Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Εύβοια και Σκύρο Πέμπτη και Παρασκευή – Δείτε το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου

20 Ιουνίου 2024, 1:55 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Πυροσβεστική

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και για σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου για την Εύβοια και για άλλες 7 περιφερειακές ενότητες.

Πρόκειται για τις: Αττική, Βοιωτία, Λέσβο, Χίο, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Συνεπώς, παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου για αύριο Παρασκευή 21/6

Ακραίος Κίνδυνος 5 σε: Αττική

Πολύ υψηλός 4 σε: περιοχές Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας Στερεάς Ελλάδας
Κύθηρα Σκύρο Λέσβο Χίο & Ψαρά

Υψηλός κίνδυνος 3 σε αρκετές περιοχές

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.