Πραγματοποιήθηκαν οι έκτακτες συναντήσεις Βουλευτών Ευβοίας και Τσαπουρνιώτη με Βρούτση και Γεωργιάδη για το θέμα της ΤΕΡΝΑ

8 Μαΐου 2020, 6:34 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Με αφορμή την ανακοίνωση της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι ΑΕ» για παύση της δραστηριότητάς της στην περιοχή Μαντουδίου της Βορειοκεντρικής Εύβοιας και ύστερα από άμεση και συλλογική προσπάθεια των Βουλευτών της Εύβοιας καθώς και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, Περιφερειάρχη και Δημάρχου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 8 Μαΐου 2020, στην Αθήνα έκτακτες συσκέψεις όπως δημοσιεύσαμε στο eviathema.gr με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Θέμα αναστολή λειτουργίας της ΤΕΡΝΑ: Συνάντηση σήμερα Σπανού, Κελαϊδίτη, Τσαπουρνιώτη με τον Βρούτση

Στις συσκέψεις συμμετείχαν, οι Βουλευτές Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ Σπύρος Πνευματικός, Σίμος Κεδίκογλου και Θανάσης Ζεμπίλης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδιτης, ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης  – Αγίας Άννας κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης και οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων κκ. Γιώργος Τριάντης, Γιάννης Μουργιάς και Παναγιώτης Καραντζούδης.

Στην πρώτη συνάντηση, οι φορείς ενημέρωσαν τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τις δυσμενείς συνέπειες που θα έχει η αναστολή λειτουργίας στους εργαζόμενους της εταιρείας και, μάλιστα, σε μία περιοχή που ήδη μαστίζεται από υψηλή ανεργία.

Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια εκ μέρους του για την όσο το δυνατόν πιο θετική εξέλιξη του θέματος αλλά και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και γενικότερα της εργατικής νομοθεσίας καθώς και ότι αν χρειαστεί, θα προκαλέσει τριμερή διάσκεψη εταιρείας – εργαζομένων και Πολιτείας.

Οικονομικό ΣΟΚ στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Άγ. Άννας: Αναστολή λειτουργίας της εταιρίας ΤΕΡΝΑ – Στο δρόμο τουλάχιστον 150 εργαζόμενοι

Ακολούθησε συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο οποίος επικοινώνησε άμεσα με τον Πρόεδρο της «ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι ΑΕ»  κ. Περιστέρη, ο οποίος είπε πως η εταιρεία προτίθεται να εφαρμόσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με πολύ ελκυστικούς όρους και ότι η εταιρεία θα μπει σε αναστολή για ένα χρόνο, για να μπορέσει να ανασυνταχθεί και να προχωρήσει σε επενδυτικές κινήσεις, ενώ δεσμεύτηκε πως όταν ξανανοίξει, όσοι υπάλληλοι το επιθυμούν, θα επαναπροσληφθούν.

Ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης ενημέρωσε ακόμα τους παρευρισκόμενους για τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων που παρέχει το Υπουργείο και παρότρυνε τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης σε Περιφέρεια και Δήμο να προχωρήσουν άμεσα στην εκπόνηση σχετικών μελετών, γεγονός που θα δώσει πνοή στην περιοχή με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Οι ενέργειες ήταν άμεσες και απέδωσαν τα μέγιστα γιατί ήταν συλλογικές και αυτό είναι τεράστια επιτυχία της πολιτικής σκηνής του τόπου μας. Όπως έχω ξαναπεί, όλοι μαζί ενωμένοι, με κοινές πρωτοβουλίες και κινήσεις, πετυχαίνουμε περισσότερα» δήλωσε ο Σπύρος Πνευματικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Κύμης – Αλιβερίου: Ενέργειες για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων

Δήμος Χαλκιδέων: «Πρόσκληση σύγκλησης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» μέσω τηλεδιάσκεψης την τετάρτη 13 Μαϊου

Μαρμάρι Ευβοίας – Καταγγελία αναγνώστη: Εστία μόλυνσης ξύλινο καΐκι στην παραλία αρκετό καιρό

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.