dimitriadis-vitoros
Εύβοια

Πυρκαγιά σε σπίτι στη Μακρυκάπα Ευβοίας από λέβιτα το βράδυ της Τετάρτης

Μοιραστείτε:

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το eviathema.gr στη Google

Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης 15/04 στην περιοχή της Μακρυκάπας του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε μονοκατοικία. Το περιστατικό ξεκίνησε από τον χώρο του λέβητα, με τις φλόγες να εξαπλώνονται γρήγορα και να απειλούν το σύνολο της ιδιοκτησίας. Οι ιδιοκτήτες και οι κάτοικοι της γειτονιάς αντιλήφθηκαν αμέσως τον καπνό και έσπευσαν να περιορίσουν την εστία, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά πριν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Στο σημείο σήμανε συναγερμός και αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις για την αντιμετώπιση του συμβάντος. Συγκεκριμένα, στην επιχείρηση συμμετείχαν δύο οχήματα του Συλλόγου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης (ΣΕΔΔΔ) Ψαχνών, καθώς και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας. Η συμβολή των εθελοντών από τα Ψαχνά ήταν καίρια, καθώς η εγγύτητά τους στην περιοχή επέτρεψε την ταχεία πρόσβαση στο συμβάν, ενισχύοντας το έργο των πυροσβεστών που κατέφθασαν από τη Χαλκίδα.

lYSIS

Οι πολίτες είχαν ήδη καταφέρει να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο, όμως οι επαγγελματίες και οι εθελοντές πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν δραστικά για την πλήρη κατάσβεση. Με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, κατάφεραν να σβήσουν κάθε ενεργή εστία και να αποτρέψουν τον κίνδυνο περαιτέρω καταστροφής του κτιρίου. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στον εξοπλισμό θέρμανσης αλλά και σε εσωτερικά τμήματα της οικίας.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία αργά τη νύχτα, αφού διασφαλίστηκε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος αναζωπύρωσης. Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής αναμένεται να διερευνήσει τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην ανάφλεξη του λέβητα, προκειμένου να διευκρινιστεί αν επρόκειτο για τεχνική βλάβη ή άλλο εξωγενή παράγοντα που προκάλεσε την έναρξη της φωτιάς.

Ετικέτες: Μακρυκάπα Φωτιά
Μοιραστείτε:

Η ηλεκτρονική εφημερίδα eviathema.gr δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2019 από τον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη.