Ψαχνά: Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν οι Δωρεάν Προληπτικές Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» – Τι δήλωσε ο Γιώργος Ψαθάς

7 Φεβρουαρίου 2022, 7:49 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η δράση των Δωρεάν Προληπτικών Οδοντιατρικών Εξετάσεων για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων.

Από σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου  2022 έως και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, και  υπό την αιγίδα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΨΑΧΝΑ EVIATHEMA3

Οι Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα  παιδιά που θα επισκεφτούν την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της στοματικής του υγείας, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής /Παιδιατρικής  του Οργανισμού:

Δευτέρα 7/2: Ψαχνά – μπροστά από το Δημαρχείο

Τρίτη 8/2: Τριάδα – έξω από τον Ιερό Ναό του Αγ. Σπυρίδωνα

Τετάρτη 9/2: Πολιτικά – έξω από το Δημοτικό Πολιτικών

Πέμπτη 10/2: Καθενοί – Έξω από το Δημοτικό Σχολείο Διρφύων Μεσσαπίων

Παρασκευή 11/2: Μίστρος- έξω από το Κοινοτικό Γραφείο

Ωράριο Λειτουργίας της Κινητής Μονάδας: 9:00π.μ.- 4:00 μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού

τηλ: 2228350204 – Βοήθεια στο Σπίτι, Ψαχνά

τηλ: 2228071563-Βοήθεια στο Σπίτι, Καθενοί (8.00 έως και τις 15.00)

Η Δράση της Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19.

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΨΑΧΝΑ EVIATHEMA2

Συγκεκριμένα:

1.    Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής
2.    Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας, καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων
3.    Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται
4.    Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

Ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, μίλησε στο eviathema.gr, για την δράση αυτή, αναφέροντας ότι κατά την σημερινή ημέρα πάνω από 30 οδοντιατρικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την κινητή μονάδα, ενώ ευχαρίστησε το Χαμόγελο του Παιδιού καθώς και τον Οδοντιατρικό σύλλογο για την συμβολή τους.

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΨΑΧΝΑ EVIATHEMA

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνεται είδηση!

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.