in

Πραγματοποιήθηκε η τελετή δωρεάς ενός υπερσύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων

Πραγματοποιήθηκε η τελετή δωρεάς ενός υπερσύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση δωρεάς ενός υπερσύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος πλήρως εξοπλισμένου εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, σε ειδική τελετή στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων (ΣΕΔΔΕ).

Η δωρεά αφορά σε ένα υπερσύγχρονο πυροσβεστικό όχημα πλήρως εξοπλισμένο που προσέφερε, κατόπιν πρωτοβουλίας της η Εθνική Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων δια του προέδρου της κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων (ΣΕΔΔΕ) που εδρεύει στο Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ. Άννας στη Β. Εύβοια, που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ.Γεώργιος Λαμπρούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδιτης, οι Βουλευτές Εύβοιας κ.κ. Σπύρος Πνευματικός (ΝΔ), Αθανάσιος Ζεμπίλης (ΝΔ), Μίλτος Χατζηγιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Βαγγέλης Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης- Αγ. Άννας κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Κατά την ομιλία του ο κ. Τασούλας κάλεσε σε συστράτευση για την προστασία του περιβάλλοντος που είναι η πιο ύπουλη απειλή. «Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, αποφάσισε ομόφωνα τη δωρεά ως πράξη αναγνώρισης και προσφοράς αυτού του συλλόγου» τόνισε.
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδης, επισήμανε ότι στην τιτάνια μάχη κατά των φυσικών καταστροφών, δε χωρούν ιδεολογικά χρώματα και αντιπαραθέσεις και εξήρε τη σημασία του εθελοντισμού. «Υπάρχει σημαντικό εθελοντικό πνεύμα στην Ελλάδα που πρέπει να το αξιοποιήσουμε» είπε.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κεδίκογλου ενημέρωσε τους παριστάμενους για τη γενναία προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της Β. Εύβοιας, για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και τους βασικούς άξονες του Σχεδίου Μπένου.

«Είναι χρέος μας να στηρίξουμε αυτούς που μας στηρίζουν στα δύσκολα, προκειμένου να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο τόπο από αυτόν που παραλάβαμε από τους γονείς μας. Στο όνομα του ΣΕΔΔΕ, εκφράζουμε σήμερα την ευγνωμοσύνη μας προς όλες τις εθελοντικές οργανώσεις και όλους εκείνους που έδωσαν μία άνιση μάχη με τις φλόγες τον περυσινό Αύγουστο στη Βόρεια Εύβοια», δήλωσε ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, που παραβρέθηκε στην τελετή.

Τη χορηγία χαιρέτησε με θέρμη, εκ μέρους του Σωματείου, ο γ.γ. των εθελοντών κ. Αλέξανδρος Εμμανουήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην εναλλαγή των συναισθημάτων κατά τη διάρκεια και μετά της πύρινης καταστροφής στη Βόρεια Εύβοια. «Η δοκιμασία ήταν πολύ έντονη, μας άφησε συναισθήματα πίκρας, οργής, θλίψης τα οποία γρήγορα μετατράπηκαν σε πείσμα για να συνεχίσουμε την κοινωνική προσφορά» τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι ο εθελοντισμός θεωρείται το βασικό στοιχείο της πολιτικής συμμετοχής.

Πραγματοποιήθηκε η τελετή δωρεάς ενός υπερσύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων Πραγματοποιήθηκε η τελετή δωρεάς ενός υπερσύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων Πραγματοποιήθηκε η τελετή δωρεάς ενός υπερσύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων Πραγματοποιήθηκε η τελετή δωρεάς ενός υπερσύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων Πραγματοποιήθηκε η τελετή δωρεάς ενός υπερσύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων Πραγματοποιήθηκε η τελετή δωρεάς ενός υπερσύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων Πραγματοποιήθηκε η τελετή δωρεάς ενός υπερσύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων Πραγματοποιήθηκε η τελετή δωρεάς ενός υπερσύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων Πραγματοποιήθηκε η τελετή δωρεάς ενός υπερσύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων Πραγματοποιήθηκε η τελετή δωρεάς ενός υπερσύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων Πραγματοποιήθηκε η τελετή δωρεάς ενός υπερσύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων Πραγματοποιήθηκε η τελετή δωρεάς ενός υπερσύγχρονου πυροσβεστικού οχήματος στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων

Το Σάββατο 16 Ιουλίου παραμονή της Αγίας Μαρίνας το Αλιβέρι γιορτάζει!

Σεισμός στην Κρήτη – Ταρακουνήθηκε το νησί