Συναγερμός στον Προαστιακό! Χάθηκε τρένο που έκανε το δρομολόγιο Χαλκίδα – Αθήνα

Χάθηκε τρένο που έκανε το δρομολόγιο Αθήνα - Χαλκίδα
Χάθηκε τρένο που έκανε το δρομολόγιο Αθήνα - Χαλκίδα

Χωρίς τέλος τα περιστατικά στον σιδηρόδρομο. Την Παρασκευή συρμός του Προαστιακού που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα – Αθήνα δεν έδινε σημεία ζωής για 20 λεπτά με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στον ΟΣΕ!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την αμαξοστοιχία 1535 που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα – Αθήνα με ώρα αναχώρησης 7:11 το πρωί. Ο προαστιακός θα έπρεπε μετά από 25 λεπτά να είναι στον σταθμό Οινόη αλλά δεν έφτασε ποτέ!

«Ο σταθμάρχης δεν έβρισκε τον μηχανοδηγό»

«Φώναζε ο σταθμάρχης της Οινόης, το καλούσε το τρένο να απαντήσει πού είναι, απάντηση δεν πήρε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση» δήλωσε μιλώντας στο Star για το περιστατικό ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΣΕ Νίκος Τσικαλάκης.

 Τι αποκαλύπτει το πόρισμα της Hellenic Train

Το θρίλερ με την αναζήτηση της αμαξοστοιχίας 1535 κορυφώθηκε στην Οινόη, καθώς έφτασε εκεί και το Ιντερσίτι, που παρέμεινε για 18 λεπτά στον σταθμό προκειμένου να επιβιβάσει κόσμο.

Στον Προαστιακό δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση, που σημαίνει ότι ο σταθμάρχης στην Οινόη δεν έχει εικόνα για το που βρίσκεται το τρένο. Τα μάτια του είναι ο μηχανοδηγός που όφειλε να ενημερώσει άμεσα για το που βρίσκεται, ή αν καθυστέρησε να ξεκινήσει από την Χαλκίδα λόγω βλάβης όπως και συνέβη.

«Όταν δεν του φωνάξει σημαίνει ότι κάτι άλλο ενδιάμεσο συμβαίνει, κάποια μηχανική βλάβη, Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Όφειλε ο μηχανοδηγός να ενημερώσει» δήλωσε ακόμη ο κ. Τσικαλάκης στο Star.