Πλήρως κατατοπισμένος για τις ανεμογεννήτριες ο Νίκος Μαστροκώστας – Η πρόταση που κατέθεσε στο Υπουργείο

ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑΣ ΔΕΕΠ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Πλήρως κατατοπισμένος ο Νίκος Μαστροκώστας, συμμετείχε εχθές μεταξύ άλλων στην Τηλεδιάσκεψη της ΔΕΕΠ Ευβοίας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, τοποθετήθηκε στην τηλεδιάσκεψη όπου έκανε μια μικρή αναφορά στο πρόσφατο παρελθόν, όταν υπήρχε ο Δήμος Δυστίων περί το 1999 ο οποίος σήμερα ανήκει στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου .

Τότε είχε τεθεί για πρώτη φορά το θέμα των αιολικών πάρκων και πρωτοστατώντας ο συγκεκριμένος Δήμος είχε διοργανώσει ημερίδα με καλεσμένους τους Βουλευτές του νομού, τους δημάρχους της Καρυστίας στην οπαία κατατέθηκε έγγραφος πρόταση με 12 άρθρα από τον ίδιο όντας δημοτικός σύμβουλος του δήμου Δυστίων για το θέμα των αιολικών πάρκων που ακόμα δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο. Υπογράφηκε από όλους η συγκεκριμένη πρόταση και στάλθηκε στο Υπουργείο και στην Βουλή . Το μόνο που μπήκε στον τότε Αναπτυξιακό νόμο ήταν το ποσό που θα παίρνουν οι δήμοι, που ήταν 3 % .

Σίμος Κεδίκογλου για τις ανεμογεννήτριες: “Εδώ και ένα χρόνο ζητούσα ενημέρωση και ο φίλος μου ο Κωστής ο Χατζηδάκης μου έλεγε συνέχεια, ναι, ναι, ναι και δεν είδαμε ποτέ την ενημέρωση…”

Ενώ επίσης έκανε αναφορά στο ότι ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου, έχει πάρει απόφαση η οποία είναι υπέρ των ΑΠΕ αλλά υπό όρους. Για το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο που εμπλέκονται τρεις δήμοι και εγκρίθηκε με διυπουργική απόφαση είναι κάθετα αντίθετος και ετοιμάζεται για ενδικοφανή προσφυγή στο ΣτΕ , καθώς και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια ή ότι άλλο χρειαστεί , καθώς το συγκεκριμένο σημείο που ξεκινά το αιολικό πάρκο ενδείκνυται ως ένα σημείο με πολλά πλεονεκτήματα, όπως αναρριχητικές πιστές , ποδηλατικές και περιπατητικές διαδρομές , τουριστική αξιοποίηση και όχι μόνο…..

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε στείλει στους συντελεστές της τηλεδιάσκεψης και την οποία είχε στείλει στο ΔΣ του Δήμου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας και στο Υπουργείο επενδύσεων για τις ΑΠΕ και στο ότι η Εύβοια είναι γενικά παραμελημένη χωρίς σύγχρονο οδικό δίκτυο, καθώς και στο ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμα το φράγμα των Μανικίων που θα έχει ποιοτικό νερό όλος ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου και ο Δήμος Ερέτριας αλλά και άλλα έργα υποδομής ανύπαρκτα και σαν να μην φτάνουν αυτά φτάσαμε στο σημείο να γεμίσει η Εύβοια μόνο ανεμογεννήτριες καθώς και η ΑΓΕΤ να καίει CLO και ότι άλλο.

Η αναλυτική πρόταση του Νίκου Μαστροκώστα:

Επειδή το θέμα της αιολικής ενέργειας είναι από  τα σοβαρότερα  που απασχολούν τον δήμο Κύμης Αλιβερίου και γενικότερα όλη την Νότιο Εύβοια ενώ  εδώ και καιρό επεκτείνετε σε όλη την Εύβοια και την Σκύρο ,  θα πρέπει να πάρουμε σοβαρές  αποφάσεις που εκκρεμούν εδώ και χρόνια  από την ψήφιση του νέου τότε αναπτυξιακού νόμου του  2773 /1999 και υπεύθυνες  αποφάσεις που επιτάσσουν οι συνθήκες.

Όσον  αφορά  το χωροταξικό σχεδιασμό, το ιδιοκτησιακό, τις περιοχές φυσικής ομορφιάς, το περιβαλλοντολογικό, τον κορεσμό, τις περιοχές  Natura, τα ανταποδοτικά, τα εργασιακά, την αποκατάσταση, την έγκριση από τους ΟΤΑ  Α΄ και Β΄ βαθμού  για την αδειοδότηση, δεν σχεδιάστηκαν δεν νομοθετηθήκαν και δεν υπολογίστηκαν καθόλου και πρέπει να τα βάλουμε μπροστά εμείς .

Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου με υπεύθυνη στάση   αποφάσισε  ( ΑΡ. ΑΠΟΦ 51/2020 , ΑΔΑ : ΨΛ6ΑΩΛΡ-ΠΤΔ)  να  είναι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας  ΑΠΕ ( αιολική φωτοβολταική,  υδροηλεκτρική κ.α) γιατί   συντελούν στην βελτίωση της κλιματικής αλλαγής παγκοσμίως  διότι δεν παράγουν διοξείδιο του άνθρακα και δεν μολύνουν. Με  αυτά τα κριτήρια  πρέπει να σχεδιάσουμε, να προτείνουμε, να προγραμματίσουμε,  να υπερασπιστούμε και να προστατεύουμε, για να παραδώσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στις επόμενες γενιές .

Είμαστε κάθετα αντίθετοι και αρνητικοί καταθέτοντας την αντίρρησή μας στην αδειοδότηση από την ΡΑΕ εγκαταστάσεων ΑΠΕ, δίπλα σε περιοχές απείρου φυσικού κάλλους, σε περιοχές  Natura, σε δασικές περιοχές , σε περιοχές  υψηλού τουριστικού προορισμού, σε  αρχαιολογικούς  χώρους, σε περιοχές πολιτιστικού πλούτου, σε  υπάρχουσες η προγραμματισμένες  αθλητικές  εγκαταστάσεις, σε περιοχές αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού σε περιοχές κορεσμένες από εγκατάσταση ΑΠΕ, σε περιοχές που υπάρχει αδυναμία απορρόφησης ισχύος και μεταφοράς, σε απόσταση από τοπικό διαμέρισμα μικρότερη του ενός χιλιομέτρου, κατά περίπτωση σε περιοχές που δεν θέλει η τοπική κοινωνία . Σε αυτές τις περιπτώσεις θα είμαστε αντίθετοι, κάθετα αρνητικοί, θα κινούμαστε νομικά και με  άλλες  νόμιμες  ενέργειες που σκοπό  θα  έχουν  την προστασία των περιοχών  των κάτοικων και επιχειρήσεων  του Δήμου μας .

Δεν αρκεί μόνο αυτό ούτε να λέμε μόνο όχι αλλά πρέπει να φροντίσουμε για τα θέματα που δεν έχουν λυθεί εδώ και 20 χρόνια για τα εγκατεστημένα αιολικά πάρκα και για αυτά που μπορεί να εγκατασταθούν  στην περιοχή μας και στην  χώρας γενικότερα άσχετα με τους δικαστικούς αγώνες μας . Έχουμε ευθύνη .

-Ως εκτούτου καταθέτω εισήγηση  πρότασης στο ΔΣ  για  λήψη  απόφασης για όλα τα θέματα συνολικά και να μην διαιωνίζουμε μόνιμος ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τον Δήμο μας και τον Νόμο μας .

 

ΠΡΟΤΑΣΗ  

1 – Να ανασταλεί κάθε νέα αδειοδότηση και κάθε εγκατάσταση αδειοδοτημένης  μονάδας  Αιολικού Πάρκου  που δεν συνάδει με την θέση του δήμου μας  για την αιολική ενέργεια διότι έχει κορεστεί  η περιοχή με την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων ενώ  δεν υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός ούτε εφαρμόζεται  ο υπολογισμός κορεσμού περιοχών και δεν  ερωτώνται  οι τοπικές κοινωνίες με  γνωμοδότηση  η με απόφαση τους  οι  Δήμοι και της Περιφέρειας .

-Να γίνει επανεξέταση των αδειών που έχουν δοθεί και δεν έχουν ξεκινήσει την εγκατάσταση στις περιοχές αυτές διότι έχουν άλλο προορισμό και δεν είναι για αιολικά πάρκα.

– Συνεργασία με τους όμορους δήμους , με την Περιφέρεια, τους Βουλευτές  για κοινή σύσκεψη, για κοινή αντιμετώπιση η κοινή ένδικη προσφυγή για καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος που έχει προκύψει  .

-Δημιουργία επιτροπής εισηγήσεως και παρακολούθησης αδειοδοτήσεων και προσφύγων .

α) Είμαστε Αρνητικοί στην Άδεια που ενέκρινε η Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων στην <<ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΙΣΧΙΟΣ 470.4  MW των εταιριών ΕΛΑΚΤΩΡ ΑΕ και EDPRenewablessS.A.>> που προβλέπει εγκατάσταση 8 Αιολικών πάρκων 470.4  MW  και προϋπολογισμού 489 εκ. ευρώ, στην κεντρική και νότια Εύβοια  στους  3  Δήμους , Κύμης -Αλιβερίου  , Διρφύων – Μεσσαπίων , Ερέτριας .

β) Αρνητικοί στην αδειοδότηση  εγκατάστασης αιολικών πάρκων στα Κοτύλαια  διότι είναι περιοχή απείρου φυσικού κάλλους και υπάρχουν πίστες αναρρίχησης για άθληση κατασκευασμένες από Γάλλους αναρριχητές και επειδή καταστρέφετε η βιοποικιλότητας της περιοχής .

γ)  Αρνητικοί στην εγκατάσταση μεμονωμένων αδειοδοτήσεων ανεμογεννητριών της εταιρείας .

– δ.τ. «ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ». (ΑΔ-06250)  Θέση Μύτη  Δ.Ε Ταμυναίων (Καλέντζι )  ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. ΒΕΒ-1250/2020, ΑΔΑ: 60ΤΕΙΔΞ-2ΓΖ ,

-δ.τ. «ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ». (ΑΔ-06251),  Θέση Τσίκνα Δ.Ε Δυστίων. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. ΒΕΒ-1251/2020,    ΑΔΑ: ΩΦ93ΙΔΞ-Η6Ξ .

-δ.τ. «ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ». (ΑΔ-06252) , Θέση Κάκαρη Δυστίων – Ταμυναίων. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΡΑΕ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. ΒΕΒ-1252/2020 , ΑΔΑ: ΨΓΩΖΙΔΞ-Α32 .

 

δ )   Αρνητικοί σε ενδεχόμενη  πρόθεση αδειοδότησης η αίτηση που εξετάζεται από την ΡΑΕ  στη θέση Ορταρι διότι είναι περιοχή απείρου φυσικού κάλλους δασική περιοχή .

ε )  Αρνητικοί  στην αδειοδότηση για εγκατάσταση δεύτερου αιολικού πάρκου με 19 μεγάλες ανεμογεννήτριες  στο τοπικό διαμέρισμα Πετριών της Δημοτικής Ενότητας  Δυστίων  στη περιοχή ( Μάλια η γκορίτσιδα) πάνω από την ομορφότερη παραλία της περιοχής απείρου κάλλους (Χερόμυλος) και δίπλα σε 9 παραλίες του τοπικού διαμερίσματος με πληθώρα Τουριστικών επιτηρήσεων και ξενοδοχειακών μονάδων σε απόσταση σχεδόν 500 μέτρα από το τοπικό διαμέρισμα Πετριών και φτάνει στο τοπικό διαμέρισμα Αχλαδερής και Νεοχωρίου με άλλες παραλίες και τουριστικές επιχειρήσεις.

– Ανάθεση  σε δικηγορικό γραφείο για προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας ΣΤΕ και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο η όπου αλλού εκτιμηθεί σε κάθε πάρα πάνω περίπτωση ξεχωριστά όταν χρειαστεί.

2 )  Είμαστε Αρνητικοί και εισηγούμαστε  περί τροποποίησης του νόμου σε  διάταξη στον νέο νόμου που σχεδιάστηκε και ψηφίστηκε  περί εκσυγχρονισμού της περιβαλλοντικής νομοθεσίας  πού μετατρέπει την Εύβοια  μοναδικό  νομό στην  χώρα, σε  απέραντο αιολικό πάρκο και  την εντάσσει σε περιοχή ανεξέλεγκτης εγκατάστασης ανεμογεννητριών .

3 )  Αίτημα προς το υπουργείο ανάπτυξης η όποιο άλλο υπουργείο  να θεσμοθετηθεί  δια άρθρου νόμου και να  απαιτείτε για την εγκατάσταση ΑΠΕ  η σύμφωνη γνώμη  από τις τοπικές κοινωνίες  όπως αυτές εκφράζονται από την Τ.Α      Α΄ και Β ΄ βαθμού  .

4)   Αίτημα για  α)  Ύπαρξη  νέου  ειδικού χωροταξικού σχεδιασμού για τις ΑΠΕ και  των θέσεων εγκατάστασης αιολικών πάρκων και άλλων ΑΠΕ στην Εύβοια

β ) Αίτημα για να γίνει για πρώτη φόρα πλάνο θαλασσίου χωροταξικού σχεδιασμού που δεν υπάρχει ενώ  ξεκινά η σκέψη για αδειοδότησης   θαλασσίων και πλωτών πάρκων με έτοιμους ξένους επενδύτες να είναι προ των πηλών και εκεί πάλι φαίνεται πρωταγωνιστής η Εύβοια λόγο ανεμών υψηλών ταχυτήτων και διάρκειας  .

γ)  Να μειωθεί ο συντελεστής κορεσμού και να εφαρμοστεί σε ενδεχόμενες αδειοδοτήσεις, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται μεγάλες  περιβαλλοντικές επιπτώσεις και να μην λειτουργούν σε βάρος των άλλων παραγωγικών και οικονομικών συμφερόντων της περιοχής .

5)  Αίτημα για τροποποίηση νόμου η προσθήκη  με άρθρο. Έγκρισης  και αποδοχής  των χωροθετημένων θέσεων από την τοπική κοινωνία όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τους ΟΤΑ και την Περιφέρεια , οι οποίοι και θα χορηγούν   έγκριση η μη , για την εγκατάσταση του Αιολικού Πάρκου .

6)  Αίτημα νομοθέτησης για  Προκήρυξη των θέσεων αυτών  από φορείς του Δημοσίου και Ο.Τ.Α  με ποσό  για την εγκατάσταση  που θα αποδίδετε στους ΟΤΑ  ώστε  να υπάρξει η μέγιστη κοινωνική και δημόσια ωφέλεια από την εκμετάλλευση αυτού του δημόσιου τοπικού φυσικού πλούτου .

7)  Αίτημα  για  να τηρούνται και να ελέγχονται οι διατάξεις  του νέου νόμου περί  έκδοσης απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών ορών.  Η προστασία του περιβάλλοντος  είναι ευθύνη του κράτους όπως προβλέπει το σύνταγμα στο άρθρο 24 παρ 1 .

8)  α)   Αίτημα  προς    τα Υπουργείο ανάπτυξης και οικονομικών  για τροποποίηση του νόμου που τροποποιήθηκε  για τα ανταποδοτικά τέλη από τις εταιρείες ανεμογεννητριών. Επιστροφή των ποσών        α) το  1/10  που παρακρατείτε από τότε για το υπουργείο περιβάλλοντος  β) το  1`/3  που αποδίδεται στους κατοίκους  των περιοχών που στα όρια τους έχουν ΑΠΕ,  τα όποια αφαιρέθηκαν  από το 3 %  . Το σημερινό ποσό που παίρνουν οι δήμοι κατάντησε να είναι 1,7 % δηλαδή  ψίχουλα  αν σκεφτεί κανείς ότι η δήμοι , οι κάτοικοι  και οι επιχειρηματίες των περιοχών   είναι αυτοί που έχουν δεχτεί και έχουν υποστεί όλη αυτή την κακοποίηση της περιοχής τους και την οικονομική πτώση των επιχειρήσεων τους  ενώ στις εταιρείες ΑΠΕ χορηγείτε επιδότηση λειτουργικής ενίσχυσης βάση διατάξεων του ν. 4414/2016 .

Το ποσό αυτό θα πρέπει όχι μόνο να πάει  πάλη στο 3 % αλλά να αυξηθεί στο 5,5 %   .

Το  1/3 του ιδικού τέλους προς το πράσινο ταμείο  και το 1/10 για τους κατοίκους πρέπει να είναι επιπρόσθετα του ποσού που θα παίρνουν οι ΟΤΑ με το άρθρο 25  παράγραφος Α1 του ν 3468/2006  και όχι αφαιρούμενο η το ποσό των ΟΤΑ θα πρέπει από 3 %  να γίνει 5,5 %  .

β)  Να αποδοθεί στους κατοίκους ότι ο νόμος προβλέπει , δηλαδή το 1/3  να επιστρέφει στους κατοίκους του Δημοτικού διαμερίσματος που έχει το αιολικό πάρκο  κάθε πρώτο τρίμηνο του έτους η εκκαθάριση έτους , πράγμα που έγινε μια φορά μόνο το 2017 και από τότε δεν αποδίδεται και πρέπει να γίνει προσφυγή  για αυτό.

γ )  Να νομοθετηθεί  με άρθρο  με πρόταση νόμου ποσοστό 5 % στον εκ του συνολικού προϋπολογισμού  της εγκατάστασης σε αρχικό  ανταποδοτικό τέλος εγκατάστασης η ποσό που θα προκύψει από την προκήρυξη των θέσεων μετά τον χωροταξικό σχεδιασμό  για έργα που θα γίνονται στο δημοτικό διαμέρισμα που θα εγκατασταθεί το αιολικό πάρκο,  2 % στον Δήμο που ανήκει το αιολικό πάρκο ,    ποσοστό  2 % να  χορηγείται στις περιοχές  των ΟΤΑ όπου περνά το καλώδιο σύνδεσης με το διαχειριστή διανομής .

δ)  Αίτημα  για νομοθέτηση  με άρθρο νόμου η  απαλλαγή του τέλους ΑΠΕ ,  ΕΤΜΕΑΡ  που πληρώνουν οι καταναλωτές των δήμων   ενώ έχουν εγκατεστημένες εταιρείες ΑΠΕ  η περνά καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από τις  ΑΠΕ που  επιβαρύνουν και μολύνουν το περιβάλλον τους και την οικονομική πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων τους.

 

9) Αίτημα για νομοθέτηση με άρθρο  .

α)   Να γίνει σεβαστό και να τηρείται  το δικαίωμα της ιδιοκτησίας να προστατεύεται και να μην χορηγούνται άδειες εγκατάστασης ΑΠΕ αιολικών πάρκων η άλλων από την ΡΑΕ η από τις αρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία προς τους επενδυτές εάν δεν έχει ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό και οι χρήσεις γης και σε δ/δ περιοχές .

β)Η τυχόν αντίρρηση ιδιοκτήτη προς την ΡΑΕ με δικαιολογητικά, να σταματά την αδειοδότηση και την εγκατάσταση αν έχει αδειοδοτηθεί η όχι χωρίς την σύμφωνη γνώμη του εκάστοτε ιδιοκτήτη .

 

10)   Αίτημα για  νομοθέτηση με άρθρο. Οι δημιουργίες θέσεων εργασίας κατά το στάδιο της εγκατάστασης και της λειτουργίας των αιολικών πάρκων και φωτοβολταικών να καλύπτονται από εργαζόμενους κατοίκους  της περιοχής αποκλειστικά με δεσμευτικό και μη αναστρέψιμο κριτήριο την εντοπιότητα  η μη μόνον αν δεν υπάρχουν εργαζόμενοι κάποιας  ειδικότητας.

12) Αίτημα για νομοθέτηση με άρθρο. α) Οι επενδυτές θα υποχρεούνται δια ρητής διάταξης να αποκαθιστούν στην προτέρα φυσική κατάσταση οποιαδήποτε αλλοίωση προκαλέσουν στο φυσικό περιβάλλον κατά την διάρκεια των εργασιών κατασκευής, λειτουργίας , η επέκτασης  η ανανέωσης των ανεμογεννητριών αλλά και αποχώρησης τους μετά το πέρας της εκμετάλλευσης  λειτουργίας της εγκατάστασης. β)Υπογειοποίηση και αποκατάσταση των οδών η περιοχών κατά την κατασκευή των δικτύων  μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας. γ)Αποκατάσταση των δρόμων όπου περνούν τα βαρέα οχήματα μεταφοράς ανταλλακτικών και τμημάτων των ανεμογεννητριών για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων.

13) Αίτημα για νομοθέτηση με άρθρο . Η χρήση της  γης που καταλαμβάνουν οι ΑΠΕ  να περιέλθει στους ΟΤΑ  όσον αφορά την διαχείριση και τα οφέλη που τυχόν προκύπτουν. Μετά χρήση και αποχώρηση των επενδυτών από την εκμετάλλευση των ΑΠΕ να υφίσταται δια συμβατικού όρου ο κύριος και χρήστης των εκτάσεων ο Δήμος στην εδαφική Περιφέρεια του οποίου βρίσκεται  η έκταση .

14)  Αίτημα για νομοθέτηση με άρθρο . Κατόπιν συμφωνίας η προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των επενδυτών και της Τ.Α  η των κρατικών φορέων παιδείας να ιδρυθεί και να  λειτουργήσει σχολή ειδίκευσης για την εκπαίδευση στελεχών από το εργατικό δυναμικό της  περιοχής  για την συντήρηση και  λειτουργία των αιολικών πάρκων  που όφελος θα έχουν και οι κάτοικοι για την καταπολέμηση της ανεργίας αλλά και οι εταιρίες .

15)  Πρόθεση μας που εκπορεύεται από την καταρχήν θετική στάση μας για ορθολογική εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας  , είναι η συνεργασία μας  με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές  , τις  αρμόδιες αρχές ΥΠΕΝ , Υπουργείο Επενδύσεων , ΡΑΕ , τους οποίους καλούμε    να  αποδεχτούν  τις παραπάνω ρεαλιστικές και δίκαιες προτάσεις μας να μεριμνήσουν για αυτές   και σε όποια δεν έχουμε αντίρρηση   να ζητήσουν άμεσα την συγκατάθεση  και συμφωνία των ΟΤΑ  για οποιοιδήποτε επιχειρούμενη η περεταίρω εγκατάσταση αιολικού πάρκου η ΑΠΕ η άλλης μορφής Επένδυσης , ενώ  σε περίπτωση άρνησης  τους να εξουσιοδοτούμε δικηγορικό γραφείο   να προσφύγει νόμιμα για την αναστολή η και ματαίωση των εργασιών κατασκευής η λειτουργίας οποιουδήποτε αιολικού πάρκου η ΑΠΕ  που μας βρίσκει αντίθετους  επειδή προσβάλει το περιβάλλον και τα συμφέροντα των δημοτών μας .

Λουτρά Αιδηψού – “Λαυράκι” για την Γ ΟΠΚΕ με 500 γραμμάρια ναρκωτικών – Με GPS τα εντόπιζαν οι “πελάτες”

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ψαχνά Ευβοίας: Σοκαριστικό τροχαίο στον Κολοβρέχτη – Ουρά τα αυτοκίνητα [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Χαλκίδα Ευβοίας: Συνελήφθη ακόμη ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που ανατίναζαν ATM

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Δήμος Καρύστου: Τρεις υπάλληλοι θετικοί στον κορονοϊό

Άγριο επεισόδιο στην Χαλκίδα Ευβοίας – Τρόμος για κόρη και μάνα το απόγευμα της Κυριακής

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο