Περιοδεία του Μίλτου Χατζηγιαννάκη στη Χαλκίδα

χατζηγιαννακης 7

Περιοδεία στη Χαλκίδα πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, έχοντας σειρά επαφών με εργαζόμενους σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες της πόλης.

Νωρίς το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκε το εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να βρεθεί δίπλα στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους που ξεκινούν τη δουλειά τους τα χαράματα για να είναι καθαρή και περιποιημένη η πόλη. Στη συζήτηση μαζί τους ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει το γεγονός ότι οι άνθρωποι στους δήμους επιτελούν ένα λειτούργημα και αυτός είναι ο λόγος που στο πρόγραμμά του προβλέπονται οι αυξήσεις των μισθών τους από την πρώτη Ιουλίου κατά 10%, καθώς και το ξεπάγωμα των τριετιών, ενώ παράλληλα σημείωσε πως είναι καιρός, με βάση τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, να λυθεί το ζήτημα της εργασιακής ομηρίας των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Στη συνέχεια ο Μ. Χατζηγιαννάκης μετέβη στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκίδας, όπου και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους. Ο υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας σχολίασε πως στόχευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπήρξε εξαρχής η υποβάθμιση των ΔΕΥΑ και η ιδιωτικοποίηση ενός θεμελιώδους κοινωνικού αγαθού όπως είναι το νερό, και δεσμεύτηκε ότι κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από τις 22 Μαΐου θα ενισχύσει τις ΔΕΥΑ και τους εργαζόμενούς τους, ώστε αφενός να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στις αποδοχές των εργαζομένων από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και του άρθρου 31 του ν. 4024/2011 και αφετέρου να υπάρξει οικονομική στήριξη απέναντι στην ενεργειακή κρίση και να στηριχτούν οι εν λόγω επιχειρήσεις με το αναγκαίο προσωπικό.

Ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις του, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης βρέθηκε τέλος στο κτίριο της Αστυνομικής Δ/νσης Ευβοίας. Μετά τις συναντήσεις του με τον Αστυνομικό Διευθυντή και το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι οι πολίτες της Εύβοιας βιώνουν την επικοινωνιακή φούσκα του ψηφιακού κράτους της ΝΔ στις ουρές, περιμένοντας, αν προλάβουν τις ώρες λειτουργίας, για να βγάλουν ένα διαβατήριο και πρόσθεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε να προσφέρει ακόμα και τα αυτονόητα στην Εύβοια.

χατζηγιαννακης 7

χατζηγιαννακης 8

χατζηγιαννακησ

Έλα στo VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ