Δήμος Κύμης – Αλιβερίου: Ψευδομάρτυρα είπαν τον Κάργα στο δικαστήριο – Αναμένονται μηνύσεις εναντίον του και από τον αντιδήμαρχο Νίκο Μπαράκο

Νίκος Μπαράκος

Σήμερα στη δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο Κύμης Δημήτρη Θωμά για απιστία κατά του Δήμου Κύμης Αλιβερίου ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Αχλαδερής Βασίλης Κάργας χαρακτηρίστηκε από τους δικηγόρους της υποστήριξης κατηγορίας ως ψευδομάρτυρας γιατί ενώ στον οικονομικό επιθεωρητή Αναστάσιο Τσοπανίδη δήλωσε παρουσία της γραμματέως του δήμου ότι δεν έγιναν έργα στην κοινότητα Αχλαδερής  άλλαξε την καταθεσή του το 2018 προσερχόμενος στο γραφείο δικηγόρου του κ Θωμά.

Ο Βασίλης Κάργας στο δικαστήριο όμως δεν είπε μόνο αυτά τα ψέματα.. Ερωτήθηκε από δικηγόρο του δήμου αν είναι αλήθεια ότι πήγε στο δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου και τον παρακάλαγε να πάρει την κόρη του ως σύμβουλο. Εκείνος απάντησε ότι από τον δήμο τον πήρε τηλέφωνο ένας αντιδήμαρχος και του είπε ότι θα πάρουν την κόρη του και ονομάτισε το Νίκο Μπαράκο.

Επικοινωνήσαμε με τον κύριο Μπαράκο ο οποίος μας δήλωσε:

«Πληροφορήθηκα και εγώ από δημότες που διάβασαν σε κατευθυνόμενα δημοσίευμα τα ψέματα που είπε εναντίον μου ο κ Κάργας. Πρόκειται για ασύστολα ψεύδη για τα οποία θα καταθέσω μηνύσεις και εναντίον του κ Κάργα και αυτών που τα αναπαράγουν στο διαδίκτυο. Η αλήθεια είναι ότι ο κ Κάργας ήρθε στο Δήμαρχο πριν αλλάξει την κατάθεση του και ζητούσε να προσλάβει την κόρη του. Προφανώς επειδή αυτό δεν έγινε άλλαξε την κατάθεση του. Όλα τα υπόλοιπα είναι ψέματα αλλά είναι θλιβερό ότι η κατευθυνόμενοι δημοσιογράφοι υιοθέτησαν άκριτα όσα ψέματα είπε εναντίον μου χωρίς να με ρωτήσουν προσωπικά. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν αλλά όλα έχουν ένα όριο ..τα υπόλοιπα στη δικαιοσύνη»