Η προεκλογική «κούρσα» της Σοφίας Νικολάου

64675A36 B24D 4022 AD76 4586C38D38AB

Πυκνώνουν τις εμφανίσεις τους οι υποψήφιοι βουλευτές, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Ολοι; Μάλλον όχι, καθώς ορισμένοι εδώ στην Εύβοια προσπαθούν να επανεκλεγούν από τον καναπέ του σπιτιού τους. Και απλά θα βγουν από το γραφείο τους για να ακούσουν τα προβλήματα του τόπου μας, μόλις ανακοινώσει ο πρωθυπουργός την ημερομηνία που θα στηθούν κάλπες.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η Σοφία Νικολάου, είναι πανταχού παρούσα. Και αυτό της το πιστώνουμε. Εχει κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα κι έχει συναντήσει πολύ κόσμο σε όλη την Εύβοια.

Το θυμηθήκαμε αυτό βλέποντας την κ. Νικολάου στο Αλιβέρι, στην 6η Λευκή Νύκτα, η οποία διοργανώθηκε μετά από δύο χρόνια που είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας.

Η υποψήφια βουλευτής πάει παντού, σε κάθε γιορτή, σε κάθε εκδήλωση και μιλά με τους πολίτες. Ετσι έκανε και στο Αλιβέρι. Πήγε στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου, μίλησε με τοπικούς επιχειρηματίες, άκουσε τους πολίτες να της μιλούν για τα προβλήματα και για τις ανάγκες που έχει ο τόπος τους.

Και πήγε στο Αλιβέρι όταν το μεσημέρι βρισκόταν στο πολύ όμορφο bazaar του Λυκείου Ελληνίδων στη Χαλκίδα, προκειμένου να τιμήσει τους παραγωγούς που έφεραν τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα. Εξι μήνες τώρα, κι αφού ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, βλέπουμε την κ. Νικολάου αεικίνητη, να συμμετέχει στις εκδηλώσεις του τόπου μας, όπου και όποτε κι αν γίνονται αυτές. Διότι, όπως λέει κι ο λαός, πρέπει να λιώσεις πολλές σόλες παπουτσιών και να ακούσεις πολύ κόσμο για να σε εμπιστευτούν. Η άμεση δημοκρατία, η επαφή με τον κόσμο είναι αυτή που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα ενός τόπου. Ειδικά της πολύπαθης Εύβοιας η οποία χρειάζεται πολιτικούς να τη βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα.

123DCBFF BAEA 452B 917B 5F8C43E3AF58