Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, το βράδυ της Δευτέρας 05 Σεπτεμβρίου 2022, υποδέχθηκε στην παραλία Χιλιαδού της Π.Ε. Εύβοιας τον -πολυβραβευμένο πλέον- σκηνοθέτη Ruben Östlund, συντελεστέςτης ταινίας «Triangle of Sadness» – Το Τρίγωνο της Θλίψης, αλλά και εκατοντάδες κινηματογραφόφιλους για την πρώτη προβολή του κινηματογραφικού έργου.
Η επίσημη πρεμιέρα της -βραβευμένης με το φετινό “Χρυσό Φοίνικα” του Φεστιβάλ των Καννών- ταινίας του Ruben Östlund, πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνδιοργάνωσημε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», την εταιρία διανομής Feel good Enterainment και την εταιρία παραγωγής Heretic.
Για τις ανάγκες της πρεμιέρας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και οι συνδιοργανωτές, διαμόρφωσαν ως θερινό κινηματογράφο 200 θέσεων, ένα τμήμα της παραλίας, όπου γυρίστηκε μεγάλο μέρος της ταινίας το καλοκαίρι του 2021.
Το παρών έδωσαν εθελοντές από την ΕΣΔΔΕ Ερέτριας και τον Ερυθρό Σταυρό.
Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες, παρά τον άστατο καιρό. Εκτός από τους επίσημα προσκεκλημένους, προσήλθαν στο χώρο δεκάδες ακόμη κινηματογραφόφιλοι. Χρειάστηκαν επιπλέον καθίσματα, προκειμένου να απολαύσουν άπαντες αυτήν την πρωτόγνωρη “openair”προβολή.
Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι του Εθνικού ΚέντρουΟπτικoακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και της Πρεσβείας της Σουηδίας στην Ελλάδα.
Πριν την προβολή της ταινίας, υπήρξε ειδική αναφορά από τον Ruben Östlund στην πρωταγωνίστρια Charlbi Dean Kriek, η οποία έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 32 ετών, ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη.