Προφυλακίστηκε ο 63χρονος υπάλληλος της Π.Ε Εύβοιας που κατηγορείται για δωροληψία (ΦΩΤΟ)

Προφυλακίστηκε ο 63χρονος υπάλληλος της Π.Ε Εύβοιας

Με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως και της Ανακρίτριας οδηγήθηκε στις φυλακές ο 63χρονος υπάλληλος της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για δωροληψία προκειμένου να παραδώσει σε ενδιαφερόμενο άδεια χειριστή μηχανήματος.

Ο τμηματάρχης είχε οδηγηθεί την Τετάρτη στην Εισαγγελέα αλλά ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Στο πλαίσιο της απολογίας του ομολόγησε μια σειρά από πράξεις αλλά προσπάθησε να βγάλει από πάνω του μέρος των κατηγοριών εμπλέκοντας πολιτικά πρόσωπα και υποστηρίζοντας ότι του ζητούσαν να κάνει «ρουσφέτια»

Τα στοιχεία της δικογραφίας βέβαια ήταν αδιάσειστα και δεν μπορούσε να αρνηθεί τα πάντα αφού με εισαγγελική εντολή είχε γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και μέσα σε διάστημα πενήντα ημερών υπήρξαν δεκατέσσερις περιπτώσεις χρηματισμού και δωροληψίας.

Σύλληψη υπαλλήλου της Π.Ε. Εύβοιας για δωροληψία – ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Η διαφάνεια και η χρηστότητα είναι θεμελιώδεις αρχές της διοίκησής μας»

Παράλληλα είχε ζητηθεί η συνδρομή των υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας και είχε τοποθετηθεί «κοριός» στο γραφείο του τμηματάρχη.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2023, κατέχοντας τη θέση προϊσταμένου, απαιτούσε και λάμβανε χρηματικά ποσά από ιδιώτες.

Τα λεφτά τα έπαιρνε με σκοπό να επισπεύδει την έκδοση ή να εκδίδει παρανόμως σχετικές άδειες, καθώς και να μεριμνά για την επιτυχία τους σε εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους.

Είχε ορίσει …ταρίφες, ανάλογα με την περίπτωση, που κυμαίνονταν από 300 ευρώ ( για απλή επίσπευση της έκδοσης της άδειας) μέχρι 3.500 ευρώ για δύσκολες περιπτώσεις έκδοσης άδειών σε ενδιαφερόμενους που δεν πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις.

Σε σωματικές έρευνες και σε έρευνες στο σπίτι και στο όχημά του, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18.810 ευρώ, 1.500 δολάρια, 4 ρολόγια, πιστόλι και 80 φυσίγγια, πλήθος σφραγίδων και αιτήσεων, 13 φάκελοι ενδιαφερόμενων, πλαστό χαρτονόμισμα, κινητό τηλέφωνο, λάπτοπ, δύο τάμπλετ και σκληρός δίσκος.