Πύρινη καταστροφή για την βόρεια Εύβοια η φωτιά καίει τα πάντα στο πέρασμα της – Εκκενώθηκαν οι Κεχριές – Πρόεδρος Ρητινοκαλλιεργητών: “Προσπαθούμε μόνοι μας….Θα καούμε όλοι ζωντανοί”

ffvtia

Σε τρία μέτωπα δίνεται η μεγάλη μάχη στην φωτιά στην Εύβοια, η οποία για τρίτη μέρα σαρώνει την περιοχή και καταστρέφει πανέμορφες εκτάσεις.

Για τρίτη μέρα μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στη Β. Εύβοια εκκενώθηκαν οι Κεχριές και οι Αμέλαντες .Δεκαπέντε χωριά μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί αφού το πύρινο μέτωπο κατακαίει τα χωριά Κουρκουλούς και Σκεπαστή από χθες ενώ σήμερα τα ξημερώματα επεκτάθηκε προς τις Κεχριές αλλά και προς την Δάφνη.

Τα μέτωπα που προχωρούν ανεξέλεγκτα πλέον προς διάφορες κατευθύνσεις κυρίως βόρεια και βορειοδυτικά απειλώντας να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα.

Στους περισσότερους οικισμούς Κεραμειά, Αμέλαντες, Παλαιοχώρη, Ροβιές, Δαμιά,Μαρούλι, Κούλουρος, Όσιος Δαυίδ, Σκεπαστή, Καλαμούδι, Ρετσινόλλακος, η φωτιά πέρασε από μέσα ,αμέσως μετά αφού εκκενώθηκαν .

Στις Κεχριές, οι καμπάνες χτυπούσαν, ενώ το112 έστελνε μηνύματα εκκένωσης των κατοίκων προς το Μαντούδι.Σύμφωνα με την πυροσβεστική συμμετέχουν 165 πυροσβέστες και 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων,58 οχήματα,3Α/Φ και3Ε/Π ενώ συνδράμουν 82 πυροσβέστες από Γαλλία, το λιμενικό σώμα, υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, μιας και η περιοχή είναι NATURA και με δύσκολη πρόσβαση.


Την τελευταία ώρα, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις βόρεια του χωριού Σκεπαστή και προς Αμέλαντες για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Στο δυτικό και βορειοδυτικό μέτωπο της φωτιάς τα σενάρια είναι δυσοίωνα, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη μέσα σε συμπαγές παρθένο πευκοδάσος.

Σημαντική και η συμβολή της Τροχαίας Βορείου Ευβοίας, της οποίας άνδρες βρίσκονται στο σημείο για καθοδήγηση του κόσμου και οδηγίες καθώς επίσης και άνδρες της Γ ΟΠΚΕ που βοηθούν εδώ και 3 μερόνυχτα στις εκκενώσεις των χωριών…

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος Ρητινοκαλλιεργητών Ευβοίας στο eviathema.gr για την κατάσταση που ζουν οι κάτοικοι της Σκεπαστής:

ΦΩΤΙΑ58 ΦΩΤΙΑ57

asty

ΦΩΤΙΑ56 59

ΣΟΚ στην Εύβοια: Ένοπλη ληστεία στα Ψαχνά – Τους περίμεναν με κουκούλες και μαχαίρια έξω από το σπίτι [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Φωτιά στην Εύβοια: Καλούν κατοίκους και τουρίστες από τις Ροβιές να πάνε στην παραλία – Εγκλωβισμένοι σε χωριά και τραυματίες πυροσβέστες

Πύρινη κόλαση στην Βόρεια Εύβοια: Πάνω από 150 σπίτια και 20.000 στρέμματα γης κάηκαν – Εκκενώνονται 3 ακόμα οικισμοί [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Πύρινη κόλαση στην Βόρεια Εύβοια – Ανεξέλεγκτη η φωτιά πλησιάζει στην Μονή Οσίου Δαυίδ

Φωτιά στην Βόρεια Εύβοια: Υπό τον πύρινο κλοιό και το χωριό Σηπιάδα – ΤΩΡΑ, εκκένωση των χωριών Δαμιά και Καλαμούδι [ΦΩΤΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι