,

Ψήφισμα κληρικών Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων

5 Νοεμβρίου 2020, 11:51 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Ψήφισμα εξέδωσαν οι Κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος σχετικά με τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του Covid 19 όπου δηλώνουν αντίθετοι με τυχόν κλείσιμο των Εκκλησιών καθώς και στην τέλεση των Ιερών Ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών.\

Από το Σάββατο το ολικό lockdown – Από τα σχολεία μένουν ανοικτά μόνον τα δημοτικά

Διαβάστε ολόκληρο το ψήφισμα που ανακοινώθηκε σήμερα από την Μητρόπολη

Οι Κληρικοί της Πόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, συμμετέχοντες κατ’ αυτάς σε προγραμματισμένες, κατά τόπους και Αρχιερατικές Περιφέρειες, Ιερατικές Συνάξεις και πληροφορηθέντες από τα Μ.Μ.Ε. τα νέα μέτρα, που, όπως είπαν πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα 5-11-2020 για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εκφράζοντες και τις θέσεις των ευσεβών Χριστιανών μας, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε τυχόν κλείσιμο των Εκκλησιών και στην τέλεση ιερών ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών.

Θλιβόμαστε δε βαθύτατα, διότι σε όσα προαναγγέλλονται, δεν φαίνεται να προβλέπεται, μεταξύ των επιτρεπομένων μετακινήσεων για τα αναγκαία προς τη ζωή, ούτε καν η μετάβαση στους Ιερούς Ναούς για προσκύνημα.

Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι η υγεία του ανθρώπου δεν αφορά μόνον την καλή λειτουργία και ευεξία του σώματος, αλλά και την ψυχική του κατάσταση. Και αυτή η δεύτερη πολύ έχει υποτιμηθεί και δοκιμασθεί τελευταία.

Για το Ιερατικό Συνέδριο

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† ο Χαλκίδος Χρυσόστομος

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

 

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.