ΠΡΟΣΟΧΗ Χαμός με τηλεφωνικές απάτες σε Εύβοια και Βοιωτία – Κάτοικος της Αρτάκης έχασε 5000 ευρώ – “Σας καλούμε από την Microsoft…σας έχουν χακάρει τον υπολογιστή” αναφέρει ο υποτιθέμενος υπάλληλος της εταιρίας

microsoft

Αναστάτωση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες το γεγονός ότι κάποιοι τηλεφωνούν σε αρκετούς ανθρώπους σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας με σκοπό την κλοπή προσωπικών δεδομένων και όχι μόνο.

Οι δράστης έχει καλέσει από τον εξής  ξένο αριθμό ( 2500333854 ) αλλά και αριθμό από Χαλκίδα (22210 23788) πρωινές κυρίως ώρες σε πολίτες στην Χαλκίδα, στην Αρτάκη, Ψαχνά και σε άλλες περιοχές και μιλώντας αγγλικά συστήνεται ως κύριος Kosta και ότι εργάζεται στην εταιρία Microsoft.

Αφού συστηθεί, αναφέρει στο ανυποψίαστο θύμα ότι ο υπολογιστής του έχει πέσει θύμα χάκερ και θα πρέπει να δώσει κάποιες οδηγίες για να προστατευθεί κάτι που φυσικά έχει μόνο σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση και να υποκλέψει ακόμα και χρηματικά ποσά από το σύστημα e banking.

Στην Νέα Αρτάκη, κάτοικος έκανε το λάθος και απάντησε σήμερα στην κλήση και ακολούθησε τις οδηγίες του αδίστακτού άγνωστου κλέφτη με αποτέλεσμα να χάσει το χρηματικό ποσό των 5000 ευρώ.

Οι δράστες δεν έμειναν βέβαια μόνο στην Εύβοια. Στην Λειβαδιά Βοιωτίας πολίτες κατήγγειλαν ότι έλαβαν κλήση από κάποιον ο οποίος την μια συστηνόταν με το όνομα του Δημάρχου και την άλλη των αντιδημάρχων.

Σχετικό δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμος Λεβαδέων…

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι έχουν παρουσιαστεί περιστατικά τηλεφωνικής εξαπάτησης δημοτών από επιτήδειους που χρησιμοποιώντας το όνομα του Δημάρχου Λεβαδέων και Αντιδημάρχων προσπαθούν να υπεξαιρέσουν υπέρογκα χρηματικά ποσά για δήθεν αγορές του Δήμου Λεβαδέων.
Παρακαλούμε τους δημότες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και εάν λάβουν κάποιο τέτοιο μήνυμα να μην προχωρήσουν σε καμία διαδικασία καταβολής χρημάτων και να γνωστοποιήσουν το περιστατικό καλώντας στο Ιδιαίτερο Γραφείου Δημάρχου στο τηλέφωνο 22613 – 50802.
Για την τηλεφωνική αυτή απάτη έχει ενημερωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας και το Τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς.

Στα λευκά τα βουνά της Κεντρικής Εύβοιας – Εικόνες από ψηλά [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ]

Εύβοια: Ζευγάρι χάθηκε στην περιοχή “Άγιος” λόγω της χιονόπτωσης – Μεταφέρθηκαν ασφαλείς στο Σπίτι τους

Ιστιαία Ευβοίας: Νεαρός συνελήφθη από την Γ ΟΠΚΕ – Κυκλοφορούσε τα μεσάνυχτα με ποσότητα κάνναβης Skunk

Εύβοια: Σφοδρή χιονόπτωση σε πολλά σημεία της Εύβοιας [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο