισμικά και ηθικά, καθιστώντας τα δημιουργικούς, αλληλέγγυους και παραγωγικούς πολίτες, μας τίμησαν και μας συγκίνησαν ταυτόχρονα με την αποδοχή της πρόσκλησης μας και τη σύσσωμη παρουσία τους. Σας ευχαριστούμε, είμαστε πραγματικά πολύ περήφανοι για εσάς!»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τίμησε τους εθελοντές της Εύβοιας Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τίμησε τους εθελοντές της Εύβοιας Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τίμησε τους εθελοντές της Εύβοιας

Σέρρες θρήνος

Θρήνος στις Σέρρες: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης» – Το συγκινητικό σημείωμα συμμαθητή του

Σέρρες

Θάνατος μαθητή στις Σέρρες: Δύο συλλήψεις για την φονική έκρηξη