Πρωτιά συλλήψεων στην Εύβοια σε σαρωτικούς ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ.
Ευρεία επιχείρηση της Αστυνομίας στους νομούς της Στερεάς Ελλάδας κατέληξε σε δεκάδες προσαγωγές και 36 συλλήψεις, με τις 14 από αυτές να καταγράφονται στην Εύβοια.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθέστε το eviathema.gr στη Google- Πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες, ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και στους πέντε νομούς της Στερεάς Ελλάδας.
- Η Εύβοια κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό συλλήψεων, φτάνοντας τα 14 άτομα.
- Στο πλαίσιο της δράσης ελέγχθηκαν συνολικά 1.423 πολίτες και 1.190 οχήματα.
- Οι 36 συλλήψεις αφορούσαν μεταξύ άλλων ναρκωτικά, απόπειρες κλοπής και σύσταση συμμορίας.
- Στους δρόμους της περιφέρειας βεβαιώθηκαν 382 τροχονομικές παραβάσεις.
Στο επίκεντρο των σαρωτικών αστυνομικών ελέγχων που διεξήχθησαν την Πέμπτη σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα βρέθηκε η Εύβοια, η οποία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό συλλήψεων συγκριτικά με τους υπόλοιπους νομούς. Η συντονισμένη επιχείρηση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης σχεδιάστηκε με κύριο γνώμονα την πάταξη της εγκληματικότητας στους δρόμους, καταλήγοντας να περάσουν χειροπέδες σε 14 άτομα εντός της ευβοϊκής επικράτειας.
Οι αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν ταυτόχρονα και οργανωμένα σε Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Φωκίδα. Οι στοχευμένοι έλεγχοι κάλυψαν κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας, δίνοντας προτεραιότητα στην αποτροπή διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων. Κατά τη διάρκεια της ολοήμερης δράσης, τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στον έλεγχο 1.423 πολιτών και 1.190 οχημάτων, προσάγοντας 45 υπόπτους στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.
Ο τελικός απολογισμός των 36 συλλήψεων αποτυπώνει την παραβατικότητα, η οποία κατανεμήθηκε γεωγραφικά ως εξής:
-14 συλλήψεις στην Εύβοια
-12 συλλήψεις στη Βοιωτία
-8 συλλήψεις στη Φθιώτιδα
-1 σύλληψη στην Ευρυτανία
-1 σύλληψη στη Φωκίδα
Οι σχηματισθείσες δικογραφίες αφορούν ευρεία ποικιλία αδικημάτων. Πέντε άτομα συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών με κατασχέσεις ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, τρία για απόπειρες κλοπής, ενώ δύο αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες για σύσταση συμμορίας, πρόκληση σωματικών βλαβών και αρπαγή. Παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, παραεμπόριο, παράνομη κατασκήνωση, υγειονομικές παραβάσεις, αλλά και για εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις.
Έντονη ήταν η δραστηριότητα των ελεγκτικών μηχανισμών και στο πεδίο της οδικής ασφάλειας, όπου βεβαιώθηκαν συνολικά 382 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Αναλυτικότερα, το μπλοκάκι της Τροχαίας κατέγραψε:
-85 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα
-11 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 6 για μη χρήση κράνους
-9 παραβάσεις σε χρήστες ηλεκτρικών πατινιών (ΕΠΗΟ)
-250 για λοιπές παραβάσεις (έλλειψη ΚΤΕΟ, στέρηση ασφάλειας κ.α.)


