in ,

Φωτιά στην Εύβοια: Περισσότεροι από 2500 πυρόπληκτοι έχουν ήδη φιλοξενηθεί σε ξενοδοχεία και δομές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Φωτιά στην Εύβοια πυρόπληκτοι

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για έκτη συνεχόμενη ημέρα μεριμνά για την ομαλή μετακίνηση αλλά και την φιλοξενία των πυρόπληκτων από χωριά και οικισμούς των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας και Ιστιαίας Αιδηψού, που χρειάστηκε να εκκενωθούν.

Μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί σε ξενοδοχεία , καταλύματα αλλά και ειδικά διαμορφωμένους χώρους υποδοχής και φιλοξενίας, σε Λουτρά Αιδηψού, Νέο Πύργο, Άγιο Γεώργιο Λιχάδας, Προκόπι, Νέα Αρτάκη, Χαλκίδα, Λευκαντί, Αμάρυνθο, Σχηματάρι Λαμία και Σκιάθο περισσότεροι από 2500 συντοπίτες μας, ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών στις πληγείσες περιοχές αλλά και παραθεριστές οι οποίοι αδυνατούσαν προσωρινά να μεταβούν στην Αθήνα εξαιτίας της διακοπής κυκλοφορίας των δύο ρευμάτων της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας.

Παράλληλα και προς αντιμετώπιση επιπλέον ανάγκης για φιλοξενία συντοπιτών μας, μεριμνήσαμε και για την δημιουργία διαθεσιμότητας σε:

– Ξενοδοχεία της Σκύρου, της Θήβας, της Λιβαδειάς , της Υπάτης

– Δομές Φιλοξενίας που μας παραχωρήθηκαν από τις Μητροπόλεις Χαλκίδας και Φθιώτιδος και από τους Δήμους Χαλκιδέων , Λαμιέων, Τανάγρας και Δελφών.Για ως άνω φιλοξενούμενους φροντίσαμε και για την διατροφή τους, καθώς και για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και για τον ιατροφαρμακευτικό τους εξοπλισμό.

Αποκτήσαμε συνεπώς την δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε έως και 4.500 συντοπίτες μας.

Μισθώθηκαν ταυτόχρονα ιδιωτικά ασθενοφόρα για όλες τις περιοχές οι οποίες φιλοξενούσαν πληγέντες αλλά και λεωφορεία την μεταφορά τους από και τους χώρους φιλοξενίας τους για όλους όσους αδυνατούσαν να μεταβούν σε αυτούς με δικά τους μέσα.

Σήμερα, διανύοντας την έκτη ημέρα από την εκδήλωση της καταστροφικής πυρκαγιάς, το μεγαλύτερο μέρος των όσων έτυχαν ανάγκες φιλοξενίας έχει οικειοθελώς αποχωρήσει, ωστόσο το σύνολο των ως άνω αναφερόμενων χώρων φιλοξενίας παραμένει ενεργό και διαθέσιμο.

Για όσους είναι ή καταστεί αναγκαίο να κάνουν χρήση αυτών των χώρων, να επικοινωνήσουν στα τηλ.: 2221.3.53891 Γραφείο Περιφερειάρχη, 2221.3.53690 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας, 6985734029 Μαριάννα Λιάσκου, 6947255261 Νίκος Κριτσίλης.

«Από την πρώτη κιόλας ημέρα εκδήλωσης της καταστροφικής πυρκαγιάς στους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας Αιδηψού έχουμε επιδοθεί σε έναν τιτάνιο αγώνα προκειμένου να δώσουμε σε όλους τους συντοπίτες μας που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, την δυνατότητα να φιλοξενηθούν και να τύχουν τις απαραίτητης φροντίδας. Για τον λόγο αυτό και παρά τις δυσκολίες που μας δημιουργούσε η καθημερινή αλλαγή των δεδομένων εξαιτίας των αλλεπάλληλων μετώπων, δημιουργήσαμε σε ελάχιστο κυριολεκτικά χρόνο και υπό αντίξοες συνθήκεςτην δυνατότητα φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και δομές της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας αλλά και της Σκιάθου για περισσότερους από 4000 πληγέντες
Σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων Ευβοίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, τις Ενώσεις ξενοδόχων και καταλυμάτων Αιδηψού, των ανωτέρω Δήμων και υπό την αμέριστη συμπαράσταση των αμέτρητων εθελοντών αλλά και ιδιωτών, επιχειρήσεων, φορέων, οργανώσεων από την Εύβοια, την Στερεά, την Ελλάδα, από όλο τον κόσμο, συνεχίζουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τους συντοπίτες μας ».
Δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Ηλίας Μπουρμάς.

Φωτιά στην Εύβοια: «Εκκενώστε τώρα» – Νέο μήνυμα του 112 για την Αβγαριά

ΕΚΤΑΚΤΟ – Φωτιά στην Εύβοια: Το πύρινο μέτωπο καίει σπίτια στην Γαλατσώνα – Αναζωπυρώσεις στα χωριά Γερακιού, Αγριοβοτάνι και στο Αρτεμήσιο – Απειλούνται οι Καματριάδες

Φωτιά στην Εύβοια – 7η μέρα της βιβλικής καταστροφής : Κάτοικοι έσωσαν τα χωριά – Συνεχής μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Έκκληση των κατοίκων για βενζίνη λόγω έλειψης [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΚΤΑΚΤΟ – Φωτιά στην Εύβοια: Η πύρινη λαίλαπα μόλις μπήκε στα Ελληνικά – Καίει τα πρώτα σπίτια [ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Βόρεια Εύβοια: Άμεση συγκρότηση επιτροπών για την καταγραφή και αποτίμηση ζημιών από τις φωτιές

Φωτιά στην Εύβοια: Πολίτης και δημοσιογράφος του Open ξεσπούν σε κλάματα στον «αέρα» – Συγκλονιστική στιγμή