in

«Πλαστά έγγραφα προσκόμισε στο δικαστήριο ο Θωμάς» δήλωσε ο Περάκης

Καταγγελία βόμβα από τους δικηγόρους του δήμου Κύμης Αλιβερίου που προανήγγειλαν μήνυση για χρήση πλαστών εγγράφων

«Πλαστά έγγραφα προσκόμισε στο δικαστήριο ο Θωμάς»

Αποκαλύψεις φωτιά προέκυψαν στη δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο Δ. Θωμά την Πέμπτη και Παρασκευή (9 και 10 Μαρτίου) ενώ οι δικηγόροι του δήμου Κύμης Αλιβερίου Παναγιώτης Περάκης και Νίκος Ζέρβας τον κατηγόρησαν ότι προσκόμισε πλαστά έγγραφα στο δικαστήριο για να διαστρεβλώσει την αλήθεια.

Συγκεκριμένα ο κ Περάκης αφήνοντας όλους εμβρόντητους μέσα στο δικαστήριο είπε ότι οι υπεύθυνες δηλώσεις των αντιδημάρχων του κ  Θωμά που κατατέθηκαν στο δικαστήριο με τις οποίες οι τότε αντιδήμαρχοι ζητούσαν την πρόσληψη των εργατών καθαριότητας (που ήταν φαντάσματα και δεν τους είχε δει κανείς) ήταν πλαστές με παραποιημένα πρωτόκολλα τα οποία αρχικώς αναφέρονταν σε άλλο θέμα και εν συνεχεία άλλαξε το περιεχόμενο του εγγράφου ώστε να εμφανιστούν ως επίσημα έγγραφα του δήμου.

Στην σοβαρή αυτή κατηγορία που διατυπώθηκε δημόσια μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου η πλευρά του κ Θωμά και της υπεράσπισης πάγωσε.. Δεν ειπώθηκε κουβέντα και δεν αντιτάχθηκε ούτε ένα επιχείρημα.

Ο κ Περάκης ανέφερε συγκεκριμένα ότι στα έγγραφα των δηλώσεων των αντιδημάρχων που ζητούσαν από τον κ Θωμά να πάρει έκτακτο προσωπικό κατατέθηκαν στη δικογραφία και βάσει αυτού του ισχυρισμού ο τότε δήμαρχος πήρε τους εργαζόμενους (για τους οποίους η προϊσταμένη της υπηρεσίας καθαριότητας Όλγα Μπόκαρη είπε ότι δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο δήμο) είχαν για παράδειγμα πάνω ένα αριθμό πρωτοκόλλου που στο ηλεκτρονικό σύστημα του δήμου αναφερόταν αρχικώς π.χ. σε αποκομιδή απορριμμάτων και εν συνεχεία άλλαξε με ανθρώπινη παρέμβαση και στο έγγραφο αυτό μπήκε ο αριθμός πρωτοκόλλου με την υπεύθυνη δήλωση αντιδημάρχου… Μάλιστα διευκρίνισε ότι «Εμείς θα κάνουμε μήνυση για χρήση πλαστών εγγράφων»

Και αυτό όπως είπε εν συνεχεία και ο κ Ζέρβας έγινε εκτεταμένα. Παίρνοντας το λόγο  ο κ Ζέρβας τόνισε ότι το δικαστήριο πρέπει να εξετάσει την πλαστότητα αυτών των εγγράφων ενώ ο πρόεδρος κ Κοντογιάννης είπε ότι αυτό θα γίνει όταν έρθει η ώρα εξέτασης των εγγράφων.

Και σε αυτή τη διήμερη διαδικασία δεν έλειψαν οι εντάσεις ενώ ο Πρόεδρος ζήτησε από τον κ Κατηγορούμενο να σέβεται περισσότερο την έδρα καθώς πριν λίγο ο κ Ζέρβας είπε ότι ο κ Θωμάς αισθάνεται ότι είναι ο απόλυτος άρχων της αίθουσας διακόπτοντας μάρτυρες και επιτιθέμενος σε παράγοντες της δίκης.

Ο πρόεδρος Εφετών κ Ηλίας Κοντογιάννης είπε στον πρώτο κατηγορούμενο πρώην δήμαρχο ότι θα του επιτρέψει να ασκήσει το δικαίωμά του να καταθέτει όσες ερωτήσεις θέλει αλλά όχι να εκφράζει κρίσεις αντί ερωτήσεων.

Επίσης απευθυνόμενος στον κ Θωμά διερωτήθηκε γιατί επί Θητείας του ήταν όλα τόσο θολά (ισχυρίζονταν ότι έκανε έργα σε άλλα χωριά και έκοβε τιμολόγια για άλλα) ενώ στην υπερασπιστική του γραμμή υπάρχει μεγάλη οργάνωση και σαφήνεια (!) και πρόσθεσε «αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να σας προβληματίζει.

Επίθεση στην Εισαγγελέα

Λίγο νωρίτερα ο κ Θωμάς έκανε αναίτια επίθεση στην εισαγγελέα της Έδρας κ Αλεξία Σταλίδου η οποία δεν  άφησε το θέμα  να μείνει χωρίς εξηγήσεις και του ζήτησε να διευκρινίσει αυτό που είπε εναντίον της. Ο κ Θωμάς ανακάλεσε και το επεισόδιο θεωρήθηκε λήξαν ενώ συγνώμη εκ μέρους του πελάτη του ζήτησε και ο συνήγορος υπεράσπισης.

Πιο πριν ο κ Θωμάς είχε επιτεθεί σε μάρτυρα αφήνοντας αιχμές για εξαγορά του κάτι που παραλίγο να τινάξει τη δίκη στον αέρα.

Φωτιά οι μάρτυρες

Τόσο κατά την πρώτη μέρα όσο και την δεύτερη οι μάρτυρες ήταν καταπέλτες εναντίον του κ Θωμά διευκρινίζοντας ότι κανένα έργο δεν έγινε στα χωριά τους από αυτά που φαίνεται ότι πληρώθηκαν από τον δήμο. Επιχειρήθηκε συστηματικά από την πλευρά της υπεράσπισης να εμφανιστεί η όλη υπόθεση ως  μια πολιτική αντιπαράθεση και πολιτική δίωξη κατά του κυρίου Θωμά και να εμφανιστούν περίπου ως υπεύθυνοι οι ίδιοι οι πρόεδροι επειδή κατήγγειλαν ανύπαρκτα έργα. Επιχειρήθηκε δηλαδή να εμφανιστεί ο θύτης ως θύμα και το αντίστροφο κάτι που η έδρα δεν επέτρεψε αυτή τη φορά να γίνει λέγοντας δεν μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές πεποιθήσεις των μαρτύρων ούτε αν ήθελαν να εκλεγούν αλλά μόνο αν έγιναν ή δεν έγιναν τα έργα!

Κοινότητα Κήπων-ανύπαρκτα έργα

Ο πρόεδρος της κοινότητας Κήπων κ Γιάννης Δημητρός ήταν χειμαρρώδης στην κατάθεση του και απολύτως ενημερωμένος. Έδωσε στην έδρα φωτογραφίες από μηχανήματα τύπου κατερπίλαρ τα οποία χρησιμοποιούνται για διανοίξεις δρόμων και σε τιμολόγια φαίνονταν να ανοίγουν μικρά αυλάκια (αναντιστοιχία μηχανήματος –έργου) .

Ο κ Γιάννης Δημητρός αναφέρθηκε σε ένα –ένα στα επίμαχα  Χρηματικά εντάλματα πληρωμής που πληρώθηκαν από το δήμο λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα έργο στο χωριό του, ότι τα ίδια Εντάλματα του επέδειξε ο οικονομικός Επιθεωρητής κ Αναστάσιος Τσοπανίδης παρουσία της Γραμματέως του Δήμου ότι τα διάβασε και υπέγραψε την κατάθεση του.

Είπε ότι ο έμμισθος συνεργάτης του κ Θωμά κ Παναγιάρης ο οποίος συνέταξε μια έκθεση την οποία ο κ Θωμάς κατέθεσε προανακριτικά, βάσει της οποίας έχουν γίνει τα έργα τα οποία επέβλεπε ο ίδιος ο κ Παναγιάρης είναι ένα πρόσωπο που δεν έχει εμφανιστεί στο χωριό του

Κοινότητα Οξυλίθου άφαντα τα έργα

Ξεκάθαρος ήταν και ο τότε πρόεδρος της κοινότητας Οξυλίθου Κώστας Τριανταφύλλου τονίζοντας ότι δεν υπήρξαν έργα στο χωριό του πλην μιας τοποθέτησης μικρού διαμετρήματος σωλήνα σε απόσταση εβδομήντα μέτρων.

Και εκείνος είπε (επειδή αμφισβητήθηκε από μάρτυρες του κ Θωμά η διαδικασία κατάθεσης στον Οικονομικό επιθεωρητή) ότι του διαβάστηκε η κατάθεση του παρουσία της Γραμματέως συμφώνησε και υπέγραψε.

Χαρακτηριστικό ήταν αυτό που είπε κ. Τριανταφύλλου ότι η ποσότητα του τσιμέντου που πληρώθηκε για ένα λάκκο της ύδρευσης αντιστοιχούσε σε εκατόν ενενήντα λάκκους  και διερωτήθηκε «Άνοιξαν εκατόν ενενήντα λάκκους στο χωριό μου και δεν το είδα;»

 

Απάντηση και στα περί δήθεν έργων στο σχολείο Οξυλίθου

Σημαντικό ήταν και το μέρος της κατάθεσης του πρώην προέδρου Οξυλίθου για το σχολείο του χωριού . Ένα έργο στο οποίο «πάτησε» η υπεράσπιση στην κατάθεση Τσοπανίδη για να “υποστηρίξει” ότι «καταρρέει» το πόρισμα επειδή η διευθύντρια του σχολείου κ Βελισαρίου  είχε στείλει μια βεβαίωση στη σχολική επιτροπή ότι το έργο έγινε.

Ο κ Κώστας Τριανταφύλλου είπε ότι δεν έγινε η σκεπή του σχολείου , ότι δεν την είχε δεί και ότι η τότε διευθύντρια του σχολείου ήταν δημοτική σύμβουλος του κ Θωμά.

Επίσης είπε για την τεχνική έκθεση του κ Παναγιάρη ότι αναφέρθηκε σε ένα έργο βάζοντας δυο τοποθεσίες που είναι αντίθετες  στο χωριό (δεν μπορεί δηλαδή να έχει γίνει το ίδιο έργο ύδρευσης  ταυτόχρονα σε δυο αντίθετα και μακρινά σημεία) και ότι αυτή την έκθεση την υπέγραψε μετέπειτα η κ Μπάτσα και ο τοπικός σύμβουλος του κ Θωμά στον Οξύλιθο.

 

«Τροποποιούνται»  ακόμα και έγγραφα της προδικασίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η περιβόητη έκθεση του συνεργάτη του κ Θωμά βάσει της οποίας τα έργα έχουν γίνει ειπώθηκε στο δικαστήριο από τον κατηγορούμενο  ότι στην πορεία έχει «επικαιροποιηθεί»

Αυτό προκάλεσε την οργή του κ Περάκη ο οποίος είπε:

« κ Πρόεδρε αμφισβητούμε την εγκυρότητα της. Σε όλη τη διάρκεια της δίκης την επικαλούνται ως έγγραφο και τώρα χωρίς να γνωρίζουμε το νέο περιεχόμενο της μας λένε ότι έχει αλλάξει»

«Δεν έχει γίνει κανένα έργο»

Κόλαφος ήταν και η κατάθεση του προέδρου Ζαράκων κ Χρήστου Τρανού ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά .. « Δεν έχει γίνει κανένα έργο στο χωριό μου επί δημαρχίας Θωμά ούτε και προμήθειες»

Η κατάθεση του μάρτυρα αυτού ήταν εξοντωτική (κράτησε δυο ώρες) και έγινε τη δεύτερη ημέρα (Παρασκευή) όπου εξετάστηκαν μόλις τρείς μάρτυρες

Με τις πολύ εύστοχες ερωτήσεις όμως της Εισαγγελέως κ Αλεξίας Σταλίδου η οποία έχει επισημανθεί ότι έχει μελετήσει πολύ την τεράστια δικογραφία προέκυψαν πολύ σημαντικά στοιχεία.

Καταρχάς ότι ο πρόεδρος Ζαράκων επικοινώνησε με τον χωματουργό και του είπε  «έλα ρε πρόεδρε τώρα τι το ψάχνεις;»  Ότι ο Παναγιάρης που φέρεται ως επιβλέπων σε όλα τα ανύπαρκτα έργα δεν είχε πάει στο χωριό.

Ότι τα υλικά του έργου δεν ήταν δυνατό να μην γίνουν αντιληπτά στο χωριό γιατί όπως είπε ο πρόεδρος χρειάζονταν τέσσερις νταλίκες για να μεταφερθούν

 

Χωματουργοί πληρώνονταν για ανύπαρκτα έργα

 

Στην κατάθεση του εν συνεχεία ο πρόεδρος της κοινότητας Λεπούρων Αλέκος Ηλίας αναφέρθηκε στον Χωματουργό Παναγιώτη Κότη ο οποίος φέρεται να έχει κάνει χωματουργικές εργασίες στα Λέπουρα ενώ δεν τον έχει δει ποτέ ο πρόεδρος. Το όνομα του συγκεκριμένου χωματουργού έχει αναφερθεί  νωρίτερα και από άλλους μάρτυρες ενώ αναφέρθηκε στη συνέχεια και από τον πρόεδρο του Ωρολογίου.

Ο Κ Αλέκος  Ηλίας είπε ότι το χωριό του είναι μικρό και εκείνος λόγω επαγγέλματος είναι συνέχεια εκεί.. «Δεν έχω δει ούτε τον κ Κότη, ούτε τον κ Μιχαήλ ούτε τον κ Βαγγέλη Μάγειρα» που έχουν πληρωθεί για έργα να κάνουν εργασίες στο χωριό μου « είπε ξεκάθαρα

 

Έξι ημέρες επί εννέα ώρες δούλευε μπουλντόζα για να ανοίξει ένα μικρό λάκκο 1 Χ 1 μέτρο

 

Ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Ωρολογίου, κ Γιάννης Κουσερής συνταξιούχος εργαζόμενος  της ΜΟΜΑ και της πολεοδομίας έχοντας γνώση για μηχανήματα και έργα ήταν καταπέλτης.

Δήλωσε και εκείνος για τον Παναγιώτη Κότη ότι πληρώθηκε για ένα έργο στο χωριό του που δεν έγινε και τόνισε κατηγορηματικά προς το δικαστήριο

«Κύριε πρόεδρε έχει πληρωθεί ένα έργο στο Γεφυράκι της Αγίας Κυριακής. Είναι ένα μικρό γεφυράκι που αν χρειαζόταν επισκευή θα σκάβονταν ένα λάκκος σε μια ώρα.. Εδώ φέρεται ότι δούλευε ένα μεγάλο σκαπτικό μηχάνημα για έξι συνεχόμενες μέρες επί εννιά ώρες την μέρα»

 

Την  Μεγάλη εβδομάδα η επόμενη συνεδρίαση

Το δικαστήριο διέκοψε για να ξανά συνεδριάσει την μεγάλη Τρίτη και μεγάλη Τετάρτη στις 11 και 12 Απριλίου ενώ πολύ σημαντικό ήταν αυτό που είπε ο πρόεδρος Εφετών ότι η υπόθεση αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι .

Μέχρι στιγμής η εντύπωση που είχε δημιουργηθεί ήταν ότι λόγω της πληθώρας των Ογδόντα μαρτύρων (έχουν προταθεί  40  από την υπεράσπιση συν τους 34 του κατηγορητηρίου και τους 6  που προτάθηκαν εν συνεχεία από την πλευρά της  υποστήριξης της κατηγορίας) η υπόθεση θα ολοκληρωνόταν μετά τις δημοτικές εκλογές.

Η Έδρα ζήτησε επιτάχυνση της διαδικασίας τονίζοντας ότι την Παρασκευή 10 Μαρτίου εξετάστηκαν μόλις τρείς μάρτυρες και ότι αυτό στην πορεία πρέπει να αλλάξει.

Σύλληψη Ναρκωτικά

ΣΟΚ: Χτύπησε την πεθερά του και την απείλησε με μαχαίρι ότι θα την σκοτώσει

Πιτμπουλ επιτέθηκε και δάγκωσε γυναίκα στη Χαλκίδα [ΦΩΤΟ]