Πτώση Canadair: Σε κλίμα συγκίνησης το τρισάγιο για τους δύο πιλότους που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στην Κάρυστο

30 Ιουλίου 2023, 5:12 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Σε βαρύ κλίμα τελέστηκε το Τρισάγιο στη μνήμη των πιλότων Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στην φωτιά της κοινότητας Πλατανιστού. Ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, βαθύτατα συγκινημένος είπε ότι «στη μνήμη μας και στις καρδιές μας θα μείνουν αθάνατοι».

«Με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να τιμήσουμε τους δύο ήρωες πιλότους, τον Χρήστο Μουλά και τον Περικλή Στεφανίδη που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στη προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Την ώρα της κρίσης, την ώρα του καθήκοντος, η αίσθηση της ευθύνης έναντι της πατρίδας. Η αίσθηση του χρέους υπερβαίνει για τους ήρωες κάθε προσωπική έννοια, κάθε προσωπική μέριμνα. Την ώρα της κρίσης οι ήρωες αναμετριούνται με την ιστορία. Αυτό ακριβώς έπραξαν οι δύο πιλότοι μας. Και για αυτό θα τους τιμούμε για πάντα. Δύο παλικάρια, δύο ικανοί και ακούραστοι χειριστές. Δύο άοπλοι φρουροί», είπε ο Δήμαρχος Καρύστου.

raviolos 2

«Δύο ήρωες, ο Χρήστος και ο Περικλής. Έδωσαν τη ζωή τους για να προστατέψουν τις δικές μας ζωές, τις περιουσίες μας αλλά και τη φύση που απειλήθηκε από μία ολοκληρωτική καταστροφή. Περάσαμε δύσκολα 24ωρα, αγωνίας και εξάντλησης. Υπήρχαν στιγμές που το κουράγιο μας εγκατέλειπε. Όμως, Χρήστο και Περικλή, εκείνη την ημέρα με κάθε ρίψη σας σβήνατε μία φωτιά και ανάβατε χιλιάδες ελπίδες ότι αυτή η καταστροφή θα τελειώσει. Και εμείς σας θαυμάζαμε σας χειροκροτούσαμε, σας ευγνωμονούσαμ», είπε βαθύτατα συγκινημένος ο κ. Ραβιόλος.

«Μια στιγμή όμως αρκεί να σφραγίσει τη ζωή όλων. Έτσι και εσείς, σε μια στιγμή με πίστη στον όρκο σας υπερασπιστήκατε τη πατρίδα μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός σας. Τιμή και δόξα στους αετούς που παλεύουν με τη λαίλαπα. Τιμή και δόξα στους ήρωες που φεύγουν σαν ήρωες. Η συγκίνηση και ο θαυμασμός δεν μπορεί να αποδοθεί με λέξεις. Απέναντι στο μεγαλείο αυτής της θυσίας στεκόμαστε σιωπηλοί με σεβασμό και κατεβασμένο κεφάλι. Υπόσχεσή μας είναι πως δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ τη θυσία σας και τη γενναιότητα. Στέκομαι εδώ και η σκέψη μου είναι στις οικογένειες, στους δικούς σας ανθρώπους», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Καρύστου.

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.