Ψαχνά: Παρεμβάσεις βελτίωσης στο Κέντρο Υγείας – 2.700.000€ από την περιφέρεια για δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΨΑΧΝΩΝ EVIATHEMA

Ένα ακόμη έργο αναβάθμισης των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χρηματοδότησε, δημοπράτησε, συμβασιοποίησε και θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση του Κέντρου Υγείας Ψαχνών.

Το υποέργο με τίτλο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Κ.Υ. ΨΑΧΝΩΝ», προϋπολογισμού 270.000€, εντάσσεται στο έργο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 2.700.000€.

Οι εργασίες αποσκοπούν στην βελτίωση του επιπέδου των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών του Κ.Υ. Ψαχνών και δρομολογήθηκαν μετά από σχετικό αίτημα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

Προβλέπεται -μεταξύ άλλων- η δημιουργία ράμπας ΑμεΑ, η αντικατάσταση των κουφωμάτων αλουμινίου, των ηλιακών συλλεκτών και των εξωτερικών φωτιστικών σωμάτων, η ανακατασκευή των WC, των δαπέδων, των μαρμάρινης σκάλας στην κύρια είσοδο και των πεζοδρομίων, η ασφαλτόστρωση των εξωτερικών χώρων, η αποκατάσταση της περίφραξης και του χλοοτάπητα, δενδροφυτεύσεις, επιχρωματισμοί κλπ.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ολοκληρώνουμε μια σειρά αναγκαίων έργων ενίσχυσης 11 Κέντρων Υγείας της Στερεάς Ελλάδας.Με την υπογραφή της σύμβασης, ξεκινούν πλέον εργασίες προϋπολογισμού 270.000€ για την επισκευή – βελτίωση και του Κέντρου Υγείας Ψαχνών, το οποίο λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί υποδειγματικά και ως εμβολιαστικό κέντρο.

»Το πρόγραμμα αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας μας ξεκίνησε στην προηγούμενη θητεία και επεκτάθηκε την περίοδο που η πανδημία το έκανε πιο απαραίτητο από ποτέ, φτάνοντας σε συνολικό προϋπολογισμό τα 2.700.000 ευρώ. Συνεχίζουμε και με άλλες παρεμβάσεις, για το πολυτιμότερο αγαθό μας, την Υγεία».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Κώστας Μπακομήτρος δήλωσε:«Έχουμε ξεκινήσει μια σειρά έργων και παρεμβάσεων για να έχει κάθε γιατρός και υγειονομικός τον καλύτερο εξοπλισμό και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να στηρίξουμε τους υγειονομικούς, ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας.

»Εκεί αποσκοπεί και το έργο που ξεκινάει στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών. Αυτές οι εργασίες, όπως καιοιπαρεμβάσεις μας για την απόκτηση εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείωνμας, έχουν ως τελικό αποτέλεσμα τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνεται είδηση!