Η πρώτη δωρεά οργάνων στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι γεγονός

New Project 2022 08 12T153536.196

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 11-08-22, για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και με την λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό πραγματοποίησαν την Πρώτη Δωρεά Οργάνων στο Νοσοκομείο μας.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Η διαδικασία της δωρεάς οργάνων ολοκληρώθηκε μετά από επιθυμία του συγγενικού περιβάλλοντος του δότη, λήφθηκαν από την αφαίρεση οργάνων (οφθαλμοί και νεφρά πλήρως λειτουργικά) από εγκεφαλικά νεκρό ασθενή, που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ, με την συνεργασία Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου και ομάδων Ιατρών από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Η ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, ανθρωπισμού, πολιτισμού και αλτρουισμού, καθώς και την βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης. Εκείνο που προηγείται όμως της μεταμόσχευσης είναι το ανθρώπινο μεγαλείο, καθώς την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, κάποιος, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και την γενναιοδωρία, αποφασίζει να υπερβεί τον πόνο και να γεφυρώσει την ζωή με τον θάνατο.

Η διοίκηση του Γ.Ν. Χαλκίδας, ευχαριστεί και συγχαίρει όλο το προσωπικό που συνέβαλε στην επιτυχή έκβαση της πρώτης δωρεάς οργάνων στο Νοσοκομείο μας, δηλώνουμε περήφανοι και συγκινημένοι. Ιδιαίτερα όμως εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες στους οικείους του δότη, τους πραγματικούς πρωταγωνιστές και ήρωες, που συνειδητοποίησαν ότι η Ζωή, μετά τον Θάνατο, μπορεί να ξαναδώσει Ζωή.

Ο Διοικητής & Πρόεδρος Δ.Σ. του Γ.Ν. Χαλκίδας
Γ.Ν.-Κ.Υ. Καρύστου – Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης